top of page

Στον επίλογο του WRC o αθλητής του Α.Ο.Θ. Νίκος Παυλίδης!


Μία ακόμα διεθνή συμμετοχή του αθλητή του Α.Ο.Θ στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς.

O αθλητής του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις εμφανίσεις του στο εξωτερικό συμμετέχοντας στον επίλογο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ, το Ράλλυ της Monza. Με συνοδηγό τον Allan Harryman θα βρεθούν στα bucket ενός Skoda Fabia Rally 2 Evo στην κατηγορία του αγώνα με τον μεγαλύτερο συναγωνισμό.

Ο αγώνας της Βόρειας Ιταλίας που διεξάγεται κατά μεγάλο μέρος εντός της φημισμένης ιταλικής πίστας προστέθηκε εμβόλιμα στο πρόγραμμα για να ολοκληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός απαιτούμενων αγώνων του WRC, εξαιτίας της ακύρωσης, λόγω της πανδημίας του Covid-19, αρκετών προγραμματισμένων αγώνων του πρωταθλήματος.

Στο ACI Rally Monza ο αθλητής του Ομίλου μας θέλει να περάσει ένα κοινωνικό μήνυμα στηρίζοντας τον σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» ένα σύλλογο που έχει στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της Κοινής Γνώμης γύρω από το ζήτημα της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών και της έρευνας για τον παιδικό καρκίνο.

Το Ράλλυ της Monza είναι ένα πρωτόγνωρο γεγονός και είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του WRC που ένας αγώνας διεξάγεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό εντός πίστας! Το πρώτο και το τελευταίο σκέλος διεξάγονται αποκλειστικά σε ειδικά διαμορφωμένες ειδικές μέσα στο αυτοκινητοδρόμιο, ενώ το δεύτερο και μεγαλύτερο σε αγωνιστικά χιλιόμετρα λαμβάνει χώρα στα βουνά της βόρειας Ιταλίας και όπως όλα δείχνουν οι καιρικές συνθήκες θα είναι παρόμοιες με αυτές που το πλήρωμα αντιμετώπισε στον εναρκτήριο αγώνα του WRC, το Ράλλυ Μόντελ Κάρλο, στον οποίο και συμμετέχει με επιτυχία τα τελευταία χρόνια.

Το ACI Rally Monza εκκινεί την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου με υπερειδική διαδρομή εντός πίστας, ενώ ολοκληρώνεται την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου μετά από 241 αγωνιστικά χιλιόμετρα στο αυτοκινητοδρόμιο της Monza και στα βουνά των νότιων Άλπεων.

bottom of page