top of page

Ράλλυ Ακρόπολις 60 – 65 – 81


Παραμένει συναρπαστικό, δυνατό και αναπάντεχα μαγευτικό είτε βρίσκεται στο καλεντάρι του Παγκόσμιου είτε του Ευρωπαϊκού είτε του Ελληνικού Πρωταθλήματος. Είναι ο αγώνας στο οποίον θέλουν όλοι να συμμετάσχουν, αν δεν μπορούν ως πλήρωμα, τότε ως μηχανικοί ή βοηθοί ή σε οποιαδήποτε άλλη θέση.


Τα τρία πληρώματα από Θεσσαλονίκη άδραξαν την ευκαιρία και συμμετείχαν στον αγώνα των θεών διεκδικώντας καταρχήν έναν καλό τερματισμό. Αυτός ήρθε μετά από 124,2 εξαντλητικά αγωνιστικά χιλιόμετρα το απόγευμα του Σαββάτου 29 Μαρτίου. Αυτό είναι το καλό νέο, το πολύ καλό νέο είναι πως ο τερματισμός δεν ήρθε μόνος του, αλλά με επιβραβεύσεις.


Για τους Παυλίδη – Harryman με Citroen DS3 R3T η επιβράβευση των κόπων τους ήταν η 6η θέση γενικής και οι δεύτερες θέσεις στις κατηγορίες Α7 και F2, αντίστοιχα οι Κουμποτής – Μαυροματίδης με Peugeot 106 S16 κατέκτησαν την 8η θέση γενικής, την 4η θέση στην F2 και τις 2η θέση στην Α6. Οι πατέρας και γιός Αντώνης και Παύλος Μπαξεβανάκης, οι οποίοι συμμετείχαν με το αδύναμο Suzuki Ignis και στον ασφάλτινο αλλά και στον χωμάτινο αγώνα, οδήγησαν με αξιοπρέπεια τερματίζοντας την πρώτη ημέρα (άσφαλτος) στην 20η θέση γενικής και στην 22η θέση την δεύτερη μέρα (χώμα).


Οι νίκες, οι διακρίσεις και τα καλά πλασαρίσματα δεν έρχονται ποτέ από μόνα τους ή αβίαστα. Τα πληρώματα δούλεψαν μεθοδικά, οδήγησαν τα αγωνιστικά στο όριο έχοντας σταθερή απόδοση και οι όποιες μικρές ή λίγο πιο μεγάλες αναποδιές δεν κατάφεραν να τους σταματήσουν. Πίσω από τους Παυλίδη – Harryman και την Citroen DS3 R3T οι Βασίλης, Παύλος και Κυρλαγκίτση Μαρία φρόντιζαν να είναι όλα όπως πρέπει, ενώ τους Κουμποτή - Μαυροματίδη και Μπαξεβανάκη φρόντιζαν οι Κωνσταντίνου Χρήστος και Γαλάνης Άκης.


Τέλος να πούμε πως τα πληρώματα αγωνίστηκαν χωρίς οικονομική στήριξη, αλλά με ιδία χρηματοδότηση. Τον Νίκο Παύλιδη στήριξε η Step-Mat και το Corfos Hotel Mykonos, τον Δημήτρη Κουμποτή τα καταστήματα Γερμανός στα Carrefour «Μακεδονία» και Ν. Ευκαρπίας αντίστοιχα, ενώ τον Αντώνη Μπαξεβανάκη τα Ιαπωνικά Ανταλλακτικά «Μπαξεβανάκης»

bottom of page