top of page

Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου, η τακτική Γενική Συνέλευση του Α.Ο.Θ. Την συνέλευση χαιρέτισαν ο τέως Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας (και φίλος του ομίλου και του μηχανοκίνητου σπορ) Κος Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο εντεταλμένος σύμβουλος του τομέα συγκοινωνιών Κος Δημήτρης Βάννης από την οικοδέσποινα Περιφέρεια.


Οι εργασίες ξεκίνησαν με την ανάδειξη του Κου Δημήτρη Μανωλόπουλου ως προέδρου της Γενικής Συνέλευσης και συνεχίστηκε με τον απολογισμό του 2011.


Πρώτος έλαβε τον λόγο ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Τριανταφύλλου ο οποίος παρουσίασε την αγωνιστική δράση της χρονιάς κι ανέλυσε τα γεγονότα που συνέβησαν στο 40ο ράλλυ Θερμαϊκού, στην 15η Ανάβαση Ζαγκλιβερίου, στο 44ο ράλλυ Δ.Ε.Θ και στις δύο δεξιοτεχνίες που διοργανώθηκαν το 2011. Στην συνέχεια το μέλος του Δ.Σ. Νίκος Ανεζίνης παρουσίασε τα στοιχεία για τους κριτές των διοργανώσεων, τονίζοντας τις άριστες κριτικές που απέσπασε ο όμιλος για την επάρκειά τους κι ευχαριστώντας τους για την πολύτιμη συνεισφορά τους. Ενημέρωσε για την βοήθεια που προσέφεραν οι κριτές και τα στελέχη, μέλη του ΑΟΘ σε όποιες λέσχες το ζήτησαν. (Λέσχη Βεροίας, Πτολεμαΐδας κ.α.). Επίσης αναφέρθηκε στην προσπάθεια διεύρυνσης των μελών του ομίλου που απέφεραν 26 νέα μέλη.


Τον απολογισμό έκλεισε ο πρόεδρος του ομίλου Δημήτρης Κουμποτής που αναφέρθηκε στις οικονομικές δυσκολίες που ταλαιπώρησαν τον όμιλο, σαν αποτέλεσμα της οικονομικής συγκυρίας που βιώνει η Ελλάδα. Ευχαρίστησε για την οικονομική στήριξη την εταιρία Ζωοτροφών Τριανταφύλλου και προσωπικά τον Νίκο και την Βάσω Τριανταφύλλου, την Σάββας Παπαντωνίου ΑΕΒΕ με τα λιπαντικά RS200, την τεχνική εταιρία Διαμαντής Τζαμπάζης Α.Ε., τον Δήμο Λαγκαδά και τον Δήμαρχο Κο Αναστασιάδη και τον Παντελή Τοψή, που ήταν ¨παρόντες¨ σε όλες τις εκδηλώσεις. Σημείωσε την πικρία που προκάλεσε η ανεξήγητη άρνηση του Δήμου Θεσσαλονίκης να δώσει άδεια χρήσης της Πλατείας Αριστοτέλους για την εκκίνηση του ράλλυ ΔΕΘ. Ενημέρωσε τα μέλη για την διακοπή της συνεργασίας με την EXPRESS SERVICE και την έναρξη νέας με την INTERAMERICAN, η οποία προσέφερε στα μέλη του ομίλου ειδική – πολύ χαμηλή τιμή για οδική βοήθεια.


Ο Παναγιώτης Μητρόγλου στην συνέχεια ανέγνωσε την έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής που έλεγξε τα οικονομικά του ομίλου και πρότεινε την απαλλαγή του Δ.Σ. Τον απολογισμό ακολούθησε η αναφορά στο μέλλον.


Ο Πρόεδρος ενημέρωσε για το 2012, εξηγώντας το πρόγραμμα που ζήτησε ο ΑΟΘ (ίδιο όπως και το 2011) και ανέφερε την γενική συνέλευση της ΟΜΑΕ που θα γίνει στις 19/12 στην Αθήνα, όπου και θα παραβρεθεί. Εξέφρασε την απογοήτευση του για τις εξελίξεις στην ομοσπονδία, όπου ακόμα δεν έχει πάρει αναγνώριση από την ΓΓΑ, όπου το καταστατικό παραβιάζεται από αποφάσεις της διοίκησης κι επιφυλάχθηκε να ενημερώσει τα μέλη μετά την 19η Δεκεμβρίου. Ενημέρωσε το σώμα για την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές που θα γίνουν στον όμιλο τον Οκτώβριο του 2012 και ζήτησε από τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους να είναι σε επαφή με το Δ.Σ. για να γίνει η διαδοχή της διοίκησης όσο γίνεται πιο ομαλά. Τέλος αναφέρθηκε στην ανάγκη να δημιουργηθεί εντευκτήριο του ομίλου, όπου τα μέλη και οι φίλοι θα μπορούν να συγκεντρώνονται και να ανταλλάσουν απόψεις.


Από τα μέλη τον λόγο πήραν οι παρακάτω: Ο Κος Βαγγέλης Ζάχος που ευχαρίστησε τον ΑΟΘ για την στήριξη που είχε η ομάδα τους στην προσπάθεια διεκδίκησης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος. Ο Κος Βασίλης Γεωργιάδης που συνεχάρη το Δ.Σ. για την προσπάθεια και συνέστησε να γίνουν προσπάθειες ενεργοποίησης όλων των μελών, παλαιών και νέων, διαβεβαιώνοντας ότι ο ίδιος θα είναι κοντά στον όμιλο, σε ότι μπορεί να προσφέρει. Ο Κος Μαυροματίδης Σάββας που προέβλεψε ότι οι εξελίξεις θα είναι βλαπτικές για την Βόρεια Ελλάδα και ζήτησε να μάθει ποια θα είναι η θέση του ομίλου στις αντικαταστατικές ενέργειες της ομοσπονδίας. Ο Κος Μανωλόπουλος Δημήτρης που αφού συνεχάρη το Δ.Σ. προέτρεψε να μην επιτρέψει ο ΑΟΘ να ληφθούν αποφάσεις που θα θίγουν τα συμφέροντα του, να μην διστάσει το ΔΣ να ¨μαλώσει¨ με όποιον χρειαστεί. Πρότεινε την δημιουργία τράπεζας αίματος από τα μέλη του ΑΟΘ και συμφώνησε με την ιδέα της λειτουργίας στεκιού, έστω και σε κάποιο από τα υπάρχοντα καφέ. Ο Κος Θεοφανίδης Χρ. που πρότεινε να γίνει πιο εξωστρεφής ο όμιλος, τόσο στην κοινωνία (σχολεία, μαζικοί φορείς) όσο και στο εξωτερικό (Βούλγαροι αγωνιζόμενοι σε δικούς μας αγώνες). Ο Κος Χριστόπουλος Κώστας που πρότεινε να μετατραπεί προσωρινά σε εντευκτήριο ο υπάρχον χώρος (τα γραφεία) και ο ίδιος έθεσε τον εαυτό του στην διάθεση του Δ.Σ. για να βοηθήσει στην εύρυθμη λειτουργία των γραφείων.


Η συνέλευση έκλεισε με την ενημέρωση του σώματος ότι ο όμιλος θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίττα του σε εκδήλωση που θα γίνει Κυριακή μεσημέρι με γεύμα σε οικογενειακή ταβέρνα, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα (αρχές Ιανουαρίου).

bottom of page