top of page

Ο Βαλάσης Παπαντωνίου επιστρέφει...





Μετά από 3 έτη μακριά από την αγωνιστική δράση ο Βαλάσης Παπαντωνίου επέστρεψε στους αγώνες drift και συγκεκριμένα στο DriftKingsInternationalEvent που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών στις 29 & 30 Μαΐου 2021.


Ο αγώνας DriftKings είναι ο παλιός θεσμός του KingofEurope με νέα πλέον ονομασία. Για το 2021 το DriftKings ανακοίνωσε 9 αγώνες σε Ουγγαρία, Ελλάδα, Γερμανία, Κύπρο, Ισπανία και Μαλαισία.


Φέτος ο αγώνας είχε 34 συμμετοχές από 7 διαφορετικές χώρες. Ο αθλητής του ΑΟΘ επέστρεψε στους αγώνες με ένα νέο αγωνιστικό Nissan 200sx και με κινητήρα 2JZ ιπποδύναμης 500 ίππων, το οποίο αγωνιστικό αυτοκίνητο προετοιμάστηκε ακριβώς έως και την τελευταία στιγμή για να συμμετέχει στον αγώνα.


Το Σάββατο έγιναν τα προκριματικά του αγώνα όπου πέρασε 12ος για την τελική 16άδα της Κυριακής. Την Κυριακή αγωνίστηκε εναντίον του Γάλλου Steve Leiberο οποίος οδηγούσε ένα NissanS15 με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα LS7.


Δυστυχώς, ο αθλητής του ΑΟΘ δεν πέρασε στην επόμενη φάση των 8, λόγω σπασμένου ημιαξονίου κατά την διάρκεια της μάχης του με τον Γάλλο οδηγό.





bottom of page