top of page

Ο ΑΟΘ στο 63ο Seajets Rally Acropolis


Τρεις δυνατές συμμετοχές θα εκπροσωπήσουν τον Αυτοκινητιστικό Όμιλο Θεσσαλονίκης στην 63η έκδοση του Seajets Rally Acropolis.


Πρώτος - πρώτος από τα μέλη μας, με το νούμερο 19 στις πόρτες, θα ριχθεί στην μάχη και για το κομμάτι του European Rally Championship και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ο Πρωταθλητής Ελλάδος για το 2003 Τσολακίδης Σωκράτης με ένα Skoda Fabia R5 στα χρώματα της TRAFFIC OIL και συνοδηγό τον Χάρη Δήμο. Το συγκεκριμένο πλήρωμα μετράει πολλά χρόνια εμπειρίας ξεχωριστά ως οδηγός και συνοδηγός, αλλά είναι και μαζί για πάνω από 15 χρόνια με αποτέλεσμα η άψογη συνεργασία να είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη. Η γνωριμία με το αυτοκίνητο πραγματοποιήθηκε πέρσι στο 49ο Rally ΔΕΘ όπου και έδειξαν την άμεση προσαρμογή τους γράφοντας πολύ καλούς χρόνους.


Επόμενο πλήρωμα με το νούμερο 70 στις πόρτες του λευκού Toyota Yaris είναι το οικογενειακό πλήρωμα Μπαξεβανάκης Αντώνης και Μπαξεβανάκης Παύλος ή αλλιώς το μήλο κάτω από την μηλιά θα πέσει. Είναι πλήρωμα μαζί τα τελευταία 4 χρόνια αλλά είναι παράλληλα ταχύτατοι, γνώστες, αφού συμμετέχουν για 4η χρονιά στον Εθνικό μας αγώνα και συνδιάζοντας την εμπειρία του μπαμπά με το πάθος του γιού τι παραπάνω χρειάζονται άραγε για να βάλουν γερά θεμέλεια για μία πολύ καλή εμφάνιση. Μεγάλος αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια δεν είναι άλλος από την προσωπική οικογενειακή επιχείρηση Baxevanakis Jap - Parts, καθώς και ο Suspesion Specialist, ο οποίος φροντίζει για την άριστη προετοιμασία του αυτοκινήτου.


Τρίτο Πλήρωμα είναι ο Μαυροδής Διονύσης με τον Καραβασιλικό Θεοχάρη. Γεννημένοι δίπλα στην ειδική των ειδικών είναι σίγουρο ότι το πάθος τους για τους αγώνες είναι κάτι παραπάνω από μεγάλο. Ειδικά ο Διονύσης ο οποίος έχει συνεχόμενη εμπλοκή σε όλους τους τύπους αγώνων και συμμετείχε και με την ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου σε αγώνες με αυτοκίνητα τύπου Formula. Το λευκό Subaru Impreza 555 με το νούμερο 78 στις πόρτες περιμένει να δείξει την κλάση του στα χώματα της Λαμίας οδηγώντας το πλήρωμά του σε διάκριση. Σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια του πληρώματος συντελούν τα μέγιστα ο Μεγάλος Χορηγός που είναι η εταιρία AVIN και συμμετέχουν οι Baxevanakis Jap - Parts, Suspension Specialist Pipis, Φρένα Συμπλέκτες Tatsios, Σούστας Service και Ελαστικά Κοσμίδης από το Νεοχώρι Χαλκιδικής.



Ο αγώνας αποτελεί τον 3ο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Rally, ενώ παράλληλα προσμετρά τόσο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Rally όσο και στο αντίστοιχο Ιστορικών Αυτοκινήτων.


Σας ευχόμαστε ολόψυχα καλό δρόμο και καλό τερματισμό.


Ευχαριστούμε τον Παππά Ηλία για την φωτογραφία του Σωκράτη Τσολακίδη



bottom of page