top of page

Κυπελλούχος Time Attack 2013 ο Αλέξανδρος Δήμος


Ολοκληρώθηκε το Μακεδονικό Έπαθλο αγώνων Time Attack με τον Αλέξανδρο Δήμο να φιγουράρει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου κερδίζοντας τόσο στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς αλλά και κατακτώντας την πρώτη θέση στη βαθμολογία της κατηγορίας των 1.600 κ.εκ. για το 2013. Το ενδιαφέρον ωστόσο στην παραπάνω είδηση είναι ότι ο Αλέξανδρος δεν συμμετέχει με κάποιο δυνατό αγωνιστικό αυτοκίνητο αλλά με ένα ταπεινό Toyota Starlet, γράφοντας νικητήριους χρόνους στην κατηγορία των 1.600 κ.εκ. αλλά και πολλές φορές όντας ταχύτερος και από μεγαλύτερα και κατά πολύ ισχυρότερα αυτοκίνητα.


Τα Time Attack είναι χρονομετρημένοι αγώνες που διεξάγονται σε πίστες καρτ, τη χάραξη των οποίων ο Αλέξανδρος Δήμος γνωρίζει με τα μάτια κλειστά, καθώς από τα 6 του οδηγεί καρτ ενώ στα 10 του χρόνια ήταν ήδη πρωταθλητής καρτ Βορείου Ελλάδος. Στα χρονομετρημένα Time Attack αυτοκινήτων, οι συμμετέχοντες χωρίζονται σε κατηγορίες βάση κυβισμού των αυτοκινήτων τους: κάτω των 1400κ.εκ., 1401-1600 κ.εκ., 1601-2000 κ.εκ. και άνω των 2001 κ.εκ.


Ο Αλέξανδρος Δήμος παρά τον κινητήρα μόλις 1.300 κ.εκ. στο Starlet του, συμμετέχει από την αρχή του πρωταθλήματος στην κατηγορία των 1.600 κ.εκ. στην οποία και αναδείχθηκε κυπελλούχος 2013 κατακτώντας μια 2η και μια 1η θέση στους τελευταίους αγώνες της χρονιάς. Σε συνδυασμό με μια σταθερή παρουσία στις πρώτες θέσεις και των υπόλοιπων αγώνων, ο οδηγός από τη Θεσσαλονίκη κατέκτησε και τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη ανεξαρτήτου κατηγοριών!


Δίπλα στον Αλέξανδρο από τα πρώτα βήματα του στο σπορ, είναι βεβαίως άνθρωποι με πολυετή εμπειρία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, ο πατέρας του και πρώην οδηγός αγώνων Χάρης Δήμος, ο μηχανικός Σεραφείμ Λαζάρου και ο οδηγός αγώνων και μηχανικός Δημήτρης Χόχολης. Χορηγοί της προσπάθειας είναι η εταιρία ενοικιάσεων Drive S.A., τα λιπαντικά RS200 motor oil, Φώτης Νάκος καταλύτες, το www.gonewsradio.gr και το www.trcoff.gr.

bottom of page