top of page

Διήμερο, εκπαιδευτικό, οδηγικό σεμινάριο


Οι ΡΦ εκπομπές του σταθμού Sport 103 της Θεσσαλονίκης 1) ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ και 2) CAR–MA-SUTRA που ανήκουν στον όμιλο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» διοργανώνουν ένα εκπαιδευτικό 2ήμερο, οδηγικό σεμινάριο /event στις 14 & 15/05/2011.


Στόχος του σεμιναρίου/event:

Να βοηθήσουν/συντελέσουν στην εκμάθηση της σωστής οδηγικής συμπεριφοράς που είναι ανύπαρκτη στη χώρα μας. Nα ξεφύγουν δηλαδή από τα απλά κλασικά μαθήματα οδήγησης που διδάσκουν – π.χ. παρκάρισμα, οπισθογωνία- και να επεκταθούν και σε μαθήματα κίνησης πάνω στους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, προσπέρασης, οδηγικής συνείδησης, ορθής χρήσης του ΚΟΚ και να ενημερώσουν πως πρέπει να γίνει το «μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής» κανονικό μάθημα στο σχολείο, που θα διδάσκεται από το δημοτικό μέχρι την 3η Λυκείου.



Πώς;

Για να επιτύχουμε ΑΜΕΣΑ αποτελέσματα και να κρατήσουμε το ενδιαφέρον του κόσμου, ώστε να μπορεί να τα παρακολουθήσει πιο ευχάριστα, χρησιμοποιούμε έναν προσομοιωτή αυτοκινήτου, (δηλαδή μπαίνεις σε ένα χώρο που είναι σαν κανονικό αυτοκίνητο – και κοιτάς μια οθόνη και ότι κίνηση κάνεις μεταφέρεται ρεαλιστικά στην οθόνη). θα μπορούσαμε να πούμε για να γίνει αντιληπτό πως είναι σαν video game εικονικής πραγματικότητας, που μοιάζουν σαν αυτοκίνητο αλλά βέβαια είναι σε πιο απλή μορφή με εκπαιδευτικό περιεχόμενο. [ΙΜΕΤ]

Τι περιλαμβάνει το σεμινάριο;

Σάββατο 14/05: Σεμινάριο στο πολιτιστικό κέντρο της Τούμπας του Δήμου Θεσσαλονίκης με ομιλητές & Simulation για μια πρώτη πρακτική γεύση για όλους! Τα σεμινάριο θα είναι ανοιχτό για όλους τους δημότες της Θεσσαλονίκης και ακροατές του σταθμού! Η διάρκειά του θα είναι περίπου 4 ώρες!

Πρακτικό τμήμα Σεμιναρίου

Κυριακή 15/05: Στο PARKING της ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκης

Α) Θα στηθεί ένας προσομοιωτής στο parking όπου οι συμμετέχοντες θα οδηγούν υπό την επίβλεψη πιστοποιημένου δασκάλου! (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Α.Ε.) Β) Στο 2ο ειδικά διαμορφωμένο parking θα δημιουργηθούν με κορίνες, νερό μπανιέρες και κάγκελα ασφαλείας 2-3 διαδρομές κατάλληλα διαμορφωμένες σε συνθήκες, ολίσθησης πλαγιολίσθησης, στροφής, αποφυγής εμποδίων της τελευταίας στιγμής.


Θα κινούνται οχήματα με δασκάλους, παλιούς (πρωταθλητές) οδηγούς αγώνων μέλη του ΑΟΘ (Αυτοκινητιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης)] και θα δείχνουν τη σωστή οδηγική συμπεριφορά που πρέπει να έχει ο οδηγός επάνω στο οδόστρωμα, καθώς και την σωστή θέση οδήγησης

Η κατασκευή της πίστας θα ακολουθεί όλα τα πρότυπα ασφαλείας που απαιτούνται. Γ) Το πρωί της Κυριακής από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης θα ξεκινήσει ποδηλατοπορεία με την συμμετοχή όλων των ποδηλατικών σωματείων της ΕΠΣΜΑΘ και δημοτών ποδηλατών προς τον χώρο της εκδήλωσης. Εκεί, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, θα πραγματοποιηθεί επίδειξη δεξιοτεχνίας για όλους τους ποδηλάτες υπό την επίβλεψη της Ομοσπονδίας ποδηλατικών σωματείων Βορείου Ελλάδος.



Συμμετοχές


Για να λάβει μέρος κάποιος στο οδηγικό τμήμα του event που θα γίνεται στο Parking της ΙΚΕΑ θα πρέπει να λάβει μέρος με συμμέτοχη στα προγράμματα του ραδιοφωνικού σταθμού Sport 103, καθώς και να συμπληρώσει το ειδικό κουπόνι συμμετοχής που θα βρίσκει στις εφημερίδες «Σπορ του Βορρά», «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη» (εφημερίδες Θεσ/νίκης), καθώς και στα φύλλα του free press της πόλης.



Στόχος


Η αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων, που συνεχώς αυξάνονται καθώς όλο και περισσότερος κόσμος χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο στις καθημερινές του μετακινήσεις. Η ορθή χρήση του οχήματος, που θα έρθει μόνον μέσα από την γνώση και την ενημέρωση.


Η δημιουργία πίστας εκμάθησης δοκιμών ασφαλούς οδήγησης σε ολόκληρη την χώρα με στόχο την ορθή αλλά και εξειδικευμένη γνώση συμπεριφοράς του οχήματος.


Επίσης:


  • Για 2 εβδομάδες μετά το event οι διοργανωτές θα επισκέπτονται σχολεία σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης με θέμα την ενημέρωση επάνω στον Κ.Ο.Κ. και θα προσκαλούν τα παιδία να επισκεφτούν τα πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής που υπάρχουν στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και να συμμετέχουν σε ένα διαδραστικό πρόγραμμα οδικής ασφάλειας!

  • Εκτύπωση 2 ενημερωτικών εντύπων. Το ένα θα απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό (θα διανεμηθεί από αθλητικές εφημερίδες της Θεσσαλονίκης και διανομή) και θα έχει να κάνει με το αυτοκίνητο. Το άλλο θα απευθύνεται περισσότερο σε παιδιά και θα είναι εκπαιδευτικού χαρακτήρα!



Αιγίδες:


  • Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

  • Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

  • Τράπεζα αίματος Αποκεντρωμένης διοίκησης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

  • Δήμος Θεσσαλονίκης

  • Δήμος Χορτιάτη-Πανοράματος-Πυλαίας

  • Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης

  • Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης



Επικοινωνία του Event μέχρι τώρα:


  • Ραδιόφωνο: Τις 3 ΡΦ εκπομπές του Sport 103 FM Και ο 102FM

  • Τηλεόραση: ΕΡΤ-3 χορηγός επικοινωνίας, ALPHA από την εκπομπή της φόρμουλα 1, MEGA CHANEL από την εκπομπή TRACTION

  • Έντυπα: Σε μέσα με θέμα το αυτοκίνητο π.χ. 4 τροχοί, 4 κινήση, AutoΤρίτη, κλπ. και τα διαδικτυακά πολυπεριοδικά www.reporter.gr, www.monopolis.gr, www.Pressinaction.gr, TEST-DRIVE after market, Testdrive24.gr, Autobeat.gr 4x4 magazin.

  • Εφημερίδες: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ –ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ, EXEDRA, ΤΑ ΝΕΑ

bottom of page