top of page

Δελτίο Τύπου για Μ.Μ.Ε.


Αγαπητοί φίλοι των Μ.Μ.Ε.,


H Ανάβαση Ζαγκλιβερίου, πάντα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αποτέλεσε από το 1983 έως και το 1994 ένα από τα σημαντικότερα αγωνιστικά γεγονότα τόσο για τον Α.Ο.Θ. όσο και για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.


Δεν υπάρχει αγωνιζόμενος των δεκαετιών του 1980 και του 1990 ο οποίος να μην συμμετείχε έστω μια φορά σε αυτόν τον θρυλικό αγώνα. Τεράστια ονόματα που άφησαν εποχή, πολύ-πρωταθλητές αλλά και νέοι αγωνιζόμενοι, που ήταν πάντα έτοιμοι να δώσουν πλούσιο θέαμα στους θεατές και την μάχη με το χρονόμετρο. Έτσι και αυτό το Σαββατοκύριακο 2/3 Ιουλίου, 45 αγωνιζόμενοι δηλώνουν έτοιμοι να παρουσιάσουν τον καλύτερό τους εαυτό, προσφέροντας τα μέγιστα, με απόλυτη ασφάλεια στους θεατές που θα κατακλύσουν το βουνό.


Όπως γνωρίζετε η Ανάβαση Ζαγκλιβερίου, έχει να διοργανωθεί από το 1994, πράγμα που σημαίνει πως η αναβίωσή της αντιστοιχεί σε ένα μεγάλο στοίχημα, το οποίο πρέπει και μπορεί να κερδίσει ο Α.Ο.Θ. Η διαδρομή των 3500 μέτρων όχι μόνο επεκτάθηκε στα 4200 μέτρα, αλλά και αναδιαμορφώθηκε από την αρχή. Μέγιστη βοήθεια και πλήρη συμβολή σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα έχει ο Δήμος Λαγκαδά αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή αυτόν τον αγώνα.


Ακόμα πιο έντονη είναι η παρουσία της εταιρίας «Ζωοτροφές Τριανταφύλλου» της οποίας η βοήθεια, σε όλες τις διοργανώσεις του Ομίλου, είναι καταλυτική.

Έργα οδοποιίας, τοποθέτηση στηθαίων σε επικίνδυνα σημεία, διαμόρφωση ειδικών χώρων στάθμευσης αλλά και παρακολούθησης του αγώνα για τους θεατές, είναι κάποιες από τις εργασίες που έγιναν τους τελευταίους δύο μήνες ώστε να υποδεχθεί η διαδρομή αγωνιζόμενους και θεατές. Πολύτιμη και η βοήθεια των πολιτιστικών συλλόγων Ζαγκλιβερίου και Αδάμ, του κυνηγετικού συλλόγου Ζαγκλιβερίου «Η Άρτεμις», καθώς και δεκάδων μικρών τοπικών επιχειρήσεων οι οποίες στήριξαν οικονομικά τον αγώνα.


Ο Όμιλος ευχαριστεί εκ των προτέρων όλους τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. για την πολύτιμη βοήθειά τους. Από το Γραφείο Τύπου Α.Ο.Θ.




bottom of page