top of page

Ανακοίνωση του Δ.Σ. που αφορά στο 44ο Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού - Λαγκαδά


Το ΔΣ του ΑΟΘ σε απάντηση του Δελτίου Τύπου που εξέδωσε ο αθλητής της Λ. Α. Βέροιας Βαλαβάνης Ιωάννης, σχετικά με το 44ο Σπριντ Θερμαϊκού, ενημερώνει ότι: Η οργανωτική επιτροπή, διοργάνωσε άψογα τον αγώνα και παρά τον πολύ μικρό αριθμό συμμετοχών ( 18 ), χρησιμοποίησε 40 στελέχη, εκ των οποίων 16 ενδιαμέσους - κριτές γεγονότων στην 8,5 χιλιομέτρων διαδρομή.

Εφάρμοσε κατά γράμμα τους κανονισμούς, τοποθέτησε σε κάθε σικέιν δύο κριτές και η έγγραφη αναφορά τους, παρεδόθη στους αγωνοδίκες για αξιολόγηση. Αγωνοδίκες ήταν οι Κέπετζης, Λιάκος και Δαφνομήλης, όλοι πολύπειρα στελέχη, με εκατοντάδες αγώνες στην θητεία τους.


Από τα στοιχεία που διαθέτει η οργανωτική επιτροπή , τις ενυπόγραφες αναφορές των τεσσάρων κριτών, τα βίντεο και τις φωτογραφίες, προκύπτει ότι η καταγγελία του αθλητή είναι απόλυτα λανθασμένη. Στο δελτίο τύπου, η τεκμηρίωση της καταγγελίας στηρίζεται σε λόγια ( οι άρχοντες του αγώνα μας είπαν ..), εκτιμήσεις ( κάποιοι έχασαν χρόνο επιβραδύνοντας... ) και συμπεράσματα καφενείου ( όλοι περιμέναμε τις ποινές που προφανώς θα ανέτρεπαν την κατάταξη..?). Εκτοξεύει μία ¨καταγγελία¨ περί ¨αλλοίωσης αποτελεσμάτων¨ αόριστα, χωρίς να αναφέρει ποιος ωφελείται, ποιος χάνει, πόσο χρόνο ή θέσεις και με βάση ποιές ποινές.

Οι κανονισμοί των αγώνων δεν αναγράφουν πουθενά ποινές, για επαφή των αγωνιστικών αυτοκινήτων σε σικέιν. Οι αγωνοδίκες αξιολογούν τα περιστατικά κι επιβάλουν ανάλογη ποινή σε όποιον με δόλο αποκόμισε όφελος, από σκόπιμη πρόσκρουση στα εμπόδια του σικέιν.

Η καταγγελία για ύπαρξη εσωτερικής πληροφόρησης σχετικά με τα υλικά του σικέιν είναι απίθανη κι αστεία και καταπίπτει από το γεγονός ότι ο καταγγέλλων ήταν σε αυτούς που χτύπησαν στο σικέιν όπως και οι Τάσος Βασίλης και Σαριτζόγλου Ιωάννης της ομάδας του που αδικήθηκαν, οι οποίοι χτύπησαν σε τέσσερεις και δύο αντίστοιχα διελεύσεις των σικέιν ! Επίσης τρία από τα μέλη του ΑΟΘ που κατέκτησαν τους φετινούς τίτλους , οι Κουμποτής, Δήμος και Πολιτάνος, ήταν οι μοναδικοί που δεν ακούμπησαν τα εμπόδια!

Κατόπιν των παραπάνω το Δ Σ του ΑΟΘ ζητά :

  1. Την προσκόμιση από τον αθλητή, αποδεικτικών στοιχείων που να υποστηρίζουν την καταγγελία του.

  2. Την άμεση διερεύνηση του θέματος από την αρμόδια επιτροπή της Ομοσπονδίας, και τον καταλογισμό των ευθυνών, είτε σε αυτούς που διέπραξαν το αδίκημα της αλλοίωσης των αποτελεσμάτων, είτε σε αυτούς που ελαφρά τη καρδία συκοφάντησαν τον όμιλο, τα μέλη μας και τα στελέχη του αγώνα.

Το Δ Σ του ΑΟΘ δηλώνει ότι θα πράξει ότι χρειαστεί για να διατηρήσει την αγωνιστική και ηθική ευπρέπεια του ομίλου. Δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να ¨κουκουλώσει¨ την αλήθεια, να εμπλέξει (από δόλο ή επιπολαιότητα) τον όμιλο σε παιχνιδάκια ατομικού συμφέροντος και θα συνεχίσει να υπηρετεί και να υπερασπίζεται τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.



Για το Δ.Σ. του ΑΟΘ Γιάννης Ψηφίδης Πρόεδρος

bottom of page