top of page

Ανακοίνωση του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης


Το Δ.Σ. του Α.Ο.Θ. σε έκτακτη συνεδρίαση της 26/1/2011 ασχολήθηκε με τις δηλώσεις – προτάσεις του προέδρου της λέσχης της Βεροίας κ. Β. Μπιλαδέρη, όπως αυτές εκφράστηκαν στην γενική συνέλευση του ΣΟΑΑΒΕ.


Η πρόταση του κ. Μπιλαδέρη, το Ράλλυ ΔΕΘ να μην προσμετρά στο κύπελλο Βορείου Ελλάδος μας εκπλήσσει δυσάρεστα. Η τεκμηρίωσή του ότι αυτό θα ήταν προς όφελος των αγωνιζομένων, διότι θα μείωνε τις δαπάνες συμμετοχής στον θεσμό, πιστεύουμε ότι υπονομεύει την αξία και την αίγλη του ιδίου του θεσμού.


Η αντίδραση των παρευρισκομένων οδηγών και συνοδηγών, που σύσσωμοι απέρριψαν κάθε σκέψη υποβάθμισης του συγκεκριμένου αγώνα, πιστεύουμε ότι έδωσε ξεκάθαρα την άποψη των αγωνιζομένων.


Εμείς, ως οργανωτές αγωνιστικών εκδηλώσεων για περισσότερα από 41 χρόνια υποστηρίζουμε ότι στο κύπελλο Βορείου Ελλάδος (όπως και σε κάθε άλλο θεσμό – πρωτάθλημα – κύπελλο – έπαθλο) πρέπει να προσμετρούν λίγοι και καλοί αγώνες, που να συγκεντρώνουν το σύνολο των διαγωνιζομένων πληρωμάτων, να έχουν υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού, να τυγχάνουν ευρύτατης δημοσιότητας και να διοργανώνονται από λέσχες που μπορούν να διασφαλίσουν το απαιτούμενο ανθρώπινο δυναμικό, τα υλικά μέσα και τις ύψιστες συνθήκες ασφαλείας στα πληρώματα και τους θεατές.


Ειδικά αυτή την στιγμή που ο χώρος του μηχανοκίνητου σπορ οργανώνεται σε νέα βάση, με την δημιουργία Ομοσπονδίας λεσχών, είναι απαραίτητο να επιλέγεται από τα μέλη της η ομόνοια και η συνεργασία και να αποφεύγονται πράξεις και λόγια που μπορούν να μας διχάσουν.


Θεωρούμε το θέμα λήξαν κι ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε.


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Ο.Θ.

bottom of page