top of page

Ανακοίνωση - Απάντηση του Διοικητικού Συβμουλίου


Κύριοι,


Ξεκινώντας ο ΑΟΘ χαιρετίζει τις συγνώμες των αθλητών καθώς και την τιμωρία του κ. Καρατσομπαλίδη από τον ΟΦΑΔ.


Θα ήταν ευχάριστο να έχουν βέβαια και κάποια αξία οι τιμωρίες και οι συγνώμες διότι έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο άτομα και διάφορες Λέσχες με έναν ή κανέναν αγώνα να κάνουν παρατηρήσεις και να προσπαθούν να αμαυρώσουν είτε ηθελημένα είτε όχι, σοβαρούς αγώνες από ιστορικές και αξιόπιστες λέσχες.


Αυτές οι αντιαθλητικές συμπεριφορές πλήττουν το άθλημα το οποίο διεξάγεται σε δημόσιους χώρους και που το παρακολουθούν οικογένειες με παιδιά. Τί εικόνα θα σχηματίσουν οι “αυριανοί” θιασώτες όταν στον χώρο διεξαγωγής του αγώνα ακούγονται ύβρεις, απειλές και παρουσιάζονται εικόνες σχεδόν βίας;


Όταν επιθυμούν οι αθλητές να κάνουν αίτημα, το καταθέτουν στη γραμματεία του αγώνα χωρίς αντιαθλητικές και ανάρμοστες συμπεριφορές, αγνοώντας μάλιστα επιδεικτικά τον Αλυτάρχη του αγώνα που δέχτηκε μάλιστα και έντονη φραστική επίθεση .


Ο ΑΟΘ ουδέποτε αρνήθηκε να ακούσει τους αγωνιζόμενους αρκεί να γίνεται με σωστό και ευπρεπή τρόπο. Εάν είχε συμβεί αυτό, τότε η καθυστέρηση που έγινε τελικά θα ήταν μικρότερη ακόμα και από το διάλειμμα κατά το οποίο είχε προγραμματιστεί μια βράβευση για τα μέλη του ΑΟΘ.


Ο αγώνας μετά από όλα αυτά συνεχίστηκε με την υποδειγματική ελαστικότητα που επέδειξαν οι Αγωνοδίκες .


Τέλος τη στιγμή που γίνονται οι απονομές των επάθλων ο εκάστοτε τιμώμενος αθλητής οφείλει αν μη τι άλλο να σεβαστεί την τιμή που του γίνεται από τον Οργανωτή και να έχει την ανάλογη συμπεριφορά πράγμα που δεν έγινε…


Θα θέλαμε να τονίσουμε στο σημείο αυτό ότι ουδέποτε δημιουργήθηκε στις τόσες αξιόλογες διοργανώσεις που έφερε εις πέρας ο ΑΟΘ στην 50χρονη παρουσία του κανένα πρόβλημα από αθλητές-αγωνιζόμενους.


Επίσης στο site της ΟΜAE έχει αναρτηθεί ο Κώδικας Δεοντολογίας….Καλό θα ήταν όσοι ασχολούνται με το σπορ να κάνουν μια ανάγνωση ώστε να γίνει καλύτερος αυτός ο χώρος.


Μετά από πολλά χρόνια και προσπάθειες για να αυξηθεί η δημοτικότητα και η προβολή του σπορ, ο ΑΟΘ κατάφερε να οργανώσει την 47η Δεξιοτεχνία εντός της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης κάτι που χαροποίησε όλους τους εμπλεκόμενους με το σπορ.


Έπειτα από αυτά που συνέβησαν στην 47η Δεξιοτεχνία θεωρούμε ότι θα είναι πλέον ιδιαίτερα δύσκολο έως ανέφικτο να δοθεί ξανά χώρος εντός της ΔΕΘ για παρόμοια διοργάνωση.


Ελπίζουμε ότι σε μελλοντικές διοργανώσεις θα δείξουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό για το άθλημα που αγαπάμε και εκπροσωπούμε.


Το Δ.Σ του Α.Ο.Θ.

bottom of page