top of page

Ανακοίνωση ΑΟΘ για τις εξελίξεις στο Μηχανοκίνητο Αθλητισμό


Θεσσαλονίκη 19/10/2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ΑΟΘ πιστός στις αρχές και την ιστορία του, είναι το σωματείο που εξαρχής και πρώτο με ανακοίνωσή του, τάχθηκε στο πλευρό των αθλητών του, καθώς και των αθλητών όλης της Ελλάδας, που αποφάσισαν να απέχουν από τους αγώνες, απέναντι σε μια αυταρχική, αγενή και ασεβή προς σωματεία και αθλητές και με κακή διαχείριση διοίκηση της ΟΜΑΕ.

Επειδή ο κόσμος ξεχνάει και επειδή η σιωπή εκλαμβάνεται πλέον σαν αδυναμία, να θυμίσουμε ότι η ΑΠΟΧΗ δεν έγινε μόνο για τις κουβέρτες ή για τα αυτοκίνητα δυο – τριών αγωνιζομένων. Ξεκίνησε γιατί η αρχή του σπορ αιφνιδίασε τους πάντες, αλλάζοντας κανονισμούς 3 εβδομάδες πριν αρχίσουν οι θεσμοί του 2022, προχώρησε σε αδικαιολόγητες αυξήσεις παραβόλων που δεν έχουν καμία απολύτως ανταποδοτικότητα και σε συνάφεια με αυτό δεν προσφέρει καμία απολύτως προβολή στο άθλημα. Η διοίκηση της ΟΜΑΕ αρχικά, υποτίμησε την ΑΠΟΧΗ, χαρακτηρίζοντας τους αγωνιζόμενους «εθισμένους» και συμπεριφέρθηκε με αλαζονεία και αγένεια (Αιδώς Αργείοι). Αυτό πείσμωσε τους απέχοντες αθλητές και πρόσθεσε και άλλα θέματα στην ατζέντα όπως πχ γιατί η ΟΜΑΕ δεν δέχεται οικονομικό έλεγχο προκειμένου να παίρνει κρατική επιχορήγηση, γιατί το ασφαλιστήριο συμβόλαιο άργησε να εμφανιστεί δημιουργώντας ερωτηματικά για την ορθότητα και την εγκυρότητα των καλύψεών του, γιατί ο πρόεδρος της δεν εμφανίστηκε με μία σοβαρή υπερασπιστική γραμμή στο δικαστήριο του θανατηφόρου αγωνιστικού δυστυχήματος, με αποτέλεσμα να καταδικαστούν συλλήβδην ο αγωνιζόμενος (!!!), ο υπεύθυνος ασφαλείας της διοργανώτριας λέσχης και ο ίδιος ο πρόεδρος, μαζί με αυτόν δε, η ΟΜΑΕ και ο μηχανοκίνητος αθλητισμός? Συνάμα έχουν διαπράξει ένα σωρό καταστατικές και διαδικαστικές παρατυπίες, που πλήττουν την σοβαρότητα και το κύρος της αρχής, τις οποίες προσπαθησαν να τα καλύψουν με παιδικές δικαιολογίες όπως πχ ότι δεν παρακολουθούν τα e mail το Σαββατοκύριακο. Τα παραπάνω δείχνουν έναν τουλάχιστον «αδύναμο» Γενικό Γραμματέα.

Η ΕΠΑ από την άλλη, τραβούσε και τραβάει έναν μοναχικό υπεροπτικό δρόμο εμμένοντας σε θέσεις που σηκώνουν τουλάχιστον βελτίωση αν δείξεις ότι ακούς.

Ο ΑΟΘ ήταν που πήρε την πρωτοβουλία να οργανώσει την συγκέντρωση των αθλητών τον Μάρτιο στη Θεσσαλονίκη. Σε ημέρα και ώρα, που η συμμετοχή της αρχής του σπορ ήταν εύκολη, μιας που η Πρόεδρος της ΕΠΑ θα παρευρίσκονταν σε συγκέντρωση του ΣΟΑΑΒΕ στη πόλη μας. Παρόλ’ αυτά άφησαν την καρέκλα τους κενή, αρνούμενοι να συζητήσουν σε μία συγκέντρωση που παραβρέθηκαν 150 αθλητές ενώ με απευθείας τηλεοπτικές συνδέσεις, συμμετείχαν αθλητές και στελέχη από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, επικαλούμενοι αστείες και προσβλητικές δικαιολογίες. Αντί αυτού παραυρέθηκαν σε μία συγκέντρωση με μία χούφτα ανθρώπους που οι περισσότεροι ήταν στελέχη της Ομοσπονδίας, χρησιμοποιώντας σαν δεκανίκι την «σκιά» του ΣΟΑΑΒΕ που χωρίς διοίκηση και νόμιμη εκπροσώπηση, αλλά με έναν «Πρόεδρο» μαριονέτα, παίζει το παιγνίδι τους.

Και τι εννοούμε με αυτό, από το ΔΣ του ΣΟΑΑΒΕ έχουν παραιτηθεί μέλη του εδώ και πολύ καιρό με αποτέλεσμα να μην υφίσταται νόμιμο συμβούλιο, παρά μόνο ένας κατ όνομα «πρόεδρος» που περιφέρεται και ρίχνει νερό στο μύλο της ΟΜΑΕ, χωρίς να εκπροσωπεί ουσιαστικά κανέναν στη Β.Ελλάδα.

Ο ίδιος αυτός «Πρόεδρος» είναι που χρησιμοποιώντας τον ιστορικό σύνδεσμο χωρίς καμία νομιμοποίηση οργάνωσε συνάντηση λεσχών στο Βελβεντό το προηγούμενο ΣΚ, απευθύνοντας μία ανυπόγραφη πρόσκληση την οποία ολοκλήρωσε με μία αποτύπωση των πρακτικών, που στάλθηκε από τη λέσχη της Ξάνθης και την υπογράφει ο αντιπρόεδρος Αναστάσιος Καρκάνης….. ο οποίος είναι Γεν.Γραμματέας της ΟΜΑΕ ! Δεν τηρούν ούτε καν τα προσχήματα!

Στη συνάντηση αυτή, παραβρέθηκαν και τουλάχιστον 5 λέσχες που δεν έχουν αθλητική αναγνώριση, τους έχουν υποσχεθεί όμως αγώνες, με την ΟΜΑΕ την ίδια να δείχνει το «παραθυράκι» στον κανονισμό ότι μπορούν να διοργανώσουν αγώνα με κάποιο σύλλογο της Γ.Γραμ. Αθλητισμού που έχει εγγραφή στο Μητρώο.

Εμείς συνιστούμε στις αναγνωρισμένες λέσχες να προσέχουν που βάζουν την υπογραφή τους, γιατί όταν γίνει το «κακό» οι νομικές διαδικασίες είναι χρονοβόρες, ψυχοφθόρες και δαπανηρές.

Αποφάσισαν λοιπόν να «φτιάξουν» το πρόγραμμα του 2023 για τη Β. Ελλάδα , όπως τους βολεύει, αναγάγωντας τις Δεξιοτεχνίες σε μείζον αθλητικό γεγονός, κανονίζοντας το Κύπελλο Αναβάσεων όπως τους ταιριάζει και υποβαθμίζοντας τον θεσμό του Κυπέλλου Β. Ελλάδος ράλλυ «βλέποντας» μόνο δύο αγώνες, προτείνοντας κυνικά ακόμη και να μην γίνει.

Άφησαν επιδεικτικά τον ΑΟΘ έξω από όλα, όσο επιδεικτικά και εμείς τους αγνοήσαμε , δεν βλέπουν την ΕΛΕΤΑ και κάτι μπορεί να κάνουν για το ράλλυ Κένταυρος μιας που η διοίκηση της ΛΑ Βόλου δέχθηκε απειλές με βάση τα λεγόμενα του πρώην προέδρου της και πραγματοποίησε την ανάβαση Πορταριάς.

Εμείς θέλουμε να πληροφορήσουμε τους πάντες , ότι η ιστορικότερη Λέσχη στην Ελλάδα δεν μπορεί ούτε να παραγκωνιστεί, ούτε να αγνοηθεί, πόσο μάλλον ΟΥΤΕ να τιμωρηθεί παραδειγματικά για εκφοβισμό των άλλων Λεσχών. Έχουμε στείλει τις προτάσεις μας στην ΕΠΑ αρμοδίως, θα πραγματοποιήσουμε τους αγώνες που θα μας ανατεθούν ΕΦΟΣΟΝ η αποχή των αθλητών λήξει. Προσπαθούμε να επαναφέρουμε τους χωμάτινους αγώνες στη Βόρειο Ελλάδα με το ράλλυ Θερμαϊκου, να διεθνοποιήσουμε το ράλλυ ΔΕΘ και να οργανώνουμε πάντα ασφαλείς και άρτιους αγώνες. Αυτή την προσπάθεια ΔΕΝ θα την εγκαταλείψουμε. Ζητήσαμε να διοργανώσουμε Κύπελλο Καρτ Β.Ελλάδος με τρεις αγώνες προκειμένου να δημιουργήσουμε φυτώριο νέων οδηγών. Από πέρυσι ζητήσαμε την ανάβαση Ζαγκλιβερίου με την επωνυμία «Μελέτης» η οποία δεν μας δόθηκε και την ξαναζητήσαμε εφέτος.

Έχουμε καταθέσει μήνυση , μαζί με 5 λέσχες ακόμα εναντίον της διοίκησης της ΟΜΑΕ και έχουμε προσφύγει στην Γεν. Γραμματεία Αθλητισμού για τις παρατυπίες της. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι τέλους, όσο μοναχικός και να γίνει. Μετά από 8 μήνες αποχής των αθλητών, δεν είναι δυνατόν να κάνουμε σαν να μη συμβαίνει τίποτα , βλέποντας να ακυρώνονται συνεχώς αγώνες και όσοι έγιναν να έχουν ελάχιστες συμμετοχές. Δεν δικαιούμαστε να αφήσουμε το Μομέντουμ να πάει χαμένο συμπαρασύροντας τον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό μαζί του.

Δια ταύτα, θα συνεννοηθούμε επιτέλους?

Τι έχει αλλάξει τους τελευταίους 8 μήνες και ποια αιτήματα των αγωνιζομένων έχουν διευθετηθεί, ώστε να ξεκινήσει η αγωνιστική χρονιά του 2023?

Έχουν πάρει οι διοικήσεις των σωματίων την εξουσιοδότηση των μελών τους για τη θέση που θα κρατήσουν στη ΓΣ της Ομοσπονδίας?

Έχει αντιληφθεί η διοίκηση της ΟΜΑΕ ότι εκλέγεται από τα σωματεία για να υπηρετεί την ανάπτυξη του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και η ανάπτυξη επιτυγχάνεται μόνο με συζήτηση και συναίνεση?

Το ΔΣ του ΑΟΘ



Επισυνάπτουμε την ανυπόγραφη πρόσκληση του ΣΟΑΑΒΕ και τα πρακτικά της συνάντησης αυτής που συνέταξε ο Γεν. Γραμματέας της ΟΜΑΕ Αναστάσιος Καρκάνης και στάλθηκε από το email της Λέσχης της Ξάνθης.













951 views0 comments
bottom of page