top of page

Α.Ο.Θ. Η τέχνη του οδηγείν


Ολοκληρώθηκαν σήμερα το απόγευμα οι εκδηλώσεις περί ασφαλούς οδήγησης που διοργάνωσαν οι ραδιοφωνικές εκπομπές του σταθμού Sport 103 της Θεσσαλονίκης «ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ» και «CAR–MA-SUTRA». Το εκπαιδευτικό διήμερο συμπεριλάμβανε ένα σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στο πολιτιστικό κέντρο τούμπας, μια οργανωμένη ποδηλατοδρομία από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης ως το ΙΚΕΑ και διάφορες διασκεδαστικές δραστηριότητες στον χώρο στάθμευσης του ΙΚΕΑ.


Ο Α.Ο.Θ., όπως ήταν φυσικό, στήριξε αυτήν την προσπάθεια στο μέγιστο, διαμορφώνοντας μια μικρή διαδρομή προσομοίωσης ολισθηρότητας του οδοστρώματος. Στην διάθεση των οδηγών υπήρχαν ένα VW Polo και ένα Citroen C4, ενώ η προσομοίωση της ολισθηρότητας δημιουργήθηκε σε μια κλειστή αριστερή στροφή η οποία στην κορύφωση ήταν στρωμένη με άμμο. Σε ρόλο εκπαιδευτή, ο αγωνιζόμενος και μέλος του Α..Ο.Θ. Βαγγέλης Ζάχος πάντα πρόθυμος, βοήθησε με το γνωστό χαμόγελο και την απαραίτητη υπομονή, τους συμμετέχοντες να αντιληφθούν τους λανθασμένους χειρισμούς και να διορθωθούν.


Την ευθύνη προετοιμασίας αλλά και ταυτόχρονα ζευγάρι στο έργο του εκπαιδευτή ήταν ο αντιπρόεδρος του ομίλου Γιάννης Καφταντζής. Την Κυριακή τους όμως θυσίασαν και τα μέλη – κριτές του Α.Ο.Θ. Μόδης Τσολακόπουλος, Μανώλης Χατζηδημητρίου, Λεωνίδας Σαπουντζόγλου, Αλέξανδρος Δήμος, Λάζαρος Αγοραστός οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα για άλλη μια φορά στο κάλεσμα του Α.Ο.Θ.


Μεγάλο ενδιαφέρον όμως έδειξε το κοινό και για την μικρή αλλά περίτεχνη ποδηλατική διαδρομή, όπου μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να αποδείξουν τις ικανότητές τους στους 2 τροχούς. Το motion bike megastore είχε αρκετά ποδήλατα και ποδηλατικά κράνη για κάθε ηλικία στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.


Για τους πιο επιδέξιους υπήρχε και το skidcar (αράχνη) των Σχολών Οδήγησης Θεσσαλονίκη Α.Ε. Ανάμεσα στην «αράχνη» και την ποδηλατική διαδρομή οι επισκέπτες μπορούσαν να ενημερωθούν για την υγραεριοκίνηση από τις εταιρίες BRC των Αφοί Στάθη από τον Λαγκαδά και «Κατσάς Autogas».


Στην εκδήλωση έκανε την εμφάνιση του και το Hilman Minx του μέλους Κώστα Οικονομίδη που όπως ήταν αναμενόμενο τράβηξε τα βλέμματα πολλών.





bottom of page