top of page

Έφυγε για τις ειδικές διαδρομές του ουρανού ο Γιάννης Ψηφίδης


Ο Γιάννης Ψηφίδης που διετέλεσε επί χρόνια αθλητής του ΑΟΘ καθώς και πρόεδρος του Ομίλου δε βρίσκεται πλέον ανάμεσα μας.


Ο «Ξιφομάχος» του Ομίλου αποτέλεσε μέλος του ΑΟΘ από την πρώτη σχεδόν ημέρα της δημιουργίας του και παρέμεινε για περισσότερα από 50 χρόνια ενεργά παρών σε όλες τις δραστηριότητες του Ομίλου, αγωνιστικές και μη.


Γεννήθηκε το 1946 στη Θεσσαλονίκη και ασχολήθηκε από μικρός με καθετί που σχετίζεται με το αυτοκίνητο. Ξεκίνησε να συμμετέχει σε αγώνες το 1969 τόσο από το δεξί όσο και από το αριστερό bucket. Το πρώτο του αγωνιστικό ήταν ένα NSU TT με το οποίο ήρθαν και οι πρώτες διακρίσεις στα ράλλυ Καβάλας, Σκρα – Κιλκίς – Λαχανά και στο 2ο Autocross του Α.Ο.Θ. Συμμετείχε ανελλιπώς σε αγώνες στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό για περισσότερα από 25 χρόνια με σημαντικότερή επιτυχία του την πρώτη θέση γενικής κατάταξης στο Ράλλυ Κένταυρος του 1983 που προσμετρούσε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, έναν αγώνα που συμμετείχαν όλα τα μεγάλα ονόματα του χώρου.


Έγινε γνωστός στο Πανελλήνιο οδηγώντας Opel Kadett GT/E ενώ έχει συμμετάσχει επίσης με Volkswagen 1302 S, Nissan 240 RS, Nissan 200 SX, Nissan Micra Turbo S, Lancia Delta Integrale, Fiat Cinquecento Trofeo, Ford Capri 2300, BMW 2000 Ti και Opel Ascona 1.9 SR καταφέρνοντας να ανέβει πολλές φορές στο βάθρο των νικητών στους αγώνες που συμμετείχε.


Ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του. Η κηδεία θα τελεστεί την Πέμπτη 6 Αυγούστου, στις 17.45 στα νεκροταφεία Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη.


Καλό ταξίδι κύριε Γιάννη!

bottom of page