top of page

Rally 2 - Πρώην Super Rally


Σε περίπτωση εγκατάλειψης ενός συμμετέχοντος αυτοκινήτου, κατά την διάρκεια του πρώτου σκέλους διήμερου αγώνα, υπάρχει η δυνατότητα επανεκκίνησης στο δεύτερο σκέλος, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:


  1. Να καταθέσει μία αίτηση προς τους Αγωνοδίκες, πριν από την συνεδρίαση τους στο τέλος της ημέρας δηλώνοντας ότι θα επανεκκινήσει στο δεύτερο σκέλος.

  2. Να παρουσιάσει το αυτοκίνητο έτοιμο στους Τεχνικούς Εφόρους, το αργότερο μία ώρα πριν από την εκκίνηση του πρώτου αυτοκινήτου για το δεύτερο σκέλος και ακολούθως να μπει το αυτοκίνητο στο χώρο του Parc Ferme.

  3. Κατά τις εργασίες αποκατάστασης του αυτοκινήτου, πρέπει να παραμείνει το ίδιο σασί. Σε περίπτωση που πρέπει να αντικατασταθεί η τουρμπίνα, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί αυτή που είχε σφραγιστεί κατά τον Αρχικό τεχνικό έλεγχο ή και άλλοι υπερσυμπιεστές/περιοριστές με την προϋπόθεση να ελεγχθούν, μαρκαριστούν και σφραγισθούν στο Service Park. Οι εργασίες μπορούν να γίνουν, είτε στον χώρο του Service Park είτε σε οποιοδήποτε άλλο χώρο (συνεργείο).

  4. Για κάθε Ε.Δ. που δεν ολοκλήρωσε (λόγω της εγκατάλειψης) η ποινή που θα επιβληθεί θα είναι πέντε (5΄) λεπτά στον καλύτερο χρόνο που επετεύχθη στην κλάση του. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν άλλα αυτοκίνητα στην ίδια κλάση, τότε η ποινή θα προστεθεί στον καλύτερο χρόνο που έχει επιτευχθεί στα ίδια κυβικά σε άλλη ομάδα (π.χ. εάν είναι το μοναδικό Ν/2 θα χρησιμοποιηθεί ο χρόνος του καλύτερου Α/6 ή ΕΕ10).

  5. Σε περίπτωση που η εγκατάλειψη προκύψει ΜΕΤΑ την τελευταία Ε.Δ. του σκέλους, τότε η ποινή των 5 λεπτών θα προστίθεται στον συνολικό χρόνο που έχει επιτύχει το ίδιο το πλήρωμα.

  6. Σε περίπτωση που η εγκατάλειψη προκύψει ΠΡΙΝ την πρώτη Ε.Δ. του σκέλους, τότε η ποινή των 5 λεπτών θα προστίθεται στον καλύτερο χρόνο των ιδίων κυβικών (ανεξαρτήτως ομάδας εάν δεν υπάρχει άλλο αυτοκίνητο της ίδιας κλάσης) για κάθε Ε.Δ. που πραγματοποιήθηκε στο σκέλος. Οι ανωτέρω ποινές θα εφαρμόζονται σε κάθε συμμετέχον πλήρωμα που δεν έχει καταταγεί λόγω υπέρβασης του μέγιστου επιτρεπτού χρόνου ή μη παρουσίασης σε ένα σταθμό ελέγχου χρόνου, αλλά δεν θα εφαρμόζονται σε περίπτωση που το πλήρωμα τέθηκε εκτός αγώνος για παράβαση των κανονισμών, παραβάσεις του ΚΟΚ ή με απόφαση των Αγωνοδικών.




bottom of page