top of page

60-65-81 Ράλλυ Ακρόπολις


Δεν είναι συντεταγμένες, ούτε αριθμοί τυχερού παιχνιδιού, αλλά οι αριθμοί στις πόρτες τριών αγωνιστικών που θα συμμετάσχουν στον φετινό Ράλλυ Ακρόπολις. Τρεις αριθμοί που αντιστοιχούν στα τρία πληρώματα από Θεσσαλονίκη, μέλη του Α.Ο.Θ., τα οποία υπερβαίνοντας εαυτό πραγματοποιούν το όνειρο ζωής. Έτοιμοι, γεμάτοι ενθουσιασμό και ορμή για πράξη οι Παυλίδης – Harryman με Citroen DS3 R3T, Κουμποτής – Μαυροματίδης με Peugeot 106 S16 και Μπαξεβανάκης Αντώνης και Παύλος με Suzuki Ignis θα συμμετάσχουν στον αγώνα των θεών ο οποίος θα διεξαχθεί στις 28, 29 και 30 Μαρτίου.


Ο αγώνας που προσμετρά στο Ευρωπαϊκό αλλά και Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αριθμεί δύο αγωνιστικές ημέρες, 13 ειδικές διαδρομές, 238.84 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Συγκεκριμένα, η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί την Παρασκευή 28 Μαρτίου στις 6 μ.μ. στον Ισθμό της Κορίνθου, ενώ το Σάββατο 29 Μαρτίου τα πληρώματα καλούνται να δώσουν την μάχη στις τρεις επαναλαμβανόμενες ασφάλτινες ειδικές διαδρομές «Άγιος Ιωάννης» (21.08 χλμ.), «Αγιοχώρι» (23.63 χλμ.) και «Ψαρί» (17.60 χλμ.), ενώ την Κυριακή 30 Μαρτίου ο αγώνας θα μεταφερθεί σε χωμάτινες επιφάνειες με τις ειδικές διαδρομές «Κλένια» (18.19 χλμ.), «Νέα Κινέτα» (22.20 χλμ.) και «Λουτράκι» (16.13 χλμ.) να επαναλαμβάνονται από μια φορά. Ιδιαιτερότητα αποτελεί η ασφάλτινη σούπερ ειδική διαδρομή «Κόρινθος» (1.18χλμ.) μεταξύ των δύο σκελών.


Όσο για τα τρία πληρώματα από Θεσσαλονίκη, δηλώνουν έτοιμα να αντιμετωπίσουν το ανταγωνισμό το καθένα στην δική του κατηγορία. Οι Κουμποτής – Μαυροματίδης και Μπαξεβανάκης – Μπαξεβανάκης έχουν το δύσκολο έργο να διακριθούν ανάμεσα στον παραδοσιακά πλέον πολύ σκληρό ανταγωνισμό της κατηγορίας Α6 αλλά και στην F2. Στην Α7 και F2 καλούνται να αποδείξουν τις ικανότητές τους οι Παυλίδης – Harryman Παυλίδης Νίκος: Με την Citroen DS3 R3T «ετοιμοπόλεμη» και έχοντας στο δεξί μπάκετ τον έμπειρο Allan Harryman η Step Racing δηλώνει έτοιμη να αντιμετωπίσει τον όποιο ανταγωνισμό σε έναν τόσο ιδιαίτερο αγώνα όπως το θρυλικό Ράλλυ Ακρόπολις.


Allan Harryman:


Χαίρομαι κάθε φορά που μου δίνετε η ευκαιρία να αγωνιστώ στην Ελλάδα και ανυπομονώ, μετά από αρκετά χρόνια απουσίας, να συμμετάσχω ξανά σε ένα Ράλλυ Ακρόπολις. Ελπίζω να έχουμε καλό καιρό και να μπορέσουμε να πιέσουμε στα γρήγορα κομμάτια αντιμαχόμενοι τα Evo και τα Subaru που οδηγούν τον αγώνα.

Κουμποτής Δημήτρης:


Μετά από 35 χρόνια θεατής, μου δίνεται η ευκαιρία να συμμετάσχω σε ένα από τους καλύτερους αγώνες του ευρωπαϊκού αλλά και του παγκόσμιου πρωταθλήματος. Με τον φίλο και συνοδηγό Σάββα Μαυροματίδη θα επιδιώξουμε καταρχήν να κάνουμε ένα αξιοπρεπή αγώνα και να δούμε την σημαία τερματισμού. Ευχαριστώ το δίκτυο καταστημάτων «Γερμανός» , το Café Sobrero και την “AutoCare”

Μπαξεβανάκης Αντώνης:


Χρόνια θεατές, ζούσαμε το δικό μας Ράλλυ Ακρόπολις, έχοντας πάντα ως όνειρο την συμμετοχή μας σε αυτό. Ένα όνειρο που επιτέλους πραγματοποιείται. Ως αγωνιζόμενοι πλέον, θα συμμετάσχουμε και τις δύο ημέρες με ένα Suzuki Ignis, στον πιο απαιτητικό αγώνα της Ελλάδος και έναν από τους δυσκολότερους στην Ευρώπη. Η χαρά και ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος για αυτήν μας την συμμετοχή. Μοναδικός και σημαντικότερος στόχος της ομάδας είναι ο τερματισμός και μόνο αυτός. Ευχόμαστε καλό αγώνα και καλό τερματισμό σε όλα τα πληρώματα που συμμετέχουν.
bottom of page