top of page

53o Ράλλυ Δ.Ε.Θ. - 21 αθλητές του Α.Ο.Θ. στο 53ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ.


Το 53ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. αποτελεί τον μεγαλύτερο αγώνα της Βορείου Ελλάδας και το μοναδικό ράλλυ που θα διεξαχθεί φέτος στη Μακεδονία, ελέω και της πανδημίας του covid-19.


Παρά τις αντίξοες συνθήκες που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες, 21 αθλητές του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης δήλωσαν συμμετοχή στον αγώνα που διοργανώνει ο Όμιλος και αποτελεί τον 2ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου.


Στην κατηγορία C2 συμμετέχουν οι Βασίλης Τάσος- Παναγιώτης Φιδάνας (MitsubishiLancerEvoIX)με κύριο σκοπό την οδηγική απόλαυση στις ειδικές διαδρομές της Χαλκιδικής, όπως και ο Γιάννης Σαρητσόγλου που θα κάθεται στο δεξί μπάκετ του MitsubishiLancerEvoXπου θα οδηγεί ο γρήγορος Πασχάλης Χατζημάρκος στο ντεμπούτο του τελευταίου στους αγώνες ράλλυ.


Τη νίκη στην F2 θα διεκδικήσει ο αθλητής του Α.Ο.Θ. Βασίλης Καραβασίλης με τον Κώστα Καρλιώτηδίπλα του στοHondaCivicTypeR, ενώ ψηλά στην κατηγορία C3 στοχεύουν να τερματίσουν πέντε ακόμα αυτοκίνητα με αθλητές του ομίλου. Ο Νίκος Βάτσος που θα εκκινήσει για 18η φορά σε Ράλλυ Δ.Ε.Θ. θα έχει δίπλα του τη μοναδική κυρία του αγώνα, την Μαρία Κυρλαγκίτση στο RenaultClioR3 που οδηγεί, ενώ ο Σίμος Θεοφανίδης θα τρέξει για πρώτη φορά μαζί με τον 20χρονο γιο του Κυριάκο, που παίρνει το βάπτισμα του πυρός στους αγώνες! Οι Γιάννης Γαλάνης-Χρήστος Θεοφανίδης (RenaultClioSport) θέλουν να φτάσουν στη ράμπα του τερματισμού μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες, με τους Αχιλλέα Λάκη- Βασίλη Τριανταφυλλίδη να θέλουν να προσαρμοστούν όσο το δυνατό γρηγορότερα στο νέο Peugeot 306 S16 του οδηγού. Τον 20ο τερματισμό του σαν οδηγός στο Δ.Ε.Θ. έχει βάλει στόχο ο ρέκορντμαν συμμετοχών του αγώνα Τάκης Μανωλόπουλος με συνοδηγό τον Λάζαρο ΣκουλαριώτηκαιBMW 320 και μακάρι να τα καταφέρει!

Στην κατηγορία C5 το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα θα διεκδικήσουν οι Χαράλαμπος Ευθυμιάδης- Σωτήρης Λάμπογλου (Peugeot 106 S16),αλλά και ο Δημήτρης Παρταλιός που συμμετέχει με τονΜίλτο Αγγλόπουλοκαι έναCitroenC2 GT.


Στη μικρότερη κατηγορία του αγώνα, μετέχουν δύο πληρώματα του Α.Ο.Θ. Οι Αντώνης Μπαξεβανάκης- Θανάσης Κόκκαλης θέλουν να πηδήξουν στο άλμα της powerstageπιο ψηλά από όλους με ToyotaYaris, ενώ σε έναν ακόμα τερματισμό στοχεύουν οι Θόδωρος Αναστασοβίτης- Γιάννης Αναστασοβίτης με ToyotaStarletEP91.


Πρώτη συμμετοχή σε Ράλλυ Δ.Ε.Θ. για τον μοναδικό «ιστορικό» του αγώνα, τον Βασίλη Φυγκιώρη που έχοντας σαν συνοδηγό τονΓρηγόρη Ρακιτζήθέλουν να αποφύγουν τα προβλήματα και να απολαύσουν την οδήγηση του OpelAscona.

Ευχόμαστε σε όλους τους αθλητές του Α.Ο.Θ. καλή επιτυχία και καλό τερματισμό!






bottom of page