top of page

47ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. - Συνέντευξη Τύπου


Σήμερα Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου, ως είθισται, πριν από το Σαββατοκύριακο διεξαγωγής του Ράλλυ Δ.Ε.Θ., πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου που εδώ και 46 χρόνια δίνει ώθηση στον αγώνα. Παρόντες στο συνεδριακό κέντρο Νικόλαος Γερμανός ήταν πολλοί εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε. του ειδικού τύπου και όχι μόνο.


Στο πάνελ για την Helexpo - Δ.Ε.Θ. ο Πρόεδρος κ. Αναστάσιος Τζήκας και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, για τον Δήμο Θεσσαλονίκης ο κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας (Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής) και για τον Α.Ο.Θ. ο Πρόεδρος κ. Οδυσσέας Καραθάνος.


Όλοι, χωρίς εξαίρεση, δήλωσαν την θετική διάθεση που έχουν ώστε να στηρίξουν στο μέγιστο αυτόν τον τόσο σημαντικό και μοναδικό πλέον σε αρχαιότητα αγώνα, μετά το Ράλλυ Ακρόπολις.


Η Helexpo - Δ.Ε.Θ. τόνισε για άλλη μία φορά πως στηρίζει τον αγώνα, καθώς πιστεύει στον θεσμό αλλά και στην αναγκαιότητα το Ράλλυ Δ.Ε.Θ. να αποκτήσει και πάλι την αίγλη που είχε κάποτε. Η πρόσκληση για μια ομάδα εργασίας η οποία θα μελετήσει τους τρόπους που μπορεί να γίνει αυτό, παραμένει ανοιχτή.


Ο κ. Ζέρβας έδωσε έμφαση στο γεγονός πως η νέα διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης πιστεύει στην προβολή της πόλης με όχημα το Ράλλυ Δ.Ε.Θ. και πως θέλει να αναδείξει το αυτοκίνητο και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.


Από την πλευρά του Ομίλου έγινε σαφές πως κύριο μέλημα ήταν φέτος να γίνει ο αγώνας ακόμα πιο οικονομικός για τα πληρώματα, χωρίς όμως να χάσει την δυναμική του. Έτσι σχεδιάστηκε ένας συμπαγής αγώνας, με τον τεχνικό έλεγχο και τον τερματισμό να γίνονται στη Νότια Πύλη της Δ.Ε.Θ. ενώ η εκκίνηση για 2η συνεχόμενη χρονιά στην πλατεία Αριστοτέλους. Συμπαγής μεν, μεγάλος δε, με 93 αγωνιστικά χιλιόμετρα μοιρασμένα σε 5 ειδικές διαδρομές, εκ των οποίων δύο το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου και τρεις την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου.


Ο Α.Ο.Θ. ευχαριστεί την Helexpo - Δ.Ε.Θ., τους Δήμους Θεσσαλονίκης και Αριστοτέλη, την Ομάδα Εθελοντών Σαμαρειτών, τους Έλληνες Διασώστες, το Α.Π.Θ. Ταμείο Δασών, τις εταιρίες Hellas Service, Nizamis Motorsport, Stepmat, Corfos Hotel για την πολύτιμη υποστήριξη στην διοργάνωση του αγώνα. Επίσης ένα ευχαριστώ στους χορηγούς επικοινωνίας Metrosport, XTV, ΑΘΩΣ 100.4, soave.gr, motori.gr, zougla.gr, halkidikifocus.gr.






bottom of page