top of page

46ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. - Με 39 συμμετοχές


Τεχνικός έλεγχος στη Νότια Πύλη της Δ.Ε.Θ., πανηγυρική εκκίνηση στην πλατεία Αριστοτέλους, Σούπερ Ειδική διαδρομή στην πίστα καρτ Drive Park στο Νέο Ρύσιο , μετά από 5 χρόνια απουσία η αγαπημένη ειδική διαδρομή Λιβάδι, οι γνωστές ειδικές διαδρομές Παλαιόχωρα και Ταξιάρχης, ένας θρυλικός Χολομώντας των 28 χλμ., τερματισμός στη Νότια Πύλη της Δ. Ε.Θ. και απονομή των επάθλων στην βεράντα του Ι. Βελλίδης. Όλα αυτά είναι από μόνα τους μια τεράστια επιτυχία, δεδομένων των δυσκολιών της εποχής.


Τι άλλο μένει; Οι πρωταγωνιστές ενός αγώνα. Για το 46οΡάλλυ Δ.Ε.Θ. είναι τα 39 ποιοτικά πληρώματα, που για άλλη μια χρονιά εμπιστεύτηκαν τον Α.Ο.Θ. και δήλωσαν συμμετοχή τιμώντας την προσπάθεια του ομίλου.


Διαβάζοντας προσεκτικά τον πίνακα συμμετοχών ανακαλύπτει κανείς το γιατί αυτές οι συμμετοχές είναι ποιοτικές και γιατί δεν υπάρχει κυρίαρχο φαβορί.


Έτοιμοι να ταράξουν τα λιμνάζοντα νερά των αγώνων ραλλύ είναι οι Κύρκος-Πολυζώης με Mitsubishi Lancer Evo IX, οι οποίοι ξεκινούν μεν πρώτοι, «καταδιώκονται» δε από τους Νιώρα-Κακαλή με Subaru Impreza Sti N12, Σπανό- Γκοτόβο με Subaru Impreza Spec C, τους περσινούς νικητές του Δ.Ε.Θ. Βελάνη - Βελάνη με Mitsubishi Lancer Evo VIII, Καρπάνο – Καρπάνο και Τζαμπάζη – Ζακχαίο αντίστοιχα με Mitsubishi Lancer Evo Χ.

Στον αντίποδα οι άτυχοι, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, Κοσμόπουλος – Ευτιχιάδης με Mitsubishi Lancer Evo IX και Καλούδης – Ρούφος με Mitsubishi Lancer Evo VIII υπόσχονται να τα κάνουν φέτος όλα λίγο καλύτερα διεκδικώντας ακόμα και την πρωτιά.


Σαφώς πιο δεμένο και αρκετά σοφότερο θα παρουσιαστεί στην ράμπα εκκίνησης το Citroen DS3 RT με πλήρωμα τους Παυλίδη – Harryman, οι οποίοι μετά την «προπόνηση» στο 42ο Ράλλυ Θερμαϊκού θα δοκιμαστούν στην σκληράδα ενός Ράλλυ Δ.Ε.Θ. Εξάλλου δεν είναι εύκολο να κάνεις έναν τόσο σκληρό αγώνα έχοντας πίσω σου δύο αφηνιασμένες γαλλίδες περασμένων δεκαετιών. Την μια που ακούει στο όνομα Citroen ZX Kit Car τιθασεύουν οι Κωνσταντίδης – Κωνσταντίδης ενώ την άλλη ονόματι Citroen ZX οι Κωνσταντίνου – Μαύρος.


Τρίτοi γενικής πέρσι με το VW Golf III Kit Car, οι Μπεσλίδης – Νάνος το θέλουν και μπορούν. Η ήρεμη δύναμη του οδηγού και η 30ετή πείρα του πολυνίκη συνοδηγού ίσως κάνουν την διαφορά. Ανανεωμένοι επέστρεψαν από το Ράλλυ Sliven όπου κατέκτησαν άξια την 7η θέση γενικής οι Καραβασίλης – Μιλιάδης με Honda Civic Type R. Μια “εξέλιξη» χωρίζει τα Mitsubishi Lancer των Simetra – Πάλλα και Μπατσάρα – Μπατσάρα, με Evo IX οι πρώτοι και Evo VIII οι δεύτεροι, ανυπομονούμε να δούμε τις διαφορές στον αγώνα.


Ανανεωμένο, όχι μόνο οπτικά, αναμένεται και το Honda Civic Typer R των Βαλαβάνη – Καπάρα των οποίων το έργο είναι πολύ δύσκολο καθώς οι Πετράκης – Κουρουγκιαούρης από Κρήτη έχουν αποδείξει πολλάκις πως ξέρουν να οδηγούν το Peugeot 206 XS Kit Car και πάνω από το όριο. Την πρώτη εικοσάδα συμμετοχών σφραγίζουν οι γρήγοροι Ανδρεάδης – Μαυρίδης με VW Golf II, οι περσινοί 3οι στην Α7 Αναδιώτης – Μακρινός με Renault Clio Sport και οι θεαματικοί ελεγχόμενα πλαγιολισθένοντες από πέρσι Μπαξεβανάκης – Μπαξεβανάκης με Honda Civic Type R.

Δεν χρειάζονται συστάσεις οι πρωταγωνιστές στην ΕΑ/6. Την αδυσώπητη μάχη, ως είθισται σε αυτήν την ξεχωριστή κατηγορία, θα δώσουν οι Αργυρίου – Γκάλφας, Κυπαρισσάς – Καρλιώτης, Θεοφανίδης – Θεοφανίδης, Κουμποτής – Πανταζής, Παραβάντης – Παραβάντης, Ξενοκώστας- αμφότεροι με Peugeot 106 S16 και τέλος οι Διαμαντόγλου – Ασπρόμουγγος με Suzuki Ignis Sport.


Κάποτε αριθμούσε πολλές συμμετοχές, τα τελευταία χρόνια δυστυχώς μηδενικές, από φέτος αναβιώνει και πάλι η «μικρή» κατηγορία με τα «μεγάλα» κατορθώματα. Στον φετινό αγώνα η κατηγορία Α5 αριθμεί τρία Toyota Yaris με πληρώματα τους Τσακίρη – Ιντζόγλου, Πλατώνη – Καραγκούνη και ξανά στο μπάκετ ο «Pazonen» με συνοδηγό τον Κούγια.


Tην κατηγορία Α7 απαρτίζουν οι Μεταξάς – Μπασούκας με MG ZR 1800, Λάκης – Τριανταφυλλίδης με Seat Ibiza, Βαϊτσίδης – Τούπας με Peugeot 306 S16, Κούκας – Ιωαννίδης με Ford Escort MKS2000 και Αναστασοβίτης – Αναστασοβίτης με Opel Asra GSi.


Τον πίνακα συμμετοχών «κλείνουν» οι Λόλας – “ARMAKI” με Nissan Micra K12, Ταυλίκος – Τάτσιος με Peugeot 106 S16, Ξενοκώστας Κ. – Σύμπος με Toyota Starlet και Σαμαράς – Αγγελής με Nissan Note.



Ο Α.Ο.Θ. εύχεται σε όλα τα πληρώματα καλό τερματισμό.

bottom of page