top of page

44ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. - Συνέντευξη Τύπου


Την Τρίτη, ως είθισται, πριν από το Σαββατοκύριακο διεξαγωγής του Ράλλυ Δ.Ε.Θ., πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου που εδώ και τέσσερις δεκαετίες δίνει ώθηση στον αγώνα.


Παρόντες στο εκθεσιακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» πολλοί εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε. του ειδικού τύπου και όχι μόνο.


Στο πάνελ για την Helexpo ο πρόεδρος κ. Μαυρίδης Πάρις, για την Δ.Ε.Θ. ο πρόεδρος κ. Σουμπάσης Θεόδωρος και ο διευθύνων σύμβουλος κ. Τζήκας Αναστάσιος, για τον Δήμο Θεσσαλονίκης ο εκπρόσωπος του κ. Δημάρχου κ. Δημαρέλος Γιώργος, για την Interamerican ο κ. Παπαδόπουλος Δημήτρης (περιφερειακός διευθυντής), για την εταιρία Ζωοτροφές Τριανταφύλλου ο κ. Τριανταφύλλου Νίκος, για τα λιπαντικά Silk Οil ο κ. Τοψής Παντελής και τέλος για τον Α.Ο.Θ. ο πρόεδρος κ. Κουμποτής Δημήτρης και ο αλυτάρχης του αγώνα κ. Μαραντζίδης Παναγιώτης.


Όλοι, χωρίς εξαίρεση, δήλωσαν την θετική διάθεση που έχουν ώστε να στηρίξουν στο μέγιστο αυτόν τον τόσο σημαντικό αλλά και ιστορικό πλέον αγώνα. Η Δ.Ε.Θ. και η Helexpo τόνισαν πως στηρίζουν τον αγώνα ανεξάρτητα από πρόσωπα, καθώς πιστεύουν στον θεσμό αλλά και στην αναγκαιότητα το Ράλλυ Δ.Ε.Θ. να αποκτήσει και πάλι την αίγλη που είχε κάποτε. Ο κ. Δημαρέλος έδωσε έμφαση στο γεγονός πως η νέα διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης θέλει να αναδείξει το αυτοκίνητο και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό παρά την άρνηση να δοθεί η πλατεία Αριστοτέλους για την πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα, αφού η απόφαση είναι γενικότερη και χωρίς εξαιρέσεις.

Ο εκπρόσωπος της Interamerican, κ. Παπαδόπουλος, ανατρίχιασε μιλώντας για την εμπειρία του ως φιλοξενούμενος του Α.Ο.Θ. και θεατής στην Πρωταθληματική Ανάβαση που έγινε στις 02 & 03 Ιουλίου στο Ζαγκλιβέρι Θεσσαλονίκης. Ομολόγησε πως δεν περίμενε να δει χιλιάδες νέους να ανηφορίζουν στο βουνό για να δουν έναν αγώνα αυτοκινήτου. Συνέχισε λέγοντας πως η απόφαση να βοηθήσει η εταιρία τον Α.Ο.Θ. στην διοργάνωση του 44ου Ράλλυ Δ.Ε.Θ. πάρθηκε αβίαστα., δεδομένου ότι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός αφορά τη νεολαία και άπτεται άμεσα της οδικής ασφάλειας.

Η εταιρία Ζωοτροφές Τριανταφύλλου δίνοντας πρώτη το παράδειγμα, μίλησε δια του εκπροσώπου της κ. Τριανταφύλλου, για την ανάγκη που έχει ο μηχανοκίνητος αθλητισμός από εθελοντές και βοήθεια, ιδιαίτερα στις χαλεπές εποχές που διανύουμε, ώστε να διοργανώνονται καλύτεροι και πιο ανταγωνιστικοί αγώνες. Στον αντίποδα ο κ. Τοψής ενεργός αγωνιζόμενος σχεδόν τρεις δεκαετίες και αντιπρόσωπος των λιπαντικών Silk Oil, επισήμανε πως θα βρίσκεται κοντά στον μηχανοκίνητο αθλητισμό βοηθώντας οικονομικά όσο μπορεί, ελαφρύνοντας έτσι το αβάσταχτο οικονομικά βάρος τέτοιων διοργανώσεων.

Από την πλευρά του Ομίλου έγινε σαφές πως κύριο μέλημα ήταν φέτος να γίνει ο αγώνας ακόμα πιο οικονομικός για τα πληρώματα, χωρίς όμως να χάσει την δυναμική του. Έτσι σχεδιάστηκε ένας συμπαγής αγώνας, με τον τεχνικό έλεγχο και την πανηγυρική εκκίνηση να γίνονται συνεχόμενα στη Νότια Πύλη της Δ.Ε.Θ. , ενώ η εκκίνηση του αγώνα και το service park να βρίσκονται στον Πολύγυρο μόλις 1 χιλιόμετρο από την αφετηρία της πρώτης ειδικής διαδρομής. Όσο για τον ίδιο τον αγώνα, η χιλιομετρική αναλογία και μόνο «μιλάει» από μόνη της. Συνολικά 187 χιλιομέτρα, εκ των οποίων 80 χλμ. ειδικές διαδρομές και 107 χλμ. απλές.

Ο Α.Ο.Θ. ευχαριστεί τους Δήμους Θεσσαλονίκης και Πολυγύρου, την Ομάδα Εθελοντών Σαμαρειτών, τις εταιρίες Δ. Τζαμπάζης Α.Ε. , την εταιρεία Ζωοτροφών Τριανταφύλλου, την εταιρεία Παντελής Τοψής με τα λιπαντικά Silkoil, την Interamerican και την ΑΝΕΚ LINES για την πολύτιμη υποστήριξη στην διοργάνωση του αγώνα. Επίσης ένα ευχαριστώ στους χορηγούς επικοινωνίας Metrosport , Metropolis FM, TV100, Fm 100, XTV, ΑΘΩΣ 100.4, Ράδιο TV Σ.Ο.Α.Α.Β.Ε., ERT3, Ο.Α.Σ.Θ. και το περιοδικό Auto Τρίτη.

Η προβολή του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα μας αφορά όλους. Στις 17 & 18 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί το 44ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Διάδωσέ το …Comments


bottom of page