top of page

43ο Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού - Με 21 συμμετοχές


Τολμηροί, γρήγοροι, αποφασισμένοι και ανταγωνιστικοί οι 21 που θα διεκδικήσουν τις πρωτιές στα ορεινά της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής την Κυριακή 15 Ιουνίου. Η ειδική διαδρομή των 14,1 χιλιομέτρων πρωτόγνωρη για την πλειοψηφία των πληρωμάτων, υπόσχετε δυνατές συγκινήσεις σtους ίδιους αλλά και σtους θεατές.


Είναι ανηφορική, απαιτητική, ιδιαίτερα τεχνική, με μεγάλη ποικιλομορφία στροφών, αλλά κυρίως και πάνω από όλα θα θέσει τον πήχη ψηλά σε ότι αφορά την απόδοση των 21.


Είναι Κυριακή πρωί 10.03, λίγο έξω από την Ολυμπιάδα το Mitsubishi Lancer Evo 10 με το Νο. 1 στις πόρτες και πλήρωμα τους Τζαμπάζη – Ζακχαίο παίρνει εκκίνηση, το κροτάλισμα ακούγεται ως την Ολυμπιάδα και οι θεατές «μεθυσμένοι» από τη νίκη της Εθνικής την προηγούμενη, ξεσηκώνονται και χειροκροτούν. Ένα λεπτό μετά οι Βαλαβάνης – Καπάρας εκκινούν το Honda Civic Type R και το ανελέητο κυνήγι με το χρονόμετρο αρχίζει.


Εν τω μεταξύ μια όμορφη «γαλλίδα» από τα Γιαννιτσά κάνει την εμφάνισή της στην εκκίνηση. Την Citroen ZX Kit Car τιθασεύουν οι Κωνσταντινίδης – Κάκαρης, έχοντας πίσω τους Καραβασίλη – Μηλιάδη, οι οποίοι παλεύουν με τους δικούς τους δαίμονες αυτήν την φορά με Peugeot 106 S16.


Στο Honda Civic Type R που ακολουθεί επικρατούν η γνώση και η εμπειρία του Αντώνη στο αριστερό, ο ενθουσιασμός και η δίψα για ταχύτητα του Παύλου Μπαξεβανάκη στο δεξί μπάκετ. Μετά η επανεμφάνιση. Οι Μαυροδής – Καραβασιλικός καλούνται να θυμηθούν και να αγωνισθούν με Subaru Impreza, έχοντας πίσω, τους ήρεμους αλλά ταχύτατους Αργυρίου – Γκάλφα στο καναρινί Peugeot 106 S16.


Επίσης κίτρινο είναι το Suzuki Swift Sport το οποίο “παίρνει οδηγίες και κατευθύνεται” από τους Αναγνωστάκη – Αγγουρά. Οι νέοι μπορεί να είναι ωραίοι, όπως λέει το ρητό, είναι όμως σίγουρα μια υπολογίσιμη δύναμη μέσα στο λευκό εκ Μουδανιών Suzuki Ignis Sport. Από Σέρρες οι Δημητρίου – Δημητρίου έχουν πολλά να σκεφθούν και να αποδείξουν με το επίσης λευκό Peugeot 106 S16 καθώς πίσω τους καραδοκεί ο Γερμανός με τον Κουμποτή να γκαζώνει και τον Μαυροματίδη να ελέγχει το Peugeot 106 S16.


Οι ιπτάμενοι Θεοφανίδης – Θεοφανίδης επιμένουν γαλλικά και οδηγούν το Citroen Saxo γρήγορα, με δεξιοτεχνία αλλά χωρίς υπερβάσεις. Για τους Geradzhiev - Gadzhev με Ford Fiesta R2, ένα πλήρωμα από Βουλγαρία, επιφυλάσσομαι να σχολιάσω μετά τον αγώνα.


Οι ατυχίες και οι εγκαταλείψεις είναι πλέον παρελθόν για τους Λάκη - Τριανταφυλλίδη και το μπλε Seat Ibiza, μετά τον τερματισμό και το κύπελλο στο Ράλλυ Σπριντ Φίλιππος. Οπότε ουδέν περεταίρω σχόλιο. Οι Τάσσος – Φιδανάς όταν εμφανίζονται με το κατακόκκινο Renault Clio, θέλουν και μπορούν να διεκδικήσουν πρωτιές στην κατηγορία τους.


Καθαρόαιμοι, λάτρεις των αγώνων αυτοκινήτων οι Κόκκαλης - Σαριγιαννίδης με Renault Clio Williams, οι Κούκας – Νικολαΐδης με Peugeot 205 και οι Αναστασοβίτης – Αναστασοβίτης με Opel Astra Gsi, ομορφαίνουν τους αγώνες του Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος με την παρουσία τους.


Στον αντίποδα οι Μπακιρτζόπουλος – Πέρδιος με Peugeot 206 RC θα χρειαστεί να «κολυμπήσουν» στα βαθιά καθώς είναι ο δεύτερος αγώνας αυτοκινήτου της ζωής τους. Ο Ιωαννίδης με το εκ Γιαννιτσών αγωνιστικό Peugeot 306 και συνοδηγό τον επίσης εκ Γιαννιτσών Κωνσταντινίδη θα ξαναπροσπαθήσει καθώς στο Ράλλυ Σπριντ Φίλιππος, ένα εκτός αγώνα ατύχημα του συνοδηγού, του στέρησε την συμμετοχή.


Την επανεμφάνιση στους αγώνες κάνει και ο Κεχαγιάς από την Αυτοκινητιστική Λέσχη Πτολεμαΐδας με συνοδηγό τον Σερσέμη aka Dukes, όχι όμως με τον General Lee αλλά με το Peugeot 106 S16.


Τέλος να υπενθυμίσουμε πως η ειδική θα επαναληφθεί τρεις φορές και πως οι θεατές μπορούν να την προσεγγίσουν μια ώρα πριν την εκκίνηση του πρώτου αγωνιστικού.


Ο Α.Ο.Θ. εύχεται σε όλα τα πληρώματα καλό τερματισμό.

Recent Posts

See All
bottom of page