top of page

15η Ανάβαση Ζαγκλιβερίου - Ο Θρύλος επέστρεψε…


Δεν ήμουν παρών, την Κυριακή 3 Ιουλίου, έμαθα όμως από αξιόπιστες πηγές πως η 15η Ανάβαση Ζαγκλιβερίου ήταν έτσι όπως την οραματίστηκαν όλοι αυτοί που είχαν άμεση ή έμμεση εμπλοκή. Ο θρύλος επέστρεψε… και οι πολλές εκατοντάδες (τολμώ να γράψω σχεδόν 2000) και πλέον θεατές τον έζησαν όπως ακριβώς τους καλούσαμε εδώ και εβδομάδες να κάνουν.


Εγώ δεν κατάφερα τελικά να ζήσω τον θρύλο, έτσι όπως θα ήθελα. Αρκέστηκα στις εκατοντάδες όμορφες εικόνες των χρονομετρημένων δοκιμαστικών του Σαββάτου τις οποίες βλέπω για πρώτη φορά μόλις σήμερα Τρίτη νύχτα στο σκοτεινό δωμάτιο ενός νοσοκομείου. Αυτές οι εικόνες, σε συνδυασμό με την επικοινωνία που είχα μόλις σήμερα για πρώτη φορά με τον έξω κόσμο, αρκούν για να βγάλω τα συμπεράσματά μου. Δεν θα μιλήσω για τα αγωνιστικά δρώμενα της Ανάβασης, είμαι σίγουρος πως διαβάσατε αρκετά σε ότι αφορά τα αποτελέσματα. Λίγα λόγια θα πω για τα μικρά, τα περιφερειακά, αυτά που χρειάστηκε πολύς κόπος για να γίνουν.


Όπως για παράδειγμα:


  1. Η διαδρομή η οποία εξέπληξε ευχάριστα τους πρωταγωνιστές, δηλαδή τους αγωνιζόμενους.

  2. Η διαμόρφωση των σημείων για τους θεατές, η οποία ξεπέρασε τις προσδοκίες ακόμα και των πιο δύσπιστων. Σακούλες σκουπιδιών, τραπεζοκαθίσματα με ομπρέλες, τεράστιες τέντες για σκιά, ειδικά διαμορφωμένοι χώροι πάρκινγκ κ.α.

  3. Οι συστοιχίες ελαστικών, που τέτοιες δεν έχουμε δει σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

  4. Η υποδοχή των συμμετεχόντων με τις πετσέτες Α.Ο.Θ. και Δήμου Λαγκαδά για τον ιδρώτα και τα φρούτα ή τα αναψυκτικά για την δίψα.

  5. Η αναμετάδοση του Ράδιο – ΤV που παρά τις απίστευτες δυσκολίες και αντιξοότητες κατάφερε να μεταφέρει το κλίμα σε όσους συνδεδεμένους με το διαδίκτυο και τέλος

  6. Η τοπική κοινωνία, η οποία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο μπορεί να πει με περηφάνεια πως έζησε και αυτή την επιστροφή του θρύλου.


Η 15η Ανάβαση Ζαγκλιβερίου ανήκει πλέον στο παρελθόν, πιστέψτε με όμως πως ακόμα και εδώ στο δωμάτιο του νοσοκομείου όπου βρίσκομαι και γράφω αυτές τις λιγοστές σειρές, μέλη του Δ.Σ. του Α.Ο.Θ. ενθουσιασμένα από τον αγώνα του Σαββατοκύριακου άρχισαν ήδη να μου μιλούν για καινοτόμες ιδέες που θα κάνουν την 16η Πρωταθληματική Ανάβαση Ζαγκλιβερίου ακόμα πιο ξεχωριστή.

bottom of page