top of page

Συνέντευξη Τύπου 48ου Ράλλυ ΔΕΘ


Ήταν ξεχωριστή και θα μείνει στην μνήμη όλων η συνέντευξη τύπου του 48ου Ράλλυ Δ.Ε.Θ. γιατί, όπως πολύ σοφά λέει το σλόγκαν του αγώνα, είχε ότι χρειάζεσαι.


Συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης 8 Σεπτεμβρίου στο περίπτερο 14, εκεί ανάμεσα σε 20 ομορφιές που εκτίθενται από το Σάββατο 05 Σεπτεμβρίου και καθ’ όλη την διάρκεια της Δ.Ε.Θ. βρέθηκαν άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενοι, παλιοί και νέοι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού.


ΔΕΙΤΕ Φωτογραφικό υλικό από την Συνέντευξη Τύπου του 48ου Ράλλυ Δ.Ε.Θ. (ελεύθερο προς δημοσίευση).


Πλαισιωμένοι από την Έκθεση Ιστορικών Αγωνιστικών Αυτοκινήτων η καθιερωμένη συνέντευξη πήρε άλλη χροιά και για λίγο ήταν διάχυτη η αίγλη που μπορεί να εμπνεύσει ένας αγώνας αυτοκινήτου ο οποίος μετρά σχεδόν μισό αιώνα ύπαρξης.


Την εκδήλωση προλόγισε η φωνή του ραδιοφωνικού σποτ του αγώνα και ο άνθρωπος του Α.Ο.Θ., Χάρης Θεοφράστου δίνοντας τον λόγο με την σειρά στους κ.κ.Γιάννη Ψηφίδη (πρόεδρο του Α.Ο.Θ.), Αναστάσιο Τζήκα (πρόεδρο της Δ.Ε.Θ. - Helexpo), Θεόδωρο Χαραγκιώνη (πρόεδρο του Hellenic Motor Museum), Φώτη Χαρατάσο (βοηθός Αλυτάρχη), Δημήτρης Μιχαλεκάκη (πρόεδρος ΟΜΑΕ), Κυριάκο Ποζρικίδη (Διευθύνων Σύμβουλος Δ.Ε.Θ.) και Σταύρο Γεωργίαδη (ο γνωστός «Βόρειος» βετεράνος οδηγός αγώνων αυτοκινήτου). Μαζί, συνοδοιπόροι στο δύσκολο εγχείρημα οι τρεις μεγάλοι χορηγοί του αγώνα BMW Τρικαλιώτης Α.Ε., Birra Peja και Μασούτης Α.Ε. Από την πολιτεία το παρών έδωσαν οι κ. Ψαρράς (γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης), η αντι-περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας κα. Πατουλίδου και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Χατζηβρέττας .


Στις ομιλίες όλων ήταν έκδηλη η στήριξη που παρέχει ο ένας στον άλλον τις πολύ δύσκολες στιγμές που περνά ο μηχανοκίνητος αθλητισμός. Από την μια ο Α.Ο.Θ. που ρισκάροντας διοργανώνει χωρίς εκπτώσεις έναν αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, από την άλλη η Δ.Ε.Θ. – Helexpo που πιστεύει στον θεσμό και δίνει κάθε χρόνο απλόχερα και χωρίς δισταγμό την όποια βοήθεια χρειαστεί. Σύμμαχος η ΟΜΑΕ που προσπαθεί να στηρίξει αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες λεσχών και αγωνιζομένων που θέλουν μεν αδυνατούν δε. Τέλος ο πυλώνας των χορηγών, οι εταιρίες που στην εποχή της ευμάρειας στήριξαν με περισσή γενναιοδωρία τους αγώνες αυτοκινήτου και φέτος προσπαθούν χέρι-χέρι με τον Α.Ο.Θ. να αναδείξουν τις δυνατότητες που μπορεί να έχει αυτό το άθλημα.


Η συνέντευξη πήρε πιο συναισθηματική τροπή όταν στο βήμα ανέβηκαν οι παλαίμαχοι οδηγοί αγώνων αυτοκινήτου κ. Γεωργίαδης και κ. Ραπτόπουλος αλλά και οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ κ. Ψηφίδης και κ. Χριστίδης . Με έκδηλη την συναισθηματική φόρτιση έγινε και η βράβευση του πληρώματος των νικητών του 1ου Ράλλυ Δ.Ε.Θ. «Βόρειος» - Παπαγεωργίου μπροστά στο ίδιο Mini Cooper (δανεικό από τον τωρινό Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ., Γιάννη Μπουτάρη) με το οποίο αγωνίστηκαν.


Την συνέντευξη τίμησαν με την παρουσία τους τα περισσότερα Μ.Μ.Ε. της πόλης και όχι μόνο, προβάλλοντας το 48ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. διαδικτυακά, ραδιοφωνικά, έντυπα αλλά και τηλεοπτικά. Ιδιαίτερα θετική αίσθηση στην συνέντευξη τύπου έκανε η παρουσία του κ. Ζουράρη. Το παρών έδωσαν και οι πρόεδροι του Α.Ο.Θ. κ. Παρταλιός, κ. Μπαλτουμάς, κ. Κουμποτής και κ. Καραθάνος.


Τέλος να πούμε πως για πρώτη φορά η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά από την επιστήμη ιστοσελίδα του Α.Ο.Θ.
コメント


bottom of page