top of page

Απάντηση στην ανακοίνωση της ΕΠΑ-ΕΘΕΑ


Αξιότιμε Κε Πρόεδρε,


Σε απάντηση της από 18/9 επιστολής σας που μας αποστείλατε και δημοσιεύσατε στην ιστοσελίδα της ΟΜΑΕ – ΕΠΑ, επιθυμούμε να σας ευχαριστήσουμε και πάλι για την προσωπική σας συμβολή στην προσέγγιση της εταιρείας – χορηγού ΕΚΟ, καθώς επίσης και για την θετική στάση που επιδείξατε, στην επίλυση θεμάτων σχετικά με την διοργάνωση του 45ου ράλλυ ΔΕΘ.


Δυστυχώς τα γεγονότα, δεν μας επιτρέπουν να πούμε το ίδιο και για τα στελέχη, που με διάφορους τρόπους ενεπλάκησαν στην συνεργασία ΕΠΑ – ΑΟΘ. Σεβόμαστε και τιμούμε ανθρώπους όπως ο Γ. Κέπετζης, ο Σ. Μπέλλας, ο Τ. Αθανασίου, ο Λώρης Μελετόπουλος, δεν διεκδικούμε το αλάθητο, αλλά τα γεγονότα είναι γεγονότα και η κριτική αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός.


Όπως γνωρίζετε ο ΑΟΘ απέστειλε τις πληροφορίες του αγώνα στην ΕΠΑ στις 20 Ιουνίου και στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης της ΟΜΑΕ, την Δευτέρα 25/6, σε προσωπική μας συνάντηση, παρουσία των κ.κ. Τ. Αθανασίου και Ν. Πασαλή, συμφωνήσαμε τα ουσιώδη σημεία της διοργάνωσης.


Στις 12/7 έχοντας ενσωματώσει όλες τις διορθώσεις που μας υπεδείχθησαν, αποστείλαμε νέο σετ εγγράφων, επί των οποίων έγιναν νέες παρατηρήσεις για να φτάσουμε στην τελική αποστολή της 25/7, όπου αποτυπώθηκε η οριστική μορφή του αγώνα.


Την 26η Ιουλίου, ο ΑΟΘ, τα μέλη της επιτροπής ράλλυ και η ΟΜΑΕ – ΕΠΑ ενημερώθηκαν εγγράφως από το μέλος της επιτροπής κανονισμών Λώρη Μελετόπουλο ότι σχετικά με τον κανονισμό του 45ου ράλλυ ΔΕΘ ‘’όλα εντάξει, εκτός από το άρθρο 9.4.3 που αφορά την λειτουργία του Refuel Zone’’.


Έκτοτε δεν υπήρξε άλλη επικοινωνία με την ΕΠΑ και στις 16/8, ένα μήνα πριν τον αγώνα, η οργάνωση δημοσίευσε όλες τις πληροφορίες του αγώνα στην ιστοσελίδα του ΑΟΘ και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.


Όμως την Παρασκευή 24 Αυγούστου, σε τηλεφωνική επικοινωνία , ο Κος Μπέλλας μας ενημέρωσε ότι πρέπει να τροποποιήσουμε ουσιώδη σημεία του αγώνα. (Πανηγυρική εκκίνηση με καρνέ και park ferme στο Ρύσιο, όχι super rally στην πίστα και ολονύχτιο park ferme στον Πολύγυρο). Την Δευτέρα 27 Αυγούστου απαντήσαμε εγγράφως στην επιτροπή ράλλυ για τις δυσχέρειες που προκαλούνται με τις ζητούμενες αλλαγές τρείς εβδομάδες πριν τον αγώνα. Την Τρίτη 28 Αυγούστου λάβαμε επιστολή της επιτροπής ράλλυ – σπριντ με την οποία μας έγινε γνωστό ότι εάν δεν αποδεχθούμε τις τροποποιήσεις, δεν θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας.


Η οργανωτική επιτροπή αξιολογώντας την κατάσταση αποφάσισε να μην ασχοληθεί, παραμονές του αγώνα, με τα ¨γιατί¨ κι επικεντρώθηκε στις ενέργειες που έπρεπε να γίνουν, ώστε να πραγματοποιηθεί ο αγώνας.


Σήμερα όμως, όπως αντιλαμβάνεστε περιμένουμε εξηγήσεις από την επιτροπή ράλλυ σχετικά με τα παρακάτω:


  1. Γιατί ζητήθηκαν οι αλλαγές στις 24 Αυγούστου, έναν μήνα μετά την τελευταία επικοινωνία μας και 20 ημέρες πριν τον αγώνα κι όχι στις 25 Ιουλίου; Γιατί δόθηκε Ο.Κ. και μετά αναιρέθηκε;

  2. Γιατί ταλαιπωρήθηκαν τα πληρώματα που υποχρεώθηκαν να προσαρμόσουν το πρόγραμμά τους την τελευταία στιγμή;

  3. Αντιλήφθηκαν το μέγεθος των αλλαγών που απαιτούνταν , με δεδομένο ότι είχαν τυπωθεί όλα τα έγγραφα του αγώνα; (Χρειάστηκε νέο road book, νέος κανονισμός, άλλαξαν τα ωράρια, αχρηστεύτηκαν αφίσες με το πρόγραμμα, έγινε νέα συνεννόηση με την Τροχαία, την πυροσβεστική, τα ασθενοφόρα κλπ).

  4. Γιατί υποχρεώθηκε ο οργανωτής να ξαναστήσει τον αγώνα, άρα να ξοδέψει χρόνο και χρήμα που δεν περίσσευαν;Υπενθυμίζουμε ότι η επιτροπή ράλλυ εισηγήθηκε στην ΕΠΑ να μην δοθεί άδεια τέλεσης της σούπερ ειδικής, ¨για λόγους ασφαλείας¨, κάτι που εσείς προσωπικά το αποτρέψατε. Ποιοί ήταν οι λόγοι ασφαλείας που επικαλέστηκε; Ο Κος Αθανασέκος, μέλος της τριμελούς ΕΠΑ που υπέγραψε άδεια τέλεσης αγώνων στην συγκεκριμένη πίστα, δεν διαπίστωσε τα ¨θέματα ασφαλείας¨ που είδε η επιτροπή ράλλυ;


Επίσης υπενθυμίζουμε ότι το μέλος της επιτροπής κανονισμών Λόρης Μελετόπουλος σε δημόσια γραπτή του τοποθέτηση 10 ημέρες πριν τον αγώνα έγραψε: ¨ο οργανωτής (ΑΟΘ) επέλεξε να κάνει τις αλλαγές την τελευταία στιγμή, για να ταλαιπωρήσει τα πληρώματα¨.


Και μετά από αυτή την χοντροειδή κακοήθεια το ίδιο στέλεχος ορίστηκε παρατηρητής της Εθνικής Επιτροπής στον αγώνα μας.


Τέλος, μας προκάλεσε κατάπληξη το γεγονός ότι η πρώτη δημοσίευση πληροφοριών σχετικά με τον τρίτο αγώνα του Πανελληνίου πρωταθλήματος, το 45ο ράλλυ ΔΕΘ, στο επίσημο site της Ομοσπονδίας, έγινε το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, όταν είχαν λήξει πλέον οι συμμετοχές και μέχρι αυτή την στιγμή, Πέμπτη 20/9, τέσσερεις ημέρες μετά τον αγώνα, δεν έχουν δημοσιευτεί ούτε καν τα αποτελέσματα.


Κε Πρόεδρε,


Η επίθεση στον υπεύθυνο τύπου της διοργάνωσης είναι άστοχη, δεδομένου ότι τα κείμενα που δημοσιεύει απηχούν τις απόψεις της οργανωτικής επιτροπής και η παράθεση των γεγονότων τεκμηριώνει κατά την άποψή μας τα γραφόμενα.


Πιστεύουμε ότι οι επιτροπές που συστήθηκαν για να βοηθήσουν την Εθνική Επιτροπή και τις λέσχες, δεν ανταποκρίθηκαν στις ανάγκες του αγώνα και βρέθηκαν μακριά από την πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στην κοινωνία και στον χώρο του σπορ μας.


Εμείς σαν οργανωτές νοιώθουμε ότι είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε τους αγωνιζόμενους για τα γεγονότα και να εκφράσουμε την κατανόησή μας για την όποια ταλαιπωρία υπέστησαν.


Αναλαμβάνουμε ακεραία την ευθύνη των πράξεων και των λόγων μας.


Με εκτίμηση,

Για την Οργανωτική επιτροπή Του 45ου ράλλυ Δ.Ε.Θ.


Δημήτρης Κουμποτής Πρόεδρος

Comments


bottom of page