top of page

48ο Ράλλυ Θερμαϊκού

Πριν ακόμα προλάβουν να κρυώσουν οι κινητήρες των αγωνιστικών αυτοκινήτων που συμμετείχαν στο 52ο Ράλλυ ΔΕΘ η επόμενη αγωνιστική διοργάνωση του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης είναι γεγονός. Το 48ο Ράλλυ Θερμαϊκού, τελευταίος γύρος του Κυπέλλου Αγώνων Ράλλυ Βορείου Ελλάδος για το 2019, θα διεξαχθεί στις 19 και 20 Οκτωβρίου με κέντρο την πόλη του Ωραιοκάστρου.

Με ολοκαίνουργια σχεδίαση και νέα ειδική διαδρομή 10 περίπου χιλιομέτρων η οποία θα επαναληφθεί 3 φορές αναμένεται να συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον από όλους τους διεκδικητές και μη του θεσμού. Με την υποστήριξη του Δήμου Ωραιοκάστρου και των τοπικών φορέων ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης καινοτομεί με έναν αγώνα που φιλοδοξεί να φέρει θεατές και αγωνιζόμενους πολύ κοντά στη δράση. Οι δηλώσεις συμμετοχών ξεκινούν και είναι σίγουρο ότι δε θα λείψει κανείς.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν το Roadbook του 48ου Rally Sprint Θερμαϊκού στον παρακάτω σύνδεσμο.

​Χάρτης Διαδρομής και Συμμετοχές

Η οργανωτική επιτροπή του 48ου Rally Sprint Θερμαϊκού παρουσιάζει την αναλυτική διαδρομή, τα ωράρια και το χάρτη του αγώνα τα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν στον παρακάτω σύνδεσμο σε υψηλή ανάλυση.

23 πληρώματα δίνουν δυναμικό παρόν στην ολοκαίνουργια διαδρομή του 48ου Rally Sprint Θερμαϊκού που για πρώτη φορά θα διεξαχθεί μόλις λίγα χιλιόμετρα από την καρδιά της Θεσσαλονίκης. Η πανηγυρική εκκίνηση θα διεξαχθεί το βράδυ του ερχόμενου Σαββάτου στις 20:00 στο κέντρο του Ωραιοκάστρου σε μία γιορτινή βραδιά με διάσημους καλεσμένους. Μείνετε συντονισμένοι για όλα τα νεότερα του αγώνα τις προσεχείς ημέρες!

Στον παρακάτω σύνδεσμο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν των πίνακα των συμμετοχών.

48nd_rally_sprint_Thermaikou_map.jpg

Προσβάσεις Ειδικής Διαδρομής

Η οργανωτική επιτροπή του 48ου Rally Sprint Θερμαϊκού επέλεξε και σας παρουσιάζει τα παρακάτω 4 σημεία για την  απολαυστική και ασφαλή παρακολούθηση του αγώνα. Μη ξεχνάτε για την ασφάλεια σας να ακολουθείτε πάντα τις υποδείξεις των κριτών και οργάνων ασφαλείας. Καλή Απόλαυση!

 

Πρόσβαση 1: 

 

Η πρόσβαση οδηγεί στο 1,5 χλμ της ειδικής διαδρομής.

Ακολουθήστε τον σύνδεσμο για την πλοήγηση σας.

Πρόσβαση 2: 

 

Η πρόσβαση οδηγεί στο 5,6 χλμ της ειδικής διαδρομής.

Ακολουθήστε τον σύνδεσμο για την πλοήγηση σας.

Πρόσβαση 3: 

 

Η πρόσβαση οδηγεί στο 6,65 χλμ της ειδικής διαδρομής.

Ακολουθήστε τον σύνδεσμο για την πλοήγηση σας.

Πρόσβαση 4: 

 

Η πρόσβαση οδηγεί στο 8,03 χλμ της ειδικής διαδρομής.

Ακολουθήστε τον σύνδεσμο για την πλοήγηση σας.

Επιπρόσθετα παρακάτω μπορείτε να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε τις οδηγίες για τις παραπάνω 4 προσβάσεις.

Ο επίλογος ενός συναρπαστικού και καινοτόμου αγώνα

Ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης τόλμησε να μεταμορφώσει ένα ιστορικό αγώνα και στην 48η εκδοχή του να του δώσει νέα πνοή δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες που απόλαυσαν θεατές και συμμετέχοντες. Με την πανηγυρική εκκίνηση να λαμβάνει χώρα στο, κατάμεστο από κόσμο, κέντρο του Ωραιοκάστρου, την ειδική διαδρομή του αγώνα να βρίσκεται μόλις λίγα λεπτά μακριά και σύμμαχο τον καιρό το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο εκκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί της Κυριακής τον αγώνα και είδε τη σημαία του τερματισμού λίγο πριν της 15:00 το μεσημέρι.

Μεγάλοι νικητές του αγώνα οι Παναγιώτης Καμπύλης και Σταμέλος Σταύρος με Skoda Fabia S2000 οι οποίοι παράλληλα εξασφάλισαν και τον τίτλο του Κυπέλου Βορείου Ελλάδος για το 2019. Στη δεύτερη θέση οι Νίκος Σωτηριάδης και Θανάσης Καλίγκος με ένα Mitsubishi Lancer EVO IX οι οποίοι πραγματοποίησαν ανταγωνιστικότατους χρόνους αφήνοντας πίσω τους τους Ποσειδώνα Γορίτσα και Απόστολο Σπύρου με ένα ακόμα Mitsubishi Lancer EVO δέκατης γενιάς.

Στη δικίνητη κατηγορία F2 οι Βασίλης Καραβασίλης και Κώστας Καρλιώτης με ένα Honda Civic Type R δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης της πρώτης θέσης και παρά τις μικρές ατυχίες τους επικράτησαν εύκολα πραγματοποιώντας εντυπωσιακά περάσματα. Η μάχη όμως για τη δεύτερη θέση κράτησε μέχρι την τελευταία ειδική διαδρομή με τελικούς νικητές τους Νίκο Βάτσο και Κυρλαγκίτση Μαρία οι οποίοι με ένα Renault Clio R3 επικράτησαν για μόλις 2,9 δευτερόλεπτα των Σίμου Θεοφανίδη Λευτέρη Μαύρου οι οποίοι με ένα Peugeot 207 R3 ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες οι Θεόφιλος και Σωτήρης Κατσιώνης με ένα Citroen Saxo επικράτησαν στην κατηγορία C4 ενώ στη C6 οι Pazonen και Απόστολος Κοτρώνης άφησαν πίσω τους τους Μπαξεβανάκη Αντώνη και Μιχάλη Ρεντζούλη αμφότεροι οδηγώντας Toyota Yaris. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Βεζύρης Χρήστος και Τάσος Βογιατζής οδηγώντας ένα Peugeot 106.Αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε πληρώματα και θεατές σε επίπεδο οργάνωσης και ασφάλειας όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 49ο Rally Sprint Θερμαϊκού που φήμες λένε ότι δε θα αργήσει πολύ!

eccb43e20ac8ef8195f2d9a12674f68f-1571727
bottom of page