top of page

48ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ.

Χωρίς έκπτωση στην ασφάλεια, στα αγωνιστικά χιλιόμετρα ή στην αίγλη που εκπέμπει εδώ και πέντε δεκαετίες ο αγώνας, ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης ολοκλήρωσε τις διαδικασίες διοργάνωσης του 48ου Ράλλυ Δ.Ε.Θ.

 

Ο αγώνας θα διεξαχθεί το διήμερο 12-13 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ και του Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και σε συνεργασία με την HELEXPO – Δ.Ε.Θ, η οποία φέτος γιορτάζει τα «80 Χρόνια Δ.Ε.Θ.».

 

Χαρακτηριστικό του φετινού αγώνα είναι η σύμπτυξή του, χωρίς όμως καμία απώλεια αγωνιστικής δυσκολίας. Έτσι οι έξι ειδικές διαδρομές των περίπου 90 αγωνιστικών χιλιομέτρων θα γίνουν όλες την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου.

 

Οι πρώτοι βρυχηθμοί θα ακουστούν το απόγευμα του Σαββάτου 12 Σεπτεμβρίου στη Νότια Πύλη της Δ.Ε.Θ., όπου θα πραγματοποιηθεί ο τεχνικός έλεγχος των αγωνιστικών, ενώ στην συνέχεια θα γίνει η πανηγυρική εκκίνηση παρουσία πολλών θεατών και επισήμων.

 

Αγωνιστικά οι συμμετέχοντες θα χρειαστεί να αποδείξουν την αξία τους σε παλιές γνώριμες ασφάλτινες ειδικές διαδρομές στην όμορφη ορεινή Χαλκιδική, με μια νότα ανανέωσης. Η ποιότητα των συμμετοχών είναι δεδομένη και την σκληρή μάχη της επικράτησης θα δώσουν κορυφαία πληρώματα διεκδικητές των τίτλων του βαθμολογικού πίνακα.

 

Ο τερματισμός και η απονομή των επάθλων στους νικητές θα γίνει εκεί όπου πριν από 24 ώρες είχε δοθεί η εκκίνηση, δηλαδή στη Νότια Πύλη της Δ.Ε.Θ.

 

Τον υψηλό ανταγωνισμό και το όμορφο θέαμα που θα προσφέρουν τα πληρώματα αναμένεται να παρακολουθήσουν πολλοί θεατές αφού πρόκειται για εύκολα προσβάσιμες στο κοινό και κοντά στη Θεσσαλονίκη ειδικές διαδρομές.

 

Αυτόν τον αγώνα δεν πρέπει να τον χάσεις, έχει ότι χρειάζεσαι…

Παρατίθενται σε μορφή pdf ο Συμπληρωματικός Κανονισμός καθώς επίσης και οι Διαδρομές - Αποστάσεις - Χρόνοι του 48ου Ράλλυ ΔΕΘ.

Από την Δευτέρα 17 Αυγούστου έως και την Δευτέρα 07 Σεπτεμβρίου και ώρα 13:00, ο Α.Ο.Θ. θα δέχεται, όπως προβλέπεται από τον Ειδικό Κανονισμό και κατόπιν έγκρισης από την ΟΜΑΕ, τις συμμετοχές για το 48ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ.

Το παράβολο συμμετοχής ανέρχεται για τα αγωνιστικά έως 1600 κ.ε.κ. στα 330 € και στα 360 € για τα αγωνιστικά άνω των 1600 κ.εκ. Για εταιρίες τα ποσά είναι 660 € και 720 € αντίστοιχα. Η δήλωση συμμετοχής γίνεται δεκτή μόνο μαζί με το παράβολο συμμετοχής, που πρέπει να φτάσει στην Γραμματεία μέχρι την Δευτέρα 07 Σεπτεμβρίου και ώρα 13:00.

Την δήλωση συμμετοχής μπορείτε να υποβάλλετε με ένα από τους παρακάτω τρόπους:

 1. Εκτυπώνοντάς την αφού την κατεβάσετε σε μορφή pdf και κατόπιν συμπλήρωσης αποστέλλοντάς την με Fax στο 2310 423221 και πληρώνοντας το παράβολο με ταχυδρομική επιταγή στα παρακάτω στοιχεία: Αραμπατζής Χρήστος του Βασιλείου, ταχυδρομικό κατάστημα Δήμου Θερμαϊκού

 2. Αυτοπροσώπως στα γραφεία του Α.Ο.Θ. Μακρυράχης 24, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία στον αριθμό 2310 423220

 3. Online συμπληρώνοντας και υποβάλλοντας την ακόλουθη φόρμα συμμετοχής.

Η Οργανωτική Επιτροπή ενημερώνει τα πληρώματα που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο 48ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. πως θα διατεθεί αυτοκινητάμαξα για την μεταφορά των αγωνιστικών στην Θεσσαλονίκη. Το κόστος ανά αγωνιστικό ανέρχεται στα 50 ευρώ. Για πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με τα γραφεία του Α.Ο.Θ. στο τηλέφωνο 2310 423220

Εδώ μπορείτε να δείτε σε ψηλή ανάλυση τους Χάρτες του 48ου Ράλλυ Δ.Ε.Θ. Παρατίθενται ένας γενικός χάρτης ο οποίος περιλαμβάνει το σύνολο των ειδικών διαδρομών, ένας χάρτης με τις ειδικές διαδρομές Χολομώντα και Παλαιόκαστρο και ένας χάρτης με τις ειδικές διαδρομές Πετροκέρασα και Λιβάδι.

 

Διαπιστεύσεις 48ου Ράλλυ Δ.Ε.Θ.

Ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης, ενόψει του 48ου Ράλλυ Δ.Ε.Θ. το Σαββατοκύριακο 12 & 13 Σεπτεμβρίου, ενημερώνει τους εκπροσώπους των ΜΜΕ ότι θα εκδώσει ονομαστικές διαπιστεύσεις.

Όσοι επιθυμούν να διαπιστευτούν για τον εν λόγω αγώνα, καλούνται να αποστείλουν το αίτημά τους γραπτώς, στην ηλεκτρονική διεύθυνση gpimages@otenet.gr ή μέσω Fax, στον αριθμό 2310 423221 το αργότερο μέχρι την Κυριακή 06 Σεπτεμβρίου 2015 στις 10 μ.μ. ή ακόμη και online μέσω της παρακάτω φόρμας.

Οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ που θα ενημερωθούν ότι έχει εκδοθεί διαπίστευση στο όνομά τους θα μπορούν να τις παραλάβουν την Τρίτη 08 Σεπτεμβρίου στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, από το απόγευμα της ίδιας ημέρας στα γραφεία του Α.Ο.Θ. και το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στην γραμματεία του τεχνικού ελέγχου στη Νότια Πύλη του Δ.Ε.Θ.

Δεν είναι απαραίτητο να παραλάβουν τη διαπίστευση οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι.

Διαπιστεύσεις δεν θα δοθούν την ημέρα του αγώνα, παρά μόνο σε εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. εκτός Θεσσαλονίκης και μετά από συνεννόηση για το σημείο παραλαβής.

Ο Α.Ο.Θ. ενημερώνει τους εκπροσώπους των ΜΜΕ ότι για να εισέλθουν στους χώρους όπου απαιτείται διαπίστευση θα πρέπει να έχουν μαζί τους ένα επίσημο έγγραφο (ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα, ταυτότητα ΟΜΑΕ κλπ) που να πιστοποιεί ότι είναι εκείνοι που αναγράφονται επάνω στη διαπίστευση.

Για να διαπιστευτείτε ως δημοσιογράφοι και να παραστείτε σε οποιονδήποτε αγώνα αυτοκινήτου/καρτ, πρέπει απαραιτήτως να έχετε στην κατοχή σας την δημοσιογραφική ταυτότητα της ΟΜΑΕ. Κανένα αθλητικό σωματείο δεν δικαιούται να διαπιστεύει αυτοβούλως δημοσιογράφους για τις διοργανώσεις του, εάν πρωτίστως αυτοί δεν έχουν διαπιστευτεί στο γραφείο Τύπου στην ΟΜΑΕ. (Απόσπασμα από τον κανονισμό διαπιστεύσεων της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος).

Παρατίθεται σε μορφή doc η Αίτηση Διαπίστευσης

Ζητήθηκε από τον Α.Ο.Θ. και δόθηκε από την Ο.Μ.Α.Ε. παράταση της λήξης συμμετοχών του 48ου Ράλλυ Δ.Ε.Θ. μέχρι την Δευτέρα 07.09.2015 και ώρα 13.00

Συμμετοχές 48ου Ράλλυ Δ.Ε.Θ.

pinakas_symetohon_48ou_rally_deth.png

Τεχνικός Έλεγχος 48ου Ράλλυ Δ.Ε.Θ.

Ο Τεχνικός Έλεγχος θα πραγματοποιηθεί εντός της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης 17:00-19:00 με το ακόλουθο ωράριο:

 • 17:00 - 17:10 Νο 1, 2

 • 17:10 - 17:20 Νο 3, 4

 • 17:20 - 17:30 Νο 5, 6

 • 17:30 - 17:40 Νο 7, 8

 • 17:40 - 17:50 Νο 9, 10

 • 17:50 - 18:00 Νο 11, 12

 • 18:00 - 18:10 Νο 14, 15

 • 18:10 - 18:20 Νο 16, 17

 • 18:20 - 18:30 Νο 18, 19

 • 18:30 - 18:40 Νο 20, 21

 • 18:40 - 18:50 Νο 22, 23

 • 18:50 - 19:00 Νο 24, 25

Ο Α.Ο.Θ. ανακοινώνει πως όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να αφήσουν τα τρέϊλερ των αγωνιστικών στην BMW Τρικαλιώτης στην οδό Μαρίνου Αντύπα 10, (δίπλα στο κατάστημα Jumbo).

Άρωμα αγώνα στην Νότια Πύλη της Δ.Ε.Θ. Η ώρα ήρθε και τα πληρώματα ένα – ένα αφού πέρασαν από την γραμματεία πήραν σειρά για τον τεχνικό έλεγχο των αγωνιστικών. Συνολικά πέρασαν επιτυχώς 23 πληρώματα τον τεχνικό έλεγχο με απόντες  τους Χαλιβελάκη – Μαγγάνα.

Λίγη ώρα μετά, στις 20:00 ακριβώς όπως ήταν προγραμματισμένο, ξεκίνησε η διαδικασία της πανηγυρικής εκκίνησης με τον χώρο γύρω από την ράμπα να ασφυκτιά. Εκατοντάδες θεατές με τις φωτογραφικές μηχανές ανά χείρας, απαθανάτιζαν τα αγωνιστικά που έπαιρναν εκκίνηση από τους επίσημους.

Το παρών έδωσαν και οι χορηγοί με τον έναν ή άλλον τρόπο. Από νωρίς σήμερα το μεσημέρι, διεξήχθη προωθητική ενέργεια με τους Καρπάνο –Καρπάνο (Mitsubishi Evo Χ), Simetra – Πάλλας (Mitsubishi Evo IX),  Κουμποτή – Μαυροματίδη (Peugeot 106 S16) και τον Βαλαβάνη μαζί με Κυρλαγκίτση (Honda Civic Type R) να βρίσκονται για περισσότερο από 3 ώρες στον Grand Μασούτη της Θέρμης Θεσσαλονίκης.

Στη Νότια πύλη βρέθηκε η BMW Τρικαλιώτης Α.Ε. με μια μίνι έκθεση αυτοκινήτων δίπλα ακριβώς στην ράμπα εκκίνησης ενώ η Birra Peja «δρόσισε» και μόνο με την παρουσία της στην ιδιαίτερα ζεστή σημερινή ημέρα.

Να σημειώσουμε πως τα 23 πληρώματα θα αναμετρηθούν σε 6 ειδικές διαδρομές  των συνολικά 88.5 αγωνιστικών χιλιομέτρων με την πρώτο αγωνιστικό να εκκινεί στις 9:53 από την ειδική διαδρομή «Πετροκέρασα». Ακολουθούν οι ειδικές διαδρομές  «Χολομώντας Ι» στις 10:36, «Παλαιόκαστρο Ι» στις 13:19, «Χολομώντας ΙΙ» στις 13:57, «Παλαιόκαστρο ΙΙ» στις 15:50 και τέλος τη ειδική διαδρομή «Λιβάδι» στις 16:58.

Υπενθυμίζουμε πως οι θεατές μπορούν να μπουν με την φορά της ειδικής διαδρομής 90΄πριν την εκκίνηση του πρώτου αγωνιστικού. Είναι δε πολύ σημαντικό να ακολουθούν τις οδηγίες των κριτών και ενδιαμέσων καθώς οι άνθρωποι της οργάνωσης που στελεχώνουν τις ειδικές διαδρομές βρίσκονται εκεί κυρίως για την ασφάλεια των θεατών.

Ο Α.Ο.Θ. ευχαριστεί όλα τα πληρώματα που τίμησαν τον αγώνα με την παρουσία τους και τους εύχεται καλό τερματισμό.

Εσύ θα το βιώσεις ή θα σου μιλήσουν άλλοι  για αυτό με ενθουσιασμό;
Μην χάσεις το 48ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. έχει ότι χρειάζεσαι…

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Πρόκειται για μια από τις λίγες ευκαιρίες που έχει ο καθένας μας να βρεθεί τόσο κοντά σε αγωνιστικά που πρωταγωνιστούν σε αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Ελάτε στον Grand Μασούτη στην Θέρμη Θεσσαλονίκης από τις 11:00 έως και τις 14:00, συνομιλήστε με τους οδηγούς - συνοδηγούς του 48ου Ράλλυ Δ.Ε.Θ., περιεργαστείτε τα αγωνιστικά και φωτογραφηθείτε μπροστά σε αυτά.

Εσύ θα το βιώσεις ή θα σου μιλήσουν άλλοι για αυτό με ενθουσιασμό;

Μην χάσεις το 48ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. έχει ότι χρειάζεσαι.

Μετά από έξι ειδικές διαδρομές, 88.5 αγωνιστικά χιλιόμετρα στην Νότια Πύλη της Δ.Ε.Θ. τερμάτισαν μόλις τα 12 από τα 23 πληρώματα που εκκίνησαν. Πρώτοι γενικής οι Φιλιππίδης – Μαχαιράς με Mitsubishi Lancer Evo IX, δεύτεροι οι Βελάνης – Βελάνης επίσης με Mitsubishi Lancer Evo IX και τρίτοι γενικής οι Πλάγος – Ρέντης με Peugeot 106 S16.  Τέταρτοι γενικής, δεύτεροι στην F2 και πρώτοι στην Α7 οι Βαλαβάνης – Καπάρας με Honda Civic Type R. Πέμπτοι γενικής, δεύτεροι στην Α6, τρίτοι στην F2 και πρώτο πλήρωμα Α.Ο.Θ. οι Κουμποτής – Μαυροματίδης με Peugeot 106 S16. Έκτοι γενικής και δεύτεροι στην Α7 οι Μπαξεβανάκης – Μπαξεβανάκης με Honda Civic Type R. Έβδομοι γενικής και τρίτοι στην Α6 οι Διαμαντόγλου – Ασπρόμουγγος με Suzuki Ignis. Όγδοοι γενικής οι Αναγωνστάκης – Μαύρος με Suzuki Swift  και ένατοι γενικής τρίτοι στην Α7 οι Μπακιρτζόπολυος – Θωμόπουλος με Peugeot 206  RC. Την τελευταία τριάδα της γενικής συμπληρώνουν τα πληρώματα Σταυρίδης – Κωνσταντινίδης με Peugeot 106 Rallye, Κούκας – Τούπας Peugeot 205 και Αναστασοβίτης – Aναστασοβίτης με Opel Astra GSi 16V.

Μείνετε συντονισμένοι για την πιο αναλυτική περιγραφή.

 

Αποτελέσματα του 48ου Ράλλυ ΔΕΘ

Shopping στον Grand Μασούτη

Νικητές και Αποτελέσματα 48ου Ράλλυ Δ.Ε.Θ.

Ευχαριστήρια Επιστολή από Helenic Motor Museum

Ευχαριστήρια επιστολή έλαβε ο Α.Ο.Θ. από τον κ. Χαραγκιώνη και το Helenic Motor Museum για την επιτυχή διοργάνωση της Έκθεσης Ιστορικών Αγωνιστικών Αυτοκινήτων η οποία λειτουργούσε παράλληλα με την διοργάνωση του 48ου Ράλλυ Δ.Ε.θ. στο περίπτερο 14 της Δ.Ε.Θ.

bottom of page