top of page

44ο Ράλλυ Θερμαϊκού 

Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε σε μορφή pdf και word την δήλωση συμμετοχής του 44ου Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού - Λαγκαδά ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο 31 Οκτωβρίου και την Κυριακή 01 Νοεβρίου στην περιοχή του Δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε σε μορφή pdf τον πίνακα με την διαδρομή τους χρόνους και τις αποστάσεις που αφορούν στην ειδική διαδρομή "Πέντε  Βρύσες" 44o Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού – Λαγκαδά  ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο 31 Οκτωβρίου και την Κυριακή 01 Νοεμβρίου στην περιοχή του Δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.


Ο τεχνικός έλεγχος θα διεξαχθεί το Σάββατο 31 Οκτωβρίου από τις 16.00 - 18.00 στα Λουτρά Λαγκαδά ενώ την ίδια μέρα στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ-ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ-ΧΡΟΝΟΙ

ΧΑΡΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣΔ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην τρεις φορές επαναλαμβανόμενη ειδική διαδρομή «Πέντε Βρύσες» των 8.5 χλμ. Η ειδική κυκλώνει στο τρίτο σκέλος της και θα αποτελέσει την διαδρομή στην οποία θα αγωνιστούν οι Βετεράνοι Οδηγοί. 


Η ειδική διαδρομή «Πέντε Βρύσες» υπάρχει από την εποχή των «πισοκούνητων» αγωνιστικών και των αστέρων του μηχανοκίνητου αθλητισμού.  Έχει φιγουράρει σε Ράλλυ Δ.Ε.Θ., Ράλλυ Θερμαϊκού (από τον πρώτο αγώνα το 1969), Ράλλυ Σκρα – Κιλκίς - Λαχανά κ.α. Δείτε τον χάρτη του 44o Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού – Λαγκαδά  & 2ο Αγώνα Βετεράνων Α.Ο.Θ. Γιώργου Ραπτόπουλου

ΧΑΡΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Απέχει μόλις 38 χλμ. από την Θεσσαλονίκη, έχει την αφετηρία της στον δρόμο από Λοφίσκο προς Πέντε Βρύσες, εξ’ ου και η ονομασία, και τον τερματισμό στην διασταύρωση η οποία οδηγεί αριστερά προς Πέντε Βρύσες και στην συνέχεια Λουτρά Λαγκαδά (όπου ο χώρος service park) και δεξιά προς Όσσα, όπου ο τερματισμός και η απονομή κυπέλλων.


Η ειδική είναι στο μεγαλύτερο μέρος της γρήγορη, κατηφορική με παλιό αλλά καλό οδόστρωμα. Στα τελευταία κομμάτια γίνετε σταδιακά πιο σφιχτή και τεχνική. Σε δύο σημεία θα τοποθετηθούν συστήματα τεχνικής επιβράδυνσης (σικέιν), ενώ στα τελειώματα υπάρχει μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αλλαγή πορείας όπου αναμένεται να βρίσκονται οι περισσότεροι θεατές.  


Οι συμμετέχοντες στον 2ος Αγώνα Βετεράνων Α.Ο.Θ. θα εκκινήσουν αμέσως μετά το τελευταίο αγωνιστικό του 44ου Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού -Λαγκαδά. Λόγω των πρόσφατων δυσάρεστων γεγονότων ο 2ος Αγώνας Βετεράνων Α.Ο.Θ. θα είναι αφιερωμένος στην μνήμη του φίλου και συναθλητή Γιώργο Ραπτόπουλου. 

 

Το Σάββατο  31.10 και την Κυριακή 01.11 θα διεξαχθεί το 44ο Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού –Λαγκαδά το οποίο θα τελέσει  υπό την αιγίδα του δήμου Λαγκαδά και στο οποίο έχει  ενταχθεί  ο 2ος Αγώνας Βετεράνων Α.Ο.Θ. Συμμετοχή σε αυτόν μπορούν να δηλώσουν όσοι αγωνιζόμενοι είχαν εκδώσει αγωνιστική license πριν από τις 31.12.1985

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΔΕΛΤΙΟ ΑΘΛΗΤΗ

Ο τεχνικός έλεγχος των αγωνιστικών θα γίνει όπως και για το Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού –Λαγκαδά το Σάββατο 31 Οκτωβρίου από τις 16:00 - 18:00 στα Λουτρά Λαγκαδά και θα περάσουν κάτω από την αψίδα εκκίνησης την ίδια ημέρα στην κεντρική πλατεία Λαγκαδά στις 19:00 Οι συμμετέχοντες στον 2ο Αγώνα Βετεράνων Α.Ο.Θ. θα αγωνιστούν μόνο στο 3ο σκέλος και θα  εκκινήσουν αμέσως μετά το τελευταίο αγωνιστικό του 44ου Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού -Λαγκαδά. Ο τερματισμός και η απονομή κυπέλλων θα γίνει στο χωρίο Όσσα. 


Όσοι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν αγωνιστική license  εν ισχύ για το 2015 θα πρέπει να κάνουν τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις (οφθαλμίατρος - παθολόγος – καρδιολόγος), να συμπληρώσουν την αίτηση έκδοσης δελτίου αθλητή και να καταβάλουν το παράβολο των 60 ευρώ. Η license που θα λάβουν θα έχει ισχύ έως τις 31.12.2015 Το παράβολο συμμετοχής για τον 2ο Αγώνα Βετεράνων Α.Ο.Θ. ανέρχεται στα 150 ευρώ.


Καταλυτική ημερομηνία δήλωσης ενδιαφέροντος είναι η Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015.

Με 16 συμμετοχές θα διεξαχθεί το 44ο Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού - Λαγκαδά, Σάββατο 31.10 και Κυριακή 01.11 στην ειδική διαδρομή "Πέντε Βρύσες" στην περιοχή του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Ο αγώνας θα κρίνει την Γενική Κατάταξη στο Κύπελλο Βορείου Ελλάδος αλλά και τις επιμέρους κατηγορίες.

 

ROADBOOK

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ

 

Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε σε μορφή pdf τον Συμπληρωματικό Κανονσιμό του 44ου Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού - Λαγκαδά και τον Κανονισμό του 2ου Αγώνα Βετεράνων Α.Ο.Θ. Γιώργος Ραπτόπουλος. Να θυμίσουμε πως ο τεχνικός έλεγχος θα διεξαχθεί το Σάββατο 31 Οκτωβρίου από τις 16.00 - 18.00 στα Λουτρά Λαγκαδά ενώ την ίδια μέρα στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία  Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

 

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 44ου ΡΑΛΛΥ ΣΠΡΙΝΤ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ - ΛΑΓΚΑΔΑ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 2ος ΑΓΩΝΑΣ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ Α.Ο.Θ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

Το 44ο Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού – Λαγκαδά και ο 2ος Αγώνας Βετεράνων Α.Ο.Θ. «Γιώργος Ραπτόπουλος»  θα εκκινήσουν αγωνιστικά στις 9.33 την Κυριακή 01.11 με το κλίμα να είναι  βαρύ στην οικογένεια του  μηχανοκίνητου αθλητισμού καθώς μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Γιώργου Ραπτόπουλου ήρθε ένας ακόμα πιο αιφνίδιος  θάνατος αυτός του 50χρονου Πρωταθλητή Αγώνων Αυτοκινήτου Κώστα Τανούση.
16+2 είναι τα πληρώματα πέρασαν επιτυχώς τεχνικό έλεγχο στα Λουτρά Λαγκαδά και την ράμπα εκκίνησης στην κεντρική  πλατεία του Λαγκαδά.  Οι μάχες στην τρεις φορές επαναλαμβανόμενη ειδική διαδρομή των 8.5 χλμ. «Πέντε Βρύσες» αναμένονται να είναι ιδιαίτερα  σκληρές καθώς βαθμολογικά θα κριθούν τα πάντα στο Κύπελλο Βορείου Ελλάδος. Τα πληρώματα θα δώσουν εξετάσεις και οι επιτυχόντες θα κατακτήσουν τις πρωτιές σε Γενική Κατάταξη αλλά και στις λοιπές κατηγορίες τόσο οι οδηγοί όσο και οι συνοδηγοί. 


Υπενθυμίζουμε στους θεατές πως η ειδική θα "κλείσει" 60 λεπτά πριν την εκκίνηση του πρώτου αγωνιστικού και πως θα πρέπει για την δική τους ασφάλεια να ακολουθούν τις οδηγίες των κριτών.

Νικητές του αγώνα, πρώτοι στην  Α7 και στην F2 οι Βαλαβάνης – Καπάρας με Honda Civic Type R, ακολουθούμενοι από τους ταχύτατους δεύτερους γενικής, δεύτερους F2 και πρώτους Α6  Κουμποτή – Μαυροματίδη με Peugeot 106 S16 και τους τρίτους γενικής, δεύτερους Α7  Καραβασίλη – Καρλιώτη με Honda Civic Type R. Τέταρτοι γενικής και δεύτεροι Α6 οι Δήμου – Ντίτορας με  Saxo VTS, πέμπτοι γενικής και τρίτοι Α6 τερμάτισαν οι Δημητρίου – Δημητρίου με Peugeot 106S16 ενώ την εξάδα γενικής «έκλεισαν» οι Θεοφανίδης – Θεοφανίδης με Saxo VTS. Τρίτοι στην Α7 τερμάτισαν οι Σαρητζόγλου- Κωνσταντινίδης Ανέστης με Renault clio Williams.

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

ΚΑΤΑΤΑΞΗ F2

1ο ΣΚΕΛΟΣ

2ο ΣΚΕΛΟΣ

3ο ΣΚΕΛΟΣ

Οι Συμμετοχές και ο Κανονισμός του 44ου Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού - Λαγκαδά

Η Εκκίνηση και οι Νικητές του 44ου Ράλλυ Θερμαϊκού

bottom of page