top of page

43η Δεξιοτεχνία Αυτοκινήτων

Με έκδηλη την ανυπομονησία των δεξιοτεχνών, ο Α.Ο.Θ. καλείται να εκκινήσει την αγωνιστική χρονιά του Επάθλου Βορείου Ελλάδος  διοργανώνοντας την 43η Δεξιοτεχνία Αυτοκινήτων την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 στην πίστα “Kart House” στο 2ο χλμ. Λαγκαδά - Κολχικού. Δικαίωμα συμμετοχής έχει κάθε φυσικό πρόσωπο με άδεια οδήγησης του Υπουργείου Συγκοινωνιών και έγκυρο ετήσιο δελτίο αθλητή της OMΑE για το 2016.  Όσοι δεν έχουν, μπορούν να προμηθευτούν ημερήσιο δελτίο αθλητή από την γραμματεία του αγώνα.

Για την έκδοση ημερήσιου Δελτίου Αθλητή, κατηγορίας ‘Δ’ δηλαδή για Δεξιοτεχνίες, ο αθλητής πρέπει να είναι κάτοχος άδειας οδήγησης, να συμπληρώσει τη δήλωση συμμετοχής του οργανωτή, να  καταβάλει το παράβολο συμμετοχής και  να συμπληρώσει το ιατρικό ερωτηματολόγιο το οποίο ελέγχεται από τον γιατρό του αγώνα στον χώρο του διοικητικού ελέγχου.

Η έναρξη εγγραφών ήταν η Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου και η λήξη είναι η Παρασκευή 18 Μαρτίου και ώρα 22.00. H συμμετοχή γίνεται δεκτή μόνο με την κατάθεση του παραβόλου στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Αρ.Λογαριασμού: 6559-137961-040 & IBAN: GR02 0171 5590 0065 5913 7961 040 στο όνομα Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης. Το παράβολο είναι 60 ευρώ (+ 10 ευρώ για όσους χρειαστούν δελτίο αθλητή ημέρας) και η δήλωση συμμετοχής γίνεται δεκτή μόνο μαζί με το παράβολο συμμετοχής, που πρέπει να φτάσει στην Γραμματεία μέχρι την Παρασκευή 18 Μαρτίου και ώρα 22.00

Ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης ευχαριστεί τα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτου «Τζιταμίδης», την «Στάθης Σ. & Ν.»  Συνεργείο – Ανταλλακτικά – Αυτοκίνητα, τις ολοκληρωμένες λύσης μόνωσης «Monoseto» και την «Kamzelis» Μεταφορές – Γερανοί για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Η Γραμματεία του αγώνα λειτουργεί Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 11.00 – 13.00 στα γραφεία του Α.Ο.Θ., Μακρυράχης 24 Βυζάντιο - τηλ. 2310 423220, Fax 2310 423221. Κατά την διάρκεια του αγώνα η Γραμματεία θα λειτουργεί στον χώρο της εκκίνησης. Υπόψη πως στον αγώνα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλοι οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού ακόμα και με το ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο, αφού το μόνο που χρειάζονται είναι καλή διάθεση και ένα κράνος.

Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε σε μορφή pdf τον ειδικό κανονισμό, το σχεδιάγραμμα και την δήλωση συμμετοχής (σε pdf & doc) της 43ης Δεξιοτεχνίας Αυτοκινήτων, της οποίας η διεξαγωγή θα γίνει την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 στην πίστα "Kart House" στο 2ο χλμ. Λαγκαδά - Κολχικό.

 

Αφίσα 43ης Δεξιοτεχνίας

Ειδικός Κανονισμός

Σχεδιάγραμμα

Δήλωση Συμμετοχής

Δήλωση Συμμετοχής

Την Κυριακή 20 Μαρτίου, στην πίστα kart house στο 2ο χλμ. Λαγκαδά – Κολχικό, θα ακουστεί ο εναρκτήριος βρυχηθμός των αγωνιστικών της 43η Δεξιοτεχνίας Αυτοκινήτων. Για να συμβεί αυτό οι αγωνιζόμενοι  θα πρέπει να έχουν δηλώσει συμμετοχή το αργότερο έως τις 9.30 το πρωί της Κυριακής.  Η γραμματεία του Αυτοκινητιστικού  Ομίλου Θεσσαλονίκης θα λειτουργεί στην ευθεία εκκίνησης της πίστας.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο  εκκίνησε το Έπαθλο Δεξιοτεχνιών Βορείου Ελλάδος. Την υποχρέωση να διοργανώσει τον πρώτο αγώνα του θεσμού ανέλαβε και έφερε εις πέρας ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης.  Την παρότρυνση το παιχνίδι να παιχτεί στην πίστα και όχι στην κονσόλα ακολούθησαν τελικά 46 αθλητές οι οποίοι δήλωσαν συμμετοχή στην 43η Δεξιοτεχνία Αυτοκινήτων. Σημαντικό ρόλο έπαιξε, όπως ήταν αναμενόμενο,  το δικαίωμα έκδοσης ημερήσιας άδειας αθλητού, καθώς το 65%  των συμμετοχών εκμεταλλεύτηκε τη νέα ρύθμιση που αφορά μόνο σε αθλοπαιδιές.  Τους συμμετέχοντες θαύμασαν και χειροκρότησαν πολλές εκατοντάδες θεατές οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τον υπέροχο ανοιξιάτικο καιρό τίμησαν με την παρουσία τους την διοργάνωση.

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό μέρος οι κερδισμένοι ανά κατηγορία είναι οι εξής:


Κατηγορία Α: 

Πρώτος στην κατηγορία, κάνοντας χρόνο ημέρας (1.24.067), ο ταχύτατος και πάντα χαμογελαστός Δημήτρης Καρατσομπαλίδης με δεύτερο τον «μαθητευόμενο» του Αναστάσιο Πατσίλα (1.24.670) αμφότεροι με Peugeot 106 Rally και τρίτο τον πλαγιολισθένοντα Βάϊο  Χαρατζή (1.34.781) με Mazda MX5 
 

Κατηγορία Β: 

Η πρωτιά κατοχυρώθηκε από τον δεξιοτέχνη με τα 17 έπαθλα βορείου Ελλάδος της τελευταίας 20ετίας  Κώστα Οικονομίδη (1.27.360) με Fiat Punto, δεύτερο τον πεισμωμένο Θεόδωρο Καβατσικλή (1.29.065) και τρίτο τον Δημήτρη Κουνατιάδη (1.33.730) με Opel Kadett αμφότεροι. 


Κατηγορία Γ: 

Την τιμητική τους είχαν τα Opel καθώς την τριάδα του βάθρου αποτέλεσαν τρία Ascona με οδηγούς τον μεθοδικό  Γιώργο Σαλωνίδη (1.26.529),  τον ακριβή Χρυσοβαλάντη Σαρβανίδη (1.29.513) και τον γρήγορο Πασχάλη Ζεμπέκη (1.29.877).


Η δεξιοτεχνία είχε και άρωμα γυναίκας με  το κύπελλο γυναικείας συμμετοχής  να πηγαίνει στην Αναστασία Βασιλειάδου (1.45.517) η οποία συμμετείχε στην κατηγορία Β με Toyota Corola. Το παρών έδωσε και η δεύτερη γυναίκα του επάθλου Αντωνία Αμπατζίδου με BMW Z3. 


Ανάμεσα στα δύο σκέλη, η K.RA.TEA. (Κουμποτής Racing Team) με οδηγό και team manager τον Κυπελλούχο Ελλάδος Δημήτρη Κουμποτή σε συνεργασία με την Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) πραγματοποίησαν όπως είχε προγραμματιστεί την ευχή του 6χρονου Αντώνη να γίνει συν-οδηγός για μια ημέρα. Εφοδιασμένος με όλα τα απαραίτητα (αγωνιστική φόρμα, κράνος, παπούτσια κτλ.) ο μικρός Αντώνης απόλαυσε την βόλτα με το Peugeot 106 S16, χειροκροτήθηκε με πάθος από τους θεατές, βραβεύτηκε από την ολυμπιονίκη Πηγή Δεβετζή, παρέλαβε αναμνηστικό μετάλλιο από τον 8χρονο καρτίστα Λεωνίδα Ρέντζιο και αναμνηστικά του Α.Ο.Θ. από τον αντιπρόεδρο του Ομίλου Λάζαρο Αγοραστό. 

Η ρύθμιση που αφορά στην έκδοση δελτίο αθλητή ημέρας βοήθησε τα μάλα, ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης χάραξε τον δρόμο, οι αγωνιζόμενοι ανταποκρίθηκαν ολοκληρωτικά και με σθένος, οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού έδωσαν το παρόν και μπήκαν  τα θεμέλια για μια ενδιαφέρουσα, γεμάτη ανταγωνισμό αγωνιστική χρονιά.


Το παιχνίδι θα παίζεται και πάλι στην πίστα όχι στην κονσόλα.

Φωτογραφικό Υλικό 

Αποτελέσματα 43ης Δεξιοτεχνίας Αυτοκινήτων

Ευχαριστούμε την Sky Art Productions για την διάθεση του video που αφορά στην 43η Δεξιοτεχνία Αυτοκινήτων η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 στην πίστα Kart House στον Λαγκαδά.

Αποτελέσματα και Χρόνος Ημέρας

bottom of page