top of page

42ο Ράλλυ Θερμαϊκού

Από την Πέμπτη 16 Μαΐου έως και την Παρασκευή 7 Ιουνίου, ο Α.Ο.Θ. δέχεται, όπως προβλέπεται από τον Ειδικό Κανονισμό, τις συμμετοχές για το 42ο Ράλλυ Θερμαϊκού. Ο αγώνας προσμετρά στο Κύπελλο βορείου Ελλάδος και αρχίζει το Σάββατο με τον τεχνικό Έλεγχο στην Θεσσαλονίκη (ακριβής τοποθεσία θα ανακοινωθεί με δελτίο τύπου) και συνεχίζει την Κυριακή 16 Ιουνίου με το αγωνιστικό κομμάτι. 

 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Συγκεκριμένα πληρώματα και θεατές, θα βρεθούν στα ορεινά της Χαλκιδικής γύρω από τον Πολύγυρο για τις πέντε ειδικές διαδρομές του αγώνα, οι οποίες περιέχουν τρεις φορές την Ε.Δ. Πολύγυρος (7.90 χλμ.) και δύο φορές την Ε.Δ. Τσουκαλά (13.17χλμ. ). Τα σέρβις, ο τερματισμός και η απονομή των κυπέλλων θα πραγματοποιηθούν στην πόλη του Πολυγύρου. Η δήλωση συμμετοχής γίνεται δεκτή μόνο μαζί με το παράβολο συμμετοχής, που πρέπει να φτάσει στην Γραμματεία μέχρι την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013 και ώρα 22:00 Το παράβολο συμμετοχής μπορεί να πληρωθεί είτε στην Γραμματεία του Α.Ο.Θ. είτε στον λογαριασμό: 5229 059980 705 (IBAN: GR 77 0172 22 90 0052 2905 99 80 705), Τράπεζα Πειραιώς στο όνομα Ο. Καραθάνος – Ε. Χατζηδημητρίου

Ο αγώνας αποτελείται από δύο ειδικές διαδρομές, την ε.δ. Παλαιόκαστρο και την ε.δ. Τσουκαλάς. Η πρώτη έχει μήκος 8.3 χλμ. και επαναλαμβάνεται τρεις φορές, Η δεύτερη έχει μήκος 13.17 χλμ. και επαναλαμβάνεται δύο φορές. Τα πληρώματα θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν δύο 30λεπτά service. Ένα μετά τις ειδικές 1,2 και το δεύτερο μετά τις ειδικές 3, 4.

Το Ράλλυ Θερμαϊκού διεξήχθη 41 φορές ανελλιπώς τους παρακάτω μήνες: Φεβρουάριο τρεις (3) φορές, Μάρτιο εννέα (10) φορές, Απρίλιο δώδεκα (12) φορές, Μάιο επτά (7) φορές, Ιούνιο τρεις (3) φορές, Ιούλιο μία (1) φορά, Σεπτέμβριος μια (1) φορά, Οκτώβριο δύο (2) φορές, Νοέμβριο δύο (2) φορές.Οδηγοί: Το αγώνα κέρδισαν οκτώ (8) φορές ο Κύρκος, επτά (7) φορές ο Βωβός, πέντε (5) φορές ο Καλεμτζάκης, τρεις (3) φορές ο Σωτηριάδης, δύο (2) φορές ο «Ιαβέρης» και από μια φορά οι Καλούδης, Μαυροδής, Στρατέλης, Κριαράς, Παπαδημητρίου, Τανούσης, «OZELOT», Σταυριαννίδης, Καϊτατζής, Τσομπανόπουλος, Γεωργούλας, Πετρίδης, Αγγλούπας, Τσολακίδης, Ζάχος και Καραβασίλης. Αγωνιστικά: Ο αγώνας κερδήθηκε δεκαέξι (16) φορές με Ford (RS2000 – Cosworth – WRC – Lotus TC), δέκα (10) φορές με Opel (Kadett - Manta Ascona), τέσσερις (4) φορές με Mitsubishi (Lancer Evo), τέσσερις (4) φορές με Subaru (Impreza), τρεις (3) φορές με Toyota (Corolla – 1900 GSS), μια φορά (1)με BMW (1600), μία (1) φορά με Audi (Quattro), μία (1) φορά με Honda Civic Typer R και μια (1) φορά με Renault Clio Williams. Το Ράλλυ Θερμαϊκού μετρούσε μέχρι και το 2004, δηλαδή για 33 συνεχή χρόνια, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ραλλύ. Το 2003 διεξήχθη το 32ο Ράλλυ Θερμαϊκού με 82 συμμετοχές. Το 2012 διοργανώθηκε ταυτόχρονα με το 45ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. 

Με νεοεκλεγείσα διοίκηση, αποδιοργανωμένο ημερολογιακά αγωνιστικό έτος και βαθιά οικονομική ύφεση καλείται φέτος ο Α.Ο.Θ. να διοργανώσει το 42ο Ράλλυ Θερμαϊκού. Έναν αγώνα με ιστορία και αίγλη, έναν αγώνα που συνήθιζε να είναι ο προάγγελος των αγωνιστικών δρώμενων, έναν αγώνα ο οποίος δεν απουσίασε ούτε μια φορά από το αγωνιστικό καλεντάρι εδώ και 41 χρόνια. Έτσι και φέτος ο Α.Ο.Θ., απόλυτα πιστός στις υποχρεώσεις του απέναντι σε αγωνιζόμενους και την αρχή του σπορ, διοργανώνει την Κυριακή 16 Ιουνίου με έδρα τον Πολύγυρο το 42ο Ράλλυ Θερμαϊκού που προσμετρά στο Κύπελλο Βορείου Ελλάδος.

Με συμπαγή και οικονομική σχεδίαση ευελπιστεί να προσελκύσει το μέγιστο των συμμετοχών δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν χωρίς να μειώσει στο ελάχιστο το στάτους σε οργανωτικό επίπεδο. Θέαμα και συγκίνηση στους θεατές και αγωνιστικά χιλιόμετρα στους συμμετέχοντες θα προσφέρουν φέτος οι ειδικές διαδρομές «Παλαιόκαστρο» και «Τσουκαλάς». Η μεν ειδική διαδρομή «Παλαιόκαστρο» των 8.30 χλμ. θα γίνει τρεις φορές (1,3 &5), ο δε «Τσουκαλάς» των 13.17 χλμ. δύο φορές (2&4). Αθροιστικά οι πέντε ειδικές διαδρομές δίνουν 51.24 αγωνιστικά χλμ. συν τα 75.55 χλμ. απλών διαδρομών τα πληρώματα θα καλύψουν συνολικά 126.79 χλμ. Αυτό το ραντεβού δεν πρέπει να το χάσεις με τίποτα. Την Κυριακή 16 Ιουνίου θα είμαστε όλοι στον Πολύγυρο. Εσύ;;; Γ_Π Στατιστικά Το Ράλλυ Θερμαϊκού διεξήχθη 41 φορές ανελλιπώς τους παρακάτω μήνες: Φεβρουάριο τρεις (3) φορές, Μάρτιο εννέα (10) φορές, Απρίλιο δώδεκα (12) φορές, Μάιο επτά (7) φορές, Ιούνιο τρεις (3) φορές, Ιούλιο μία (1) φορά, Σεπτέμβριος μια (1) φορά, Οκτώβριο δύο (2) φορές, Νοέμβριο δύο (2) φορές Το αγώνα κέρδισαν οκτώ (8) φορές ο Κύρκος, επτά (7) φορές ο Βωβός, πέντε (5) φορές ο Καλεμτζάκης, τρεις (3) φορές ο Σωτηριάδης, δύο (2) φορές ο «Ιαβέρης» και από μια φορά οι Καλούδης, Μαυροδής, Στρατέλης, Κριαράς, Παπαδημητρίου, Τανούσης, «OZELOT», Σταυριαννίδης, Καϊτατζής, Τσομπανόπουλος, Γεωργούλας, Πετρίδης, Αγγλούπας, Τσολακίδης, Ζάχος και Καραβασίλης. Ο αγώνας κερδήθηκε δεκαέξι (16) φορές με Ford (RS2000 – Cosworth – WRC – Lotus TC), δέκα (10) φορές με Opel (Kadett – Manta, Ascona), τέσσερις (4) φορές με Mitsubishi (Lancer Evo), τέσσερις (4) φορές με Subaru (Impreza), τρεις (3) φορές με Toyota (Corolla – 1900 GSS), μια φορά (1)με BMW (1600), μία (1) φορά με Audi (Quattro), μία (1) φορά με Peugeot 106 S16 και μια (1) φορά με Renault Clio Williams. Το Ράλλυ Θερμαϊκού μετρούσε μέχρι και το 2004, δηλαδή για 33 συνεχή χρόνια, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ραλλύ. Το 2003 διεξήχθη το 32ο Ράλλυ Θερμαϊκού με 82 συμμετοχές. Το 2012 διοργανώθηκε ταυτόχρονα με το 45ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ.

Το 42ο Ράλλυ Θερμαϊκού θα πάρει την πρώτη του ανάσα το Σάββατο 15 Ιουνίου με την διεξαγωγή του Τεχνικού Ελέγχου ο οποίος θα πραγματοποιηθεί από τις 16:00 ως τις 19:00 στις εγκαταστάσεις του ΚΤΕΟ Autovision στην περιοχή του ξενοδοχείου Hyatt. Στην απλή διαδρομή δεν υπάρχει πρατήριο βενζίνης, έτσι ως χώρος ανεφοδιασμού ορίζεται, όπως σημειώνεται στο Road Book, το δημοτικό παρκινγκ Πολυγύρου. Οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να έχουν τα απαραίτητα καύσιμα μαζί τους.

Οι συμμετοχές του 42ου Ράλλυ Θερμαϊκού με την σειρά εκκίνησης όπως εγκρίθηκε από την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Το 42ο Ράλλυ Θερμαϊκού υπόκειται στους κανονισμούς αγώνων Ράλλυ ήτοι σημαίνει πως οι ειδικές «κλείνουν» για τους θεατές 90΄λεπτά και για τους κατόχους του ειδικού σήματος Press ή V.I.P., 60΄λεπτά πριν την εκκίνηση του πρώτου αγωνιστικού.

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς ο τεχνικός έλεγχος του 42ου Ράλλυ Θερμαϊκού σήμερα Σάββατο 15 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις του ΚΤΕΟ Autovision, από τις 4 μ.μ. ως και τις 7 μ.μ. Ραντεβού αύριο Κυριακή 16 Ιουνίου στην 1η ειδική διαδρομή (Παλαιόκαστρο Ι), με το πρώτο από τα 20 πληρώματα να εκκινεί στις 10.16 π.μ.

Το παρών όμως στον τεχνικό έλεγχο έδωσαν και οι χορηγοί του αγώνα. Η Autovision, ως οικοδεσπότης είχε ανοικτές της πόρτες σε όλους, δωρίζοντας αδιάβροχες θήκες, η εταιρία «Ερμείδης Καφέ» μοίρασε αεροστεγώς συσκευασμένο φρέσκο ελληνικό καφέ, η Vodafon Χατζινικολάου-Τζωάνος μοίραζε διάφορα δώρα μεταξύ άλλων και δωρεάν συνδέσεις. Γενικά υπήρχε θετικό κλίμα και μια γλυκιά ανυπομονησία για το αγωνιστικό αύριο.

Τα πληρώματα ήταν ευδιάθετα και δήλωναν έτοιμα να αντιμετωπίσουν τα χρονόμετρα . Ο πρώτος αγώνας της νέας διοίκησης του ομίλου είναι προ των πυλών και η στήριξη όλων των άμεσα ή έμμεσα εμπλεκομένων είναι δεδομένη.

Καλή επιτυχία σε όλους τους αγωνιζόμενους αλλά και στο Δ.Σ. που έπραξε το καλύτερο δυνατόν, παραδίνοντας την σκυτάλη στον Αλυτάρχη του αγώνα κ. Παναγιώτη Μαραντζίδη και την Οργανωτική Επιτροπή.Γ.Π.

Προσωπικός φίλος του Νίκου Παυλίδη και επί σειρά ετών συνοδηγός του Γιάννη Παπαδημητρίου ο βόρειο-ιρλανδός Allan Harryman κόσμησε το 42ο Ράλλυ Θερμαϊκού με την συμμετοχή του στο δεξί μπάκετ της Citroen DS3. Στην Ελλάδα απολαύσαμε τον 43χρονο Harrymann πάντα ως συνοδηγό του Γιάννη Παπαδημητρίου, τέσσερις φορές σε Ράλλυ Ακρόπολις, με Ford Focus RS WRC '01 το 2002 και το 2003 όπου τερμάτισαν στην 15οι και 14η θέση γενικής, με Ford Focus RS WRC '03 το 2004 χωρίς τερματισμό λόγω ατυχήματος και το 2005 στο οποίο τερμάτισαν στην 16η θέση γενικής. Δύο φορές σε Ράλλυ ΕΛΠΑ, όπου και κατέκτησαν την 1η θέση γενικής με Mitsubishi Lancer Evo IX το 2008 και το 2009 αντίστοιχα. Μια φορά, το 2009, σε Ράλλυ Ολυμπιακό όπου τερμάτισαν 1οι γενικής και τέλος το 2008 στο 42ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. στο οποίο δεν κατάφεραν να τερματίσουν λόγω ατυχήματος. Είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε για λίγο μαζί του και να σκιαγραφήσουμε τον επί 25 συνεχή χρόνια συνοδηγό αγώνων Harryman Allan.

Τεχνικός Έλεγχος και Συμμετοχές στο 42ο Ράλλυ Θερμαϊκού

Ο Allan Harryman

468_harry1vi_medium.jpg
bottom of page