top of page

42η Δεξιοτεχνία Αυτοκινήτων

Από την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου έως και την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου και ώρα 22:00, ο Α.Ο.Θ. θα δέχεται, όπως προβλέπεται από τον Ειδικό Κανονισμό και κατόπιν έγκρισης από την ΟΜΑΕ, τις συμμετοχές για την 42η Δεξιοτεχνία Αυτοκινήτων και την Ατομική Χρονομέτρηση.Το παράβολο συμμετοχής ανέρχεται στα 60 €, για την Δεξιοτεχνία ή τον αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης και 80 € για δήλωση συμμετοχής και στους δύο αγώνες.

 

Η δήλωση συμμετοχής γίνεται δεκτή μόνο μαζί με το παράβολο συμμετοχής, που πρέπει να φτάσει στην Γραμματεία μέχρι την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 22:00.

Την δήλωση συμμετοχής μπορείτε να υποβάλλετε με ένα από τους παρακάτω τρόπους:

 1. Εκτυπώνοντάς την αφού την κατεβάσετε σε μία από τις παρακάτω δύο μορφές (pdf ή rtf) και κατόπιν συμπλήρωσης αποστέλλοντάς την με Fax στο 2310 423221 και πληρώνοντας το παράβολο με τηλεφωνική επιταγή στα παρακάτω στοιχεία: Αραμπατζής Χρήστος του Βασιλείου, ταχυδρομικό κατάστημα Δήμου Θερμαϊκού.

 2. Αυτοπροσώπως στα γραφεία του Α.Ο.Θ. Μακρυράχης 24, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία στον αριθμό 2310 423220

Δήλωση Συμμετοχής σε μορφή pdf

Δήλωση Συμμετοχής σε μορφή rtf

Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε σε μορφή pdf το σχεδιάγραμμα της 42ης Δεξιοτεχνίας Αυτοκινήτων, η οποία θα διεξαχθεί την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στην πίστα "Drive Park" στο Νέο Ρύσιο Θεσσαλονίκης.

Σχεδιάγραμμα 42ης Δεξιοτεχνίας Αυτοκινήτων

 

 

Μια από τις πιο αγνές και οικονομικότερες  μορφές αγώνα κόντρα στο χρονόμετρο είναι οι αγώνες ατομικής χρονομέτρησης. Αρχικά αυτόνομοι, οι αγώνες ατομικής χρονομέτρησης αναγκάστηκαν να προσαρμοστούν στα οικονομικά δεδομένα της εποχής και να ενταχθούν στους αγώνες δεξιοτεχνίας ή drift.

Η ιδιομορφία των αγώνων ατομικής χρονομέτρησης είναι πως δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των ερασιτεχνών οδηγών αγώνων. Ήτοι, σημαίνει πως το κόστος προετοιμασίας του αυτοκινήτου  είναι προσιτό και εξαρτάται από την επιθυμία και το πορτοφόλι του κάθε αγωνιζόμενου. Στους αγώνες ατομικής  χρονομέτρησης  μπορεί να συμμετάσχει ο καθένας που έχει αυτοκίνητο, (χωρίς καμία τροποποίηση ή βελτίωση) κράνος και δίπλωμα οδήγησης. Αρκεί η αίτηση έκδοσης δελτίου αθλητή προς την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ), το παράβολο συμμετοχής και  όρεξη για την αναμέτρηση πρώτα με τον εαυτό του και στην συνέχεια με τον ανταγωνισμό.

Απόλυτα ασφαλείς, διοργανώνονται σε κλειστές ασφάλτινες πίστες  προσφέροντας πιο πολύ θέαμα από όσο μπορούμε να φανταστούμε. Έντονες μάχες, διαφορές στο εκατοστό του δευτερολέπτου, αυτοκίνητα στις τρεις ή ακόμη και δυο ρόδες, είναι λίγα από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τους αγώνες ατομικής χρονομέτρησης.

Ο Α.Ο.Θ. καλεί όλους τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στην πίστα “Drive Park” του Νέου Ρυσίου Θεσσαλονίκης όπου θα διοργανώσει,  υπό την αιγίδα του δήμου Θέρμης, την 42η Δεξιοτεχνία Αυτοκινήτων στην οποία είναι ενταγμένος και ένας συναρπαστικός αγώνας ατομικής χρονομέτρησης.

Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε σε μορφή pdf τους ειδικούς κανονισμούς της 42ης Δεξιοτεχνίας Αυτοκινήτων και του Αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης των οποίων η διεξαγωγή θα γίνει την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στην πίστα "Drive Park" στο Νέο Ρύσιο Θεσσαλονίκης.

Ειδικός Κανονισμός Δεξιοτεχνίας

Ειδικός Κανονισμός Ατομικής Χρονομέτρησης

Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε σε μορφή pdf τις συμετοχές της 42ης Δεξιοτεχνίας Αυτοκινήτων καθώς και του αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης. Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στην πίστα "Drive Park" στο Νέο Ρύσιο Θεσσαλονίκης.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑΣ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ

Με 26 συμμετοχές θα διεξαχθεί  η 42η Δεξιοτεχνία Αυτοκινήτων την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στην πίστα καρτ «Drive Park» στο Νέο Ρύσιο Θεσσαλονίκης.


Στην Α’ Κατηγορία, συμμετέχουν πέντε αθλητές, απουσιάζουν όμως ο 2ος και ο 3ος της βαθμολογίας, δίνοντας την ευκαιρία στον πρωτοπόρο Καρατσομπαλίδη Δημήτρη  με Peugeot 106 Rallye να ξεφύγει του ανταγωνισμού.  Στην Β’ Κατηγορία το παρών δίνουν εννέα  αγωνιζόμενοι με τον Οικονομίδη Κώστα να έχει ξεφύγει βαθμολογικά με το Fiat Punto.  Έτσι την μάχη για την 2η και 3η θέση της κατηγορίας θα δώσουν οι Λογδανίδης Χαράλαμπος με BMW Z3  και Μούτσος Χρήστος με Nissan 200SX.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΕΠΑΘΛΟΥ

Στην Γ’ Κατηγορία, την πολυπληθέστερη του επάθλου, όλα παίζονται  καθώς τον πρώτο Γιαντζίδη Ηλία με BMW E30 χωρίζουν μόλις 6 βαθμοί από τον δεύτερο Φωτιάδη Νίκο με Opel Manta και αυτόν μόλις 12 βαθμοί από τον τρίτο Σαλωνίδη Γιώργο με Opel Ascona B. Στην 4η θέση καραδοκεί ο  Ράπτου Παναγιώτης με BMW Ε30 και 14 βαθμούς διαφορά  από τον τρίτο. Το παρών στο Drive Park θα δώσει και η μοναδική BMW Z3 με ροζ ζάντες και οδηγό την  Αμπατζίδου Αντωνία με το χαρακτηριστικό ροζ κράνος.

Οι δυνατές συμμετοχές, οι μικρές βαθμολογικές διαφορές ακόμα και στις πιο πίσω θέσεις, φέρνουν  το Έπαθλο Δεξιοτεχνιών  στο επίκεντρο των δρώμενων του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην βόρεια Ελλάδα.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως υπολείπεται σε δυναμική ο αγώνας ατομικής χρονομέτρησης, ο οποίος συγκεντρώνει 21 συμμετοχές . Μεταξύ αυτών αναμένουμε την συμμετοχή του Δήμου Αλέξανδρου, μετά το ατύχημα που είχε στο 48ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ., του Δέρβη Νίκο με Peugeot 106 σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις, του Αναστασοβίτη  Γιάννη ο οποίος άφησε τα Ραλλύ και το δεξί μπάκετ του Opel για να πιλοτάρει το  Peugeot 205, του Τσιλίκα Νίκου ο οποίος είχε την ατυχία να «μείνει» από κινητήρα το Citroen C2 στην πρώτη του επανεμφάνιση μετά από χρόνια απουσίας και του Χρυσανθόπουλου Χαράλαμπου που  συμμετέχει  με ένα θηριώδες BWM E36 αντί της πράσινης Nissan Sylvia από πέρσι. Για την ιστορία να θυμίσουμε πως καλύτερο χρόνο το 2014 στον ίδιο αγώνα είχε ο Δήμου Αλέξανδρος με Toyota Starlet  και χρόνο 3.18.622

Έτσι στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης οι  γνωστοί κρανοφόροι αθλητές υπόσχονται αδυσώπητες μάχες, διαφορές οι οποίες θα μετριούνται σε κλάσματα του δευτερολέπτου και επιταχυνόμενες στροφές στις δύο ρόδες. Αυτό το θέαμα δεν πρέπει να το χάσεις , ο Α.Ο.Θ. και όλοι οι συμμετέχοντες σε περιμένουν το πρωί της Κυριακής 11 Οκτωβρίου στην πίστα Drive Park στο Νέο Ρύσιο Θεσσαλονίκης.

Επηρεασμένοι από τα καιρικά φαινόμενα διεξήχθησαν  η 42η Δεξιοτεχνία Αυτοκινήτων και ο αγώνας  Ατομικής Χρονομέτρησης την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στην πίστα Drive Park στο Νέο Ρύσιο Θεσσαλονίκης. Από νωρίς το πρωί η πολύ έντονη βροχόπτωση άφησε εν αμφιβόλω οργανωτές και συμμετέχοντες για το αν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί  ο αγώνας. Αφού σταμάτησε η βροχή, το κύριο ζήτημα που απασχολούσε την οργανωτική επιτροπή ήταν η ασφάλεια των αθλητών αλλά και των στελεχών της οργάνωσης. Χρειάστηκε πάνω μία ώρα εωσότου «δείξει» ο καιρός τις προθέσεις του στεγνώνοντας σταδιακά την πίστα και χαροποιώντας όλους με τις πρώτες δυνατές ηλιαχτίδες.

 

Ήταν 11.30 όταν πλέον είχε ολοκληρωθεί ο τεχνικός έλεγχος, είχε γίνει η ενημέρωση των αθλητών και ο αλυτάρχης του αγώνας έδειχνε με το φορτηγάκι της Delcore την διαδρομή της δεξιοτεχνίας. Από εκεί και πέρα όλα κύλησαν ομαλά με τον ήλιο να ζεσταίνει τις αρχικά πικραμένες διαθέσεις όλων  και το πρόγραμμα να εκτελείτε με καθυστέρηση μεν στα προβλεπόμενα χρονικά όρια δε.

Αγωνιστικά η ημέρα εξελίχθηκε όπως αναμενόταν, με έντονο ανταγωνισμό, δυνατές μάχες με το χρονόμετρο, διαφορές ελαχίστων δευτερολέπτων σε όλες της κατηγορίες και εναλλαγές στο χρόνο ημέρας.

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου της  Γ’ κατηγορίας κάνοντας και  χρόνο ημέρας (1:18,789) βρέθηκαν: 

 

 1. Σαλωνίδης Γιώργος με Ascona B

 2. Ζεμπέκη Πασχάλη με Opel Ascona

 3. Γιαντζίδη Ηλία με BMW E30

Την Β’ κατηγορία κόσμησαν:

 

 1. Οικονομίδης Κώστα με Fiat Punto

 2. Γερανός Χρήστος με ford Escort MKII

 3. Καβατσικλής Θεόδωρος με Opel Kadett

Στην Α’ κατηγορία την πρώτη θέση κατέκτησε 

 

 1. Ο συνήθης ύποπτος Καρατσομπαλίδης Δημήτρης με Peugeot 106 Rallye

 2. Τσιλίκας Νίκος με C2 

 3. Χατζημήσιου Χρήστος με MX5

Ιδιαίτερα ευχάριστη ήταν η παρουσία μετά από πάρα πολύ καιρό και δεύτερης γυναικείας συμμετοχής. Η Βασιλειάδου Αναστασία, μέλος του Α.Ο.Θ., αγωνίστηκε στον αγώνα δεξιοτεχνίας με Toyota Corolla και κατέκτησε το κύπελλο γυναικείας συμμετοχής.

Αν και ο  αγώνας ατομικής χρονομέτρησης ακολούθησε της δεξιοτεχνίας με καθυστέρηση δεν υπολειπόταν  σε αγωνία, ένταση και ανταγωνισμό.

 

Την διαφορά και χρόνο ημέρας (3:17,144) έκανε ο Δήμου Αλέξανδρος με Toyota Starlet.

 

Την τριάδα του βάθρου στην κατηγορία Ε2 συμπλήρωσαν:

 1. Καρατσομπαλίδης Δημήτρης με Peugeot 106 Rallye 

 2. Δέρβης Νίκος με Peugeot 106

Στην Ε3 οι πιο γρήγοροι αναδείχθηκαν:

 

 1. Σαλωνίδης Γιώργος με Ascona B 

 2. Ζεμπέκη Πασχάλη με Opel Ascona

 3. Οικονομίδης Κώστα με Fiat Punto

Στην Ε4 η ταχύτερη τριάδα αποτελείται από:

 

 1. Παπαντωνίου Νίκο με Fiat Uno

 2. Καβατσικλή Θεόδωρο με Opel Kadett

 3. Ράπτου Παναγιώτη με BMW E30


Άτυχοι της ημέρας ο Φωτιάδης Νίκος του οποίου έσπασε ο πίσω άξονας της Opel Manta  πριν ακόμα εκκινήσει και ο  Τσιλίκας Νίκος του οποίου η Citroen C2 έμεινε για δεύτερη φορά από σασμάν.

Επόμενη Δεξιοτεχνία του Επάθλου Δεξιοτεχνιών Βορείου Ελλάδος από τον Ο.Φ.Α.Α.  στην Αλεξανδρούπολη την Κυριακή 25.11. Για τον Α.Ο.Θ. οι αγωνιστικές υποχρεώσεις δεν τελείωσαν.  Στις 31.10&01.11 καλείται να διοργανώσει το 44ο Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού το οποίο προσμετρά στο κύπελλο Βορείου Ελλάδος και την 2η Εκδήλωση Βετεράνων Οδηγών.

Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε σε μορφή pdf τα αποτελέσματα της 42ης Δεξιοτεχνίας Αυτοκινήτων και του αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης, που διεξήχθησαν την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στην πίστα "Drive Park" στο Νέο Ρύσιο Θεσσαλονίκης.

Αποτελέσματα 42ης Δεξιοτεχνία Αυτοκινήτων

Αποτελέσματα Ατομικής Χρονομέτρησης

Βαθμολογία Επάθλου Δεξιοτεχνιών 

Ατομική Χρονομέτρηση

Ειδικός Κανονισμός

Συμμετοχές και Ατομική χρονομέτρηση 42ης Δεξιοτεχνίας 

Αποτελέσματα 42ης Δεξιοτεχνίας 

bottom of page