top of page

41ο Ράλλυ Θερμαϊκού

Από την Πέμπτη 16 Αυγούστου έως και την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, ο Α.Ο.Θ. θα δέχεται, όπως προβλέπεται από τον Ειδικό Κανονισμό, τις συμμετοχές για το 41ο Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού. Η δήλωση συμμετοχής γίνεται δεκτή μόνο μαζί με το παράβολο συμμετοχής, που πρέπει να φτάσει στην Γραμματεία μέχρι την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 22:00

Την δήλωση συμμετοχής μπορείτε να υποβάλλετε με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

1. Εκτυπώνοντας την φόρμα και αποστέλλοντάς την με Fax στο 2310 423221

2. Στα γραφεία του Α.Ο.Θ. Μακρυράχης 24, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία στον αριθμό 2310 423220

3. Online, συμπληρώνοντας και υποβάλλοντας την παρακάτω φόρμα

 

Το 2011 γιορτάσαμε με επιτυχία τα 40α γενέθλια του Ράλλυ Θερμαϊκού, διοργανώνοντας έναν αγώνα άξιο της ιστορίας του ομίλου. Φέτος θα γιορτάσουμε με το 41ο Ράλλυ Θερμαϊκού, την έναρξη του Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος αλλά και το γεγονός πως ο Α.Ο.Θ. παρά τις τεράστιες δυσκολίες κρατάει τις υποσχέσεις του δίνοντας ένα δυναμικό παρών στα αγωνιστικά δρώμενα.

Πρόγραμμα του Αγώνα

Από την Δευτέρα 13 και μέχρι το βράδυ της 29ης Φεβρουαρίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή είτε στην γραμματεία του αγώνα, η οποία θα λειτουργεί καθημερινά από τις 11:00 - 15:00 και από τις 20:00 - 23:00 στην οδό Μακρυράχης 24 Βυζάντιο Θεσσαλονίκη. Είτε ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας την online φόρμα συμμετοχής.

Τα πληρώματα που θα δηλώσουν συμμετοχή,  μπορούν να προμηθευτούν από την γραμματεία το Road Book, μετά την λήξη των συμμετοχών.

Υπόψη πως φέτος ο τεχνικός έλεγχος του αγώνα μεταφέρθηκε στις νέες εγκαταστάσεις της Ford Βροχίδης – Χατζής στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Εκεί το Σάββατο 10 Μαρτίου, από τις 14:00 έως τις 17:00 οι Τεχνικοί Έφοροι θα περιμένουν τους συμμετέχοντες για τον  Έλεγχο εξακρίβωσης.

Όσο για τον αγώνα καθεαυτού, εκκίνηση παίρνει την Κυριακή 11 Μαρτίου από την Αρναία Χαλκιδικής, με το πρώτο σκέλος να εκκινεί στις  11:00, ενώ το δεύτερο σκέλος στις 14:00.

Η δημοσίευση των αποτελεσμάτων καθώς και η απονομή των κυπέλλων θα γίνει μετά την λήξη του αγώνα, στην αίθουσα του 1ου ορόφου της Ταβέρνας "Τζίμης".

Το Διοικητικό Συμβούλιο εύχεται σε όλους μια καλή αγωνιστική χρονιά με πολλούς και καλούς τερματισμούς.

Στις εγκαταστάσεις της FORD ΒΡΟΧΙΔΗΣ ΧΑΤΖΗΣ θα πραγματοποιηθεί φέτος ο τεχνικός έλεγχος των αγωνιστικών για το 41ο Ράλλυ Θερμαϊκού. Τα πληρώματα πρέπει  να προσέλθουν στον έλεγχο εξακρίβωσης το Σάββατο 10 Μαρτίου από τις 14:00 έως και τις 17:00.

Ποιοτικές μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τις μέχρι τώρα συμμετοχές στην προσωρινή λίστα του. Με την  οικονομική δυσπραγία του 2011 όχι μόνο να συνεχίζεται αλλά και να εντείνεται, ο πρώτος αγώνας της χρονιάς καλείται να αφυπνίσει κριτές, θεατές και πληρώματα μετά από έναν δύσκολο χειμώνα. Έτσι, η απώλεια σε συμμετοχές ήταν αναμενόμενη έστω και σε μικρότερο βαθμό. Παρά ταύτα τα στελέχη στον όμιλο επικεντρώνουν σε  δύο δεδομένα: πρώτο και κυριότερο, ότι ο Α.Ο.Θ. δεν αθετεί τις υποσχέσεις που δίνει και δεύτερο, πως η ποιότητα των πληρωμάτων που δήλωσαν συμμετοχή είναι η καλύτερη δυνατή.

Στην κορυφή φιγουράρουν τέσσερα Mitsubishi Evo, αυτά των Τοψή, Καλούδη, Τζαμπάζη και Κοσμόπουλο που υπόσχονται να ξυπνήσουν με τους βρυχηθμούς τους τα υπνωτισμένα από την κρίση μυαλά των θεατών. Κατά πόδας τους ακολουθούν οι Κωνσταντινίδης με Citroen ZX  Kit Car, Παυλίδης με Citroen DS3 R3T και Μπεσλίδης με VW Golf III Kit Car.

 

Την επανεμφάνιση του κάνει ο τοπικός Μαυροδής με το Subaru Impreza, ενώ Μάχη θα δώσουν και δυο Honda Civic Type R με οδηγούς από την μία τον παλαίμαχο Μπαξεβανάκη και από την άλλη τον προσφάτως πατέρα μιας κορασίδας Βαλαβάνη.  Μια ακόμα μάχη την οποία περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον είναι αυτή των Σανιδά και Αργυρίου, αμφότεροι με Peugeot 106 S16, και του Αναγνωστάκη με Suzuki Swift Sport. Από εκεί και πέρα το παρών θα δώσουν οι Λάκης με Seat Ibiza GTI, Θεοφανίδης με Citroen Saxo VTS, Κούκας με Ford Escort RS 2000, ο πρωτοεμφανιζόμενος Βασίλας με Peugeot 206 και ο παλαίμαχος Αρναιώτης Κεχαγιάς. Τέλος ο Στέφανος Τοψής φαίνεται πως «γλυκάθηκε» μετά τις περσινές εμφανίσεις στο δεξί μπάκετ στο Evo του μπαμπά, με αποτέλεσμα φέτος να τον δούμε στην θέση του οδηγού. Τις καλύτερες ευχές για το νέο ξεκίνημα.

Η οριστική λίστα συμμετοχών θα ανακοινωθεί μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Α.Ο.Θ. (www.aoth.gr) την Τρίτη 6 Μαρτίου.

Οριστικοποιήθηκαν σήμερα οι συμμετοχές του 41ου Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού που προσμετρά στο Κύπελλο Βορείου Ελλάδος.

Στον πρώτο αγώνα της χρονιάς θα συμμετέχουν τελικά 17 πληρώματα.

Ο Α.Ο.Θ. εύχεται σε όλα τα πληρώματα καλό τερματισμό.

Πίνακας Συμμετοχών

Διαδρομή του Αγώνα

20 είναι τα πληρώματα που δήλωσαν  συμμετοχή ταυτόχρονα και στο 45ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. και στο 41ο Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού, τιμώντας από την μια τον Α.Ο.Θ. βοηθώντας από την άλλη τον θεσμό του Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος. Συγκεκριμένα τα πληρώματα που θα  βαθμολογηθούν και στο  41ο Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού είναι τα εξής:

 1. ΖΑΧΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ-ΚΑΡΜΑΤΖΟΓΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (RENAULT CLIO WILLIAMS KIT CAR)

 2. ΤΖΑΜΠΑΖΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ - ΖΑΚΧΑΙΟΣ ΝΙΚΟΣ (MITSUBISHI LANCER EVO Χ)

 3. ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ - ΚΥΡΛΑΓΚΙΤΣΗ ΜΑΡΙΑ (CITROEN DS3 R3T

 4. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΓΙΑΝΝΗΣ- ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ (CITROEN ZX KIT CAR)

 5. ΤΟΨΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ - ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (MITSUBISHI LANCER EVO ΙΧ) 

 6. ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΕΥΤΥΧΙΑΔΗΣ ΕΥΤΥΧΗΣ (MITSUBISHI LANCER EVO ΙΧ)

 7. ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΑΚΗΣ - ΤΟΠΟΥΖΗΣ ΣΑΚΗΣ (MITSUBISHI LANCER EVO ΙΧ)

 8. ΜΠΕΣΛΙΔΗΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ - ΝΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (VW GOLF III KIT CAR)

 9. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ - ΓΚΑΓΚΑΣΤΑΘΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (CITROEN ZX KIT CAR)

 10. ΣΤΑΦΥΛΟΠΑΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ - ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ (OPELA ASTRA OPC)

 11. ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ - ΚΟΛΛΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (HONDA CIVIC TYPE R) 

 12. ΒΑΛΑΒΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ (HONDA CIVIC TYPE R)

 13. ΜΠΑΤΣΑΡΑΣ  ΔΗΜΗΤΡΗΣ - ΜΠΑΤΣΑΡΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (MITSUBISHI LANCR EVO IIIX)

 14. ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ - ΡΕΝΤΖΟΥΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ (HONDA CIVIC TYPE R) 

 15. ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΜΙΛΤΟΣ-ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ (VW GOLF II) 

 16. ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ - ΓΚΑΛΦΑΣ ΝΙΚΟΣ (PEUGEOT 106 S16)

 17. ΛΑΚΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (SEAT IBIZA) 

 18. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ-ΜΑΥΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ (SUZUKI SWIFT SPORT) 

 19. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (PEUGEOT 106 S16), 

 20. ΘΕΟΦΑΝΙΔΗΣ ΣΙΜΟΣ-ΘΕΟΦΑΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (CITROEN SAXO VTS)

 

 

 

 

 

 

Το Ράλλυ Θερμαϊκού ήταν σχεδόν πάντα ο αγώνας με τον οποίο άνοιγε η αυλαία, όχι μόνο του Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος αλλά και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Με ημερομηνία διεξαγωγής συνήθως τον Μάρτιο, ο καιρός ήταν πάντα ένα θέμα το οποίο ανησυχούσε τον Α.Ο.Θ., τους αγωνιζόμενους αλλά και τους θεατές.

Ειδικός Kανονισμός

Όπως είναι φυσικό αυτή η ανησυχία προσδιόριζε και τον χαρακτήρα του αγώνα, δίνοντας όμως την ευκαιρία στα πληρώματα για στρατηγική, τους θεατές την δυνατότητα η παρακολούθησή του να γίνει μια μικρή περιπέτεια και στον οργανωτή Α.Ο.Θ. η αναγκαιότητα να δοκιμαστεί κάτω από σκληρές συνθήκες. Η πετυχημένη για 40 χρόνια συνταγή θα αφήσει και φέτος το στίγμα της, σε αυτόν τον τόσο ιδιαίτερο αλλά και αδικημένο τα τελευταία χρόνια αγώνα. 

Μην χάσετε το 41ου Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού, ελάτε στον Χολομώντα και στηρίξτε την προσπάθεια των λίγων αλλά πολύ καλών συμμετοχών του πρώτου αγώνα της χρονιάς.

Ταυτόχρονα με το 45ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. διεξήχθη και το 41ο Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού στο οποίο δήλωσαν συμμετοχή 20 πληρώματα. Για το 41ο Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού «μετρούσε» η τρεις  φορές επαναλαμβανόμενη ειδική διαδρομή «Πολύγυρος».

Τεχνικός Έλεγχος και Συμμετοχή

Ειδικός Κανονισμός

Αποτελέσματα 41ου Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού

bottom of page