top of page

41η Δεξιοτεχνία Αυτοκινήτων

Την Κυριακή 10 Μαΐου 2015, ο Α.Ο.Θ. (Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης) θα διοργανώσει την 41η Δεξιοτεχνία Αυτοκινήτων και αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης στην πίστα “Kart House” στο 2ο χλμ. Λαγκαδά - Κολχικού. Η δεξιοτεχνία μετρά στο Έπαθλο Δεξιοτεχνιών της Βορείου Ελλάδος και αποτελεί τον πρώτο αγώνα της χρονιάς.

 

Δικαίωμα συμμετοχής έχει κάθε φυσικό πρόσωπο εφόσον είναι εγγεγραμμένο μέλος αθλητικού σωματείου και με άδεια οδήγησης του Υπουργείου Συγκοινωνιών και έγκυρη αγωνιστική άδεια της OMΑE για το 2015. Όσοι δεν έχουν ετήσια αγωνιστική άδεια (License) μπορούν να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στα γραφεία του Α.Ο.Θ. ως την Τετάρτη 06 Μαΐου, πληρώνοντας παράλληλα το ποσό των 30 ευρώ στον λογαριασμό της Ο.Μ.Α.Ε. (Τράπεζα Πειραιώς 5055051609112), ώστε να προμηθευτούν License ημέρας.

Υπόψη πως στον αγώνα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλοι οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού ακόμα και με το ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο, αφού το μόνο που χρειάζονται πέρα από καλή διάθεση είναι άδεια κυκλοφορίας πινακίδες, η ασφάλεια του αυτοκινήτου και ένα κράνος.

 

Το πρόγραμμα του αγώνα έχει ως εξής:

 

 

 1. Τεχνικός έλεγχος των οχημάτων 08.00 - 10.00 στην πίστα "Καρτ House”

 2. Έναρξη Δεξιοτεχνίας Αυτοκινήτων 1ο σκέλος 10.00, 2ο σκέλος 11.00

 3. Επίδειξη αγωνιστικής οδήγησης Kart 12.00

 4. Έναρξη Αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης 1ο σκέλος 12.30, 2ο σκέλος 13.30

 5. Επίδειξη οδήγησης drift 14.30

 6. Απονομή Κυπέλλων 15.30

Το νέο Δ.Σ. του ΑΟΘ θέλοντας να ευχαριστήσει τους συμμετέχοντες θα τους προσφέρει γεύμα στον χώρο των pits. Στους θεατές που στηρίζουν όλες τις διοργανώσεις του ομίλου θα είναι ελεύθερη η είσοδος στον χώρο της πίστας.

 

Η έναρξη εγγραφών είναι η Τετάρτη 15 Απριλίου. Η δήλωση συμμετοχής μπορεί να γίνει είτε απευθείας στα γραφεία του Α.Ο.Θ. είτε στην EUROBANK 0026-0379-18-0200222740 και IBAN GR 3002603790000180200222740 στο όνομα Αραμπατζής Χρήστος.

Το παράβολο είναι 60 ευρώ για τον ένα αγώνα (είτε Δεξιοτεχνία είτε Ατομική Χρονομέτρηση) και 80 ευρώ αν δηλωθεί συμμετοχή και για τους δύο αγώνες. Η δήλωση συμμετοχής γίνεται δεκτή μόνο μαζί με το παράβολο συμμετοχής, που πρέπει να φτάσει στην Γραμματεία μέχρι την Τετάρτη 06 Μαΐου και ώρα 22.00

O Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης ευχαριστεί τον εξουσιοδοτημένο επισκευαστή Toyota και Lexus «Toyota Αλεξανδρίδης», την Subaru Service-Ανταλλακτικά Απόστολος Χατζηχρήστου, την Cosmos Kart & Rally Academy, τα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτου «Τζιταμίδης», το ιδιωτικό ΚΤΕΟ «AutoSafe» και την «Στάθης Σ. & Ν.» Συνεργείο – Ανταλλακτικά – Αυτοκίνητα για την πολύτιμη βοήθειά τους.

 

Η Γραμματεία του αγώνα λειτουργεί Δευτέρα έως και Παρασκευή 10.00 – 14.30, Δευτέρα και Τετάρτη και απόγευμα 18.00 έως και 22.30, στα γραφεία του Α.Ο.Θ., Μακρυράχης 24 Βυζάντιο - τηλ. 2310 423220, Fax 2310 423221. Κατά την διάρκεια του αγώνα η Γραμματεία θα λειτουργεί στον χώρο της εκκίνησης.

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή 10 Μαΐου 2015 από τον Α.Ο.Θ. (Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης) η 41η Δεξιοτεχνία Αυτοκινήτων και ο αγώνας Ατομικής Χρονομέτρησης στην πίστα “Kart House” στο 2ο χλμ. Λαγκαδά - Κολχικού. Έτσι δόθηκε το εναρκτήριο «λάκτισμα» σε ότι αφορά στο Έπαθλο Δεξιοτεχνιών της Βορείου Ελλάδος. 

Αδιαμφισβήτητοι νικητές, όσοι παραβρέθηκαν στην πίστα, αφού το θέαμα που δόθηκε ήταν ασταμάτητο επί 5 συνεχόμενες ώρες. Ο αγώνας εκκίνησε όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί με τα δύο σκέλη της δεξιοτεχνίας και συνέχισε με τα δύο σκέλη του αγώνα ατομικής χρονομέτρησης παρεμβάλλοντας πριν την επίδειξη καρτ και μετά ην επίδειξη ντριφτ, αποζημιώνοντας στο έπακρο τους εκατοντάδες θεατές. 

 

 

Στο αγωνιστικό μέρος της Κυριακής οι νικητές ανά αγώνα και κατηγορία ήταν οι εξής: 

Στην δεξιοτεχνία χρόνο ημέρας και ταυτόχρονα 1ο μέλος Α.Ο.Θ., ο Οικονομίδης Κώστας με Fiat Punto αποδεικνύοντας την διαχρονικότητα των επιδόσεων του. 1η γυναικεία συμμετοχή η Αντωνία Αμπατζίδου με BMW Z3. 

 

Στην Κατηγορία Α την τριάδα αποτέλεσαν οι εξής (καθώς δεν συμπληρωνόταν κατηγορία):

 

 1. Τερζόπουλος Άρης με Mazda MX5 

 2. Παπαντωνίου Νικόλαος Fiat Uno 

 

 

Στην Κατηγορία Β την τριάδα αποτέλεσαν:

 

 1. Οικονομίδης Κώστας με Fiat Punto 

 2. Γερανός Χρήστος Ford Escort 

 3. Κεφαλάς Θωμάς με Opel Kadett 

 

 

Στην Κατηγορία Γ την τριάδα αποτέλεσαν:  

 

 1. Χάρτιος Δημήτρης με Opel Manta 

 2. Γιαντζίδης Ηλίας με BMW E30 

 3. Αμπατζίδης Ηλίας με Opel Manta 

 

 

Στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης χρόνο ημέρας έκανε ο Δήμος Αλέξανδρος με Toyota Starlet. 

Στην Κατηγορία έως 2000 κ.εκ. την τριάδα αποτέλεσαν: 

 

 1. Δήμος Αλέξανδρος με Toyota Starlet

 2. Ζεμπέκης Πασχάλης με Opel Kadett

 3. Οικονομίδης Κώστας με Fiat Punto 

Στην Κατηγορία 2000+ κ.εκ. την τριάδα αποτέλεσαν: 

 

 1. Παπαντωνίου Νικόλαος Fiat Uno

 2. Χάρτιος Δημήτρης με Opel Manta 

 3. Μαυροκέφαλος Σάββας με Opel Manta 

 

 

Πλούσιο θέαμα έδωσαν οι καρτίστες της πίστας Kart House στον Λαγκάδα ανάμεσα στον αγώνα δεξιοτεχνίας και ατομικής χρονομέτρησης. Τέλος με τα περάσματά τους ξεσήκωσαν τους θεατές οι «ντριφτάδες» Τσιλιμπόνης Γιώργος, Πάζης Σωκράτης, Αντωνιάδης Νίκος και Φουντούκης Γιάννης.

Με τον καιρό να βοηθάει στο έπακρο έγινε και η απονομή κυπέλλων στους πρωταγωνιστές των δύο αγώνων από τον δήμαρχο του δήμου Λαγκαδά κ. Καραγιάννη, τον εκπρόσωπο της Toyota Αλεξανδρίδης κ. Αλεξανδρίδη, τον κ. Κοσμόπουλο από την Cosmos Kart & Rally Academy, εκπρόσωπο της εταιρίας Τζιταμίδης Ανταλλακικά Αυτοκινήτων, τον πρόεδρο του Α.Ο.Θ. κ. Ψηφίδη, τον Γενικό Γραμματέα του Α.Ο.Θ. κ. Μαράτο, τον αντιπρόεδρο του Α.Ο.Θ. κ. Αραμπατζή και το μέλος του Α.Ο.Θ. κ. Αγοραστό. Τιμητική πλακέτα έλαβαν ο δήμαρχος του δήμου Λαγκαδά κ. Καραγιάννη και ο ιδιοκτήτης της πίστα “Kart House” κ. Ρέντζος. 

Ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης ευχαριστεί την Express Service, τον εξουσιοδοτημένο επισκευαστή Toyota και Lexus «Toyota Αλεξανδρίδης», την Subaru Service-Ανταλλακτικά Απόστολος Χατζηχρήστου, την Cosmos Kart & Rally Academy, τα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτου «Τζιταμίδης», το ιδιωτικό ΚΤΕΟ «AutoSafe», την εταιρεία ελαστικών «Ζώτας Αριστείδης» και την «Στάθης Σ. & Ν.» Συνεργείο – Ανταλλακτικά – Αυτοκίνητα για την πολύτιμη βοήθειά τους. 

 

Εικόνες από την 41η Δεξιοτεχνία Αυτοκινήτων και τον Αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης

Συμμετοχές στην 41η Δεξιοτεχνία Αυτοκινήτων

Χρόνοι ημέρας

bottom of page