top of page

1η Πανελλήνια Εκδήλωση Βετεράνων

Η 1η Πανελλήνια Εκδήλωση Βετεράνων και όλες οι πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζεις 

Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου ο χρόνος  στην Θεσσαλονίκη θα γυρίσει 25 και πλέον χρόνια πίσω, ξυπνώντας μνήμες από μια εποχή όπου οι αγώνες αυτοκινήτου είχαν την αίγλη που τους αρμόζει. Ο Α.Ο.Θ. και η Επιτροπή Βετεράνων Οδηγών Αυτοκινήτου σε μια προσπάθεια να αναβιώσουν μέρος εκείνης της αίγλης διοργανώνουν, υπό την αιγίδα του Δήμου Πυλαία – Χορτιάτη και με την έγκριση – συμπαράσταση της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, την 1η Πανελλήνια Εκδήλωση Βετεράνων. Στόχος είναι αφενός η συνεύρεση των βετεράνων συναθλητών, μηχανικών και κριτών και αφετέρου μια χρυσή ευκαιρία να τιμηθούν αυτοί που στηρίζουν τον Α.Ο.Θ. στα 47 χρόνια λειτουργίας του. Η εκδήλωση θα αποτελείται από δύο σκέλη. Στο πρώτο σκέλος οι βετεράνοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμαστούν στην χωμάτινη ειδική διαδρομή των 10 χλμ. «Φράγμα Θέρμης – Κισσός» και να θυμηθούν τα σκονισμένα αγωνιστικά χιλιόμετρα που έκαναν με τα «θηρία» της εποχής.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι οδηγοί αγώνων αυτοκινήτου με ενεργή license πριν από 25 χρόνια, ήτοι έως και το1990. Το δεύτερο και εορταστικό σκέλος της εκδήλωσης περιλαμβάνει γεύμα στο εξοχικό κέντρο  «Πλατανάκια»  στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης , έκθεση των αγωνιστικών αυτοκινήτων στο προαύλιο του εστιατορίου και απονομή τιμητικών πλακετών. Δικαίωμα σε αυτήν την συνεύρεση έχουν εκτός από τους συμμετέχοντες βετεράνους, όλοι οι εραστές των αγώνων αυτοκινήτου. Σε περιμένουμε να θυμηθείς, να χαρείς και να  γιορτάσεις μαζί μας  στην 1η Πανελλήνια Εκδήλωση Βετεράνων Οδηγών Αγώνων το Σάββατο 22 Νοεμβρίου. Πληροφορίες στο www.aoth.gr και στα τηλέφωνα: Γραφεία Α.Ο.Θ.  2310 423220, Αγοραστός Λάζαρος (Τ. 6984 315161), Ψηφίδης Ιωάννης (Τ. 6944 543147)

Συμμετοχές 1ης Πανελλήνιας Εκδήλωσης Βετεράνων

Με 11 συνολικά συμμετοχές "έκλεισε" η 1η Πανελλήνια εκδήλωση Βετεράνων Οδηγών Αγώνων. Αύριο, Σάββατο 22 Νοεμβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι θα εκκινήσουν ανά 2λέπτο από το Νέο Δημαρχείο του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη για να κατευθύνουν προς το Φράγμα της Θέρμης όπου είναι και η αφετηρία της ειδικής διαδρομής.

Ο τεχνικός ελεγχος θα πραγματοποιηθεί στον χώρο στάθμευσης του νέου δημαρχείου του  δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη από τις 09.00 έως τις 11.00.

 1. Arma-Armaki : Nissan Micra

 2. Pazonen-Βελέζης Νίκος : Toyota Yaris

 3. Αλεξανδρίδης-Τσακίρης Νίκος : Toyota Celica GT

 4. Βάτσο Σωήρης-Ασλανίδης Ιωάννης : Peugeot 205

 5. Γκάνος Αντώνης-Κώνστας Πέτρος : Pegeot 106

 6. Δαμίγος Κώστας-Κέπετζης Ιωάννης : Opel Manta 400

 7. Μπαξεβανάκης Αντώνης-Ρεντζούλης Μιχαήλ : Suzuki Ignis

 8. Νιζάμης Χρήστος-Νιζάμης Πέτρος : Skoda 130 RS

 9. Ραπτόπουλος Γιώργος-Τσιτσογιαννόπουλος Βασίλης : VW Golf III Gti

 10. Σωτηριάδης Γιώργος-Λυκάκης Γιάννης : Subaru Sti

 11. Χατζηχρήστου Απόστολος-Μπαλτουμάς Δημοσθένης : Renault 11 Turbo

Νικητής η 1η Πανελλήνια Εκδήλωση Βετεράνων

Κάποια όμορφα, είναι για να γίνουν παρά τις όποιες αντιξοότητες. Έτσι η 1η Πανελλήνια Εκδήλωση Βετεράνων Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Νοεμβρίου με απόλυτη επιτυχία, δεδομένων των συνθηκών. Δύο ήταν τα σκέλη που απάρτιζαν αυτήν την προσπάθεια του Α.Ο.Θ. Από την μια η διοργάνωση ενός μίνι - αγώνα σε μια χωμάτινη ειδική διαδρομή κοντά στην πόλη, κάτι που είχε να συμβεί δεκαετίες και από την άλλη η συνεύρεση των παλαίμαχων υποστηρικτών του ομίλου σε ένα χώρο για να θυμηθούν και να τιμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νεότεροι. Στο αγωνιστικό μέρος, οι συμμετοχές που συγκεντρώθηκαν ήταν μόλις 11, με τον 84χρονο θρύλο του μηχανοκίνητου αθλητισμού Γιώργο Ραπτόπουλο στο τιμόνι ενός λευκού VW Golf III Gti και τον Τσιτσογιανόπουλο Βασίλη στο δεξί μπάκετ να ξεχωρίζουν.

 

 

Πίσω τους οι Σωτηριάδης Γιώργος – Λυκάκης Γιάννης με το επίσης λευκό Subaru Sti το διασκέδασαν εξίσου όσο και οι Δαμίγος Κωνσταντίνος – Κέπετζης Γιάννης με την πανέμορφη και εύηχη Opel Manta 400. Πανέμορφο κόσμημα και τo Skoda 130 RS, το οποίο «πρόσεξαν» όπως αρμόζει και τερμάτισαν οι Νιζάμης Χρήστος – Νιζάμης Πέτρος. Άτυχοι του αγωνιστικού σκέλους οι Χατζηχρήστου Απόστολος – Μπαλτουμάς Δημοσθένης με το καλοδιατηρημένο Renault 11 Turbo που όμως «έμεινε» από ακραξόνιο στην αρχή της ειδικής διαδρομής. Οι Γκάνος Αντώνης – Κώνστας Πέτρος τερμάτισαν το Peugeot 106 στην τρίτη θέση με δεύτερο το Nissan Micra και πλήρωμα τους Arma – Armaki με και πρώτο το Toyota Yaris των Pazonen – Βελέζη Νίκο. Μικρή αλλά άκρως διασκεδαστική ήταν η ειδική διαδρομή και για τους Μπαξεβανάκη Αντώνη – Ρετζούλη Μιχαήλ που πίεσαν το αδύναμο Suzuki Ignis δίνοντας θέαμα στους θεατές όπως και οι Αλεξανδρίδης Σπύρος – Τσακίρης Νίκος οι οποίοι πρόσφεραν άφθονη πλαγιολίσθηση με την Toyota Celica GT. Τέλος οι Βάτσος Σωτήρης – Ασλανίδης Ιωάννης αν και με εμφανής προβλήματα στο Peugeot 205 τερμάτισαν με πλατύ χαμόγελο καθώς όπως παραδέχθηκαν το ζητούμενο για όλους δεν ήταν ούτε οι χρόνοι ούτε καν ο τερματισμός αλλά η συμμετοχή και μόνο.

 

 

Το δεύτερο και πιο σημαντικό μέρος αυτής της προσπάθειας ήταν η συνεύρεση – βράβευση όλων στο εξοχικό κέντρο στον κισσό Πανοράματος «Τα Πλατανάκια». Η συμμετοχή σε αυτό το «κομμάτι» ήταν καθολική. Με τα τραπέζια γεμάτα από παλαίμαχους που είχαν να ειδωθούν χρόνια και νεότερους που θαύμαζαν τους θρύλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού η συγκίνηση και η συναισθηματική φόρτιση ξεχείλιζε. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο «υπεύθυνος» για όλα τα όμορφα που συνέβησαν , Γιάννης Ψηφίδης προεδρεύων ης Επιτροπής Βετεράνων Α.Ο.Θ. Μίλησε ξεκάθαρα για την δυσμενή θέση στην οποία βρίσκεται ο Α.Ο.Θ. και για την ανάγκη συστράτευσης νέων και παλιών μελών, αλλά και Μ.Ο.Β.Ε., ΛΕ.Κ.Α.Μ. και Α.Ο.Θ. Αμέσως μετά ο λόγος δόθηκε στον πρώην πρόεδρο του ομίλου κ. Δημήτρη Κουμποτή ο οποίος χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους και προσκάλεσε όλους να έρθουν κοντά στον όμιλο και να τον βοηθήσουν ο καθένας όσο και από όποιο μετερίζι μπορεί.

 

 

Ο Χρήστος Αραμπατζής, εκπροσωπώντας τον 80+ ετών Μ.Ο.Β.Ε., συνομολόγησε την ανάγκη να συμπορευτούν οι φορείς του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Θεσσαλονίκη αναφέροντας μάλιστα κάποιους ιδιόκτητους χώρους του Μ.Ο.Β.Ε. οι οποίοι θα μπορούσαν να στεγάσουν αυτήν την προσπάθεια. Από τον αντιδήμαρχο του Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη κ. Κεδίκογλου Γιώργο, παλιού αγωνιζόμενου και ένθερμου υποστηρικτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού δόθηκε η υπόσχεση ενώπιον όλων η συμπαράσταση του δήμου στις προσπάθειες του Α.Ο.Θ. να κρατηθεί ζωντανός και σε ψηλό επίπεδο ο μηχανοκίνητος αθλητισμός να είναι συνεχής και αμέριστη . Μια υπόσχεση που έχει βάσεις καθώς η βοήθεια του Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη και των υπηρεσιών του στην 1η Πανελλήνια Εκδήλωση Βετεράνων Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου ήταν πέρα από κάθε αμφιβολία πολύτιμες αλλά και καθοριστικές.

 

 

Το κλίμα άρχισε να αποκτά ακόμα πιο μεγάλη συναισθηματική φόρτιση όταν το μικρόφωνο πήρε ο Γιάννη Ραπτόπουλος από την Express Service τον πλέον πολύχρονο υποστηρικτή του ομίλου, ο οποίος παραδέχθηκε πως η εταιρία θα συνεχίσει να είναι δίπλα στον Α.Ο.Θ. αν και δεν μπορεί να το πράξει αυτό όπως παλιά και όπως θα το ήθελε ο ίδιος. Με συνεχόμενο χειροκρότημα από το σύνολο των παρευρισκομένων, ο παλαίμαχος Γιώργος Ραπτόπουλος, συγκίνησε βαθύτατα με την ομιλία του και κατάφερε να βουρκώσει τα μάτια πολλών όταν με πικρία είπε πως παρά τις επιτυχίες που είχε όλες αυτές τις δεκαετίες η ελληνική πολιτεία ποτέ δεν αναγνώρισε επίσημα την προσφορά του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

 

 

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού κ. Δημήτρης Μιχαλεκάκης και ο διευθύνων της Επιτροπής Αγώνων Αυτοκινήτου κ. Παπασταθόπουλος. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αφού βράβευσε τους πρώτους γενικής είπε πως η ΟΜΑΕ περιμένει πολλά από την Βόρεια Ελλάδα και πως θα βοηθήσει όσο μπορεί. Όπως έπραξε εξάλλου σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό για την πραγματοποίηση της 1η Πανελλήνιας Εκδήλωσης Βετεράνων Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου. Η εκδήλωση τελείωσε αργά το απόγευμα αφού ολοκληρώθηκε η βράβευση όλων των πληρωμάτων με αναμνηστικές πλακέτες.

bottom of page