Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης
Κύριο Μενού
Αρχική arrow Αγώνες arrow Ράλλυ Θερμαϊκού arrow 40ο Ράλλυ Θερμαϊκού arrow 40ο Ράλλυ Θερμαϊκού – Η γιορτή συνεχίζεται

40ο Ράλλυ Θερμαϊκού – Η γιορτή συνεχίζεται

Αξιολόγηση χρηστών: OFFOFFOFFOFFOFF / 0
Φτωχό Αριστο 
Έχει γραφτεί από Γιώργος Παπαδόπουλος
Σάββατο, 05 Μάρτιος 2011

40ο Ράλλυ Θερμαϊκού – Η γιορτή συνεχίζεται

Έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να γιορτάσει και το Ράλλυ Θερμαϊκού τα 40α του γενέθλια. Από το 1969 οπότε διεξήχθη και  το πρώτο Θερμαϊκού τα πράγματα για αυτόν τον αγώνα κυλούσαν ομαλά για παραπάνω από μια τριακονταετία. Τις περισσότερες χρονιές ήταν ο αγώνας που άνοιγε την αυλαία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, με ημερομηνίες διεξαγωγής από τέλη Φεβρουαρίου μέχρι το αργότερο μέσα Μαρτίου. Κάποιες ελάχιστες φορές,  διεξήχθη  Απρίλιο, μια φορά Ιούνιο, μια Ιούλιο και μια Οκτώβριο. Πάντα όμως ήταν ένας αγαπημένος αγώνας για τους περισσότερους και αυτό γίνεται ξεκάθαρο από τις συμμετοχές των περασμένων δεκαετιών. Αναλύοντας τις συμμετοχές, ανακαλύπτει κανείς πως ο αγώνας ήταν λίγο πολύ «οικογενειακή» υπόθεση, αφού κάθε χρόνο, με ελάχιστες εξαιρέσεις,  το αγωνιστικό ραντεβού δινόταν από τους πρωταγωνιστές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος.

Πολυνίκης με 8 νίκες είναι ο Λεωνίδας Κύρκος, μια λιγότερη έχει ο Άρης Βωβός και 5 νίκες ο δικός μας Γάκης Καλεμτζάκης. Όμως και τα ονόματα που φιγουράρουν στην λίστα με τους υπόλοιπους 19 νικητές  δεν είναι καθόλου αμελητέα.

Με άρωμα Δ.Ε.Θ. τις περισσότερες φορές, το Ράλλυ Θερμαϊκού μπορούμε να πούμε ότι είναι ένας από τους πιο σημαντικούς αγώνες στην ιστορία των ελληνικών αγώνων. Ένας αγώνας που μετά από 39 χρόνια παραμένει αγαπητός και σημαντικός. Φέτος το στοίχημα για τον Όμιλο είναι μεγαλύτερο από ποτέ αλλά υπάρχει η βεβαιότητα πως θα κερδηθεί.  Αυτό το ραντεβού δεν πρέπει να το χάσεις με τίποτα. Το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Μαρτίου θα είμαστε όλοι στην Αρναία.  Εσύ;;; Γ.Π.

Συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook Δείτε τα video μας στο YouTube Δείτε το κανάλι μας στο Livestream Τελευταία νέα σε RSS

Cook at Home

Moto Market

maxxis tyres

Top Mag

Σπιτική Πίτα

Ποιος είναι Online

Έχουμε 18 επισκέπτες σε σύνδεση

Αριθμός επισκέψεων από 16.8.2010

Επισκέπτες: 8532964