Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης
Κύριο Μενού
Αρχική arrow Αγώνες arrow Ράλλυ Δ.Ε.Θ. arrow 46ο Ράλλυ ΔΕΘ arrow 46ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. «Γάκης Καλεμτζάκης»

46ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. «Γάκης Καλεμτζάκης»

Αξιολόγηση χρηστών: OFFOFFOFFOFFOFF / 0
Φτωχό Αριστο 
Έχει γραφτεί από Γιώργος Παπαδόπουλος
Τετάρτη, 18 Σεπτέμβριος 2013

46_rally_deth/GPI_5282.jpg
Ακύλας Μαυρίδης - Οδυσσέας Καραθάνος
Η εκκίνηση του 46ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. έγινε με τρία αγωνιστικά της δεκαετίας του 1970 και οδηγούς τους παλαίμαχους Σταύρο Γεωργιάδη, Θεόδωρο Τσιλιγόπουλο και Γιάννη Ψηφίδη, συνδέοντας το παρελθόν του ομίλου με το παρών. Ο τερματισμός του 46ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. συνδέθηκε με το παρελθόν αφού πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά από αυτόν του 15ου Κλασικού Γύρου Θεσσαλονίκης της ΛΕ.Κ.Α.Μ. Όλος ο αγώνας όμως συνδέθηκε με το παρελθόν στην απονομή των επάθλων, όταν ο Α.Ο.Θ. δια στόματος του παλαίμαχου Δημήτρη Μανωλόπουλο ανακοίνωσε πως το 46ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. αφιερώνεται στην μνήμη του αποθανόντος Γάκη Καλεμτζάκη.

Παρών ο επί δεκαετίες φίλος και συνοδηγός του, Ακύλας Μαυρίδης ο οποίος εμφανέστατα συγκινημένος παρέλαβε την τιμητική πλακέτα. Να θυμίσουμε πως ο Γάκης ξεκίνησε το 1964 και το 1970 ήταν ήδη εργοστασιακός της TOYOTA στο ράλλυ Ακρόπολις. Από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, το ράλλυ Χαλκιδικής το 1990 όπου και τερμάτισε 3ος γενικής. Μετράει 4 ασφάλτινα πρωταθλήματα Ελλάδος και 3 χωμάτινα Βορείου Ελλάδος.

Οι 4Τροχοι έγραψαν στις 09.10.2010. «Χεράς στις ε.δ. και άρχοντας εκτός ειδικών διαδρομών, «έγραψε» στα πάτρια εδάφη της βορείου Ελλάδας, και όχι μόνο, όντας από τους καλύτερους σε πανελλήνιο επίπεδο και σε κάθε τύπου έδαφος. Αγάπη του το καλό, το γρήγορο χώμα και τα δυνατά, εύκολα ή δύσκολα αυτοκίνητα, όπως το Sierra, χωρίς να μασάει στην άσφαλτο, οπότε τον είδαμε σε Αττικό και Αχαιός κόντρα στους ειδικούς με τη λευκή Manta και τρομάξαμε. Συνεπής στη σχέση του με το χρόνο, ήξερε πότε πρέπει να είσαι θεαματικός και πότε αποτελεσματικός. Με γραμμές-πατήματα και άνεση Γιώργου Μοσχού, ψυχή και τέμπο «Ιαβέρη» και τη γλύκα του Λεωνίδα Κύρκου στη σχέση του με τα μηχανικά μέρη, δίκαια θεωρείται και είναι ο καλύτερος Βόρειος στην ιστορία των ελληνικών ράλλυ και ένας από τους καλύτερους πανελληνίως.»

Συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook Δείτε τα video μας στο YouTube Δείτε το κανάλι μας στο Livestream Τελευταία νέα σε RSS

Σπιτική Πίτα

Top Mag

Ποιος είναι Online

Έχουμε 94 επισκέπτες σε σύνδεση

Αριθμός επισκέψεων από 16.8.2010

Επισκέπτες: 8206981