Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης
Κύριο Μενού
Αρχική arrow ΑΟΘ arrow Θέματα arrow Βιογραφικό Α.Ο.Θ.

Βιογραφικό Α.Ο.Θ.

Αξιολόγηση χρηστών: OFFOFFOFFOFFOFF / 0
Φτωχό Αριστο 
Έχει γραφτεί από Γιώργος Παπαδόπουλος
Δευτέρα, 16 Αύγουστος 2010

ΑΟΘ

Ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1968 στην Θεσσαλονίκη από επιφανείς πολίτες της πόλης μας και λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού αγωνιζόμενους και μη.

Αρχικός σκοπός της ίδρυσης του Ομίλου η αγάπη για το αυτοκίνητο, η συμμετοχή των Μελών σε αγώνες αυτοκινήτου, μοτοσυκλέτας και κάρτ και συγχρόνως η ανάπτυξη των δεσμών μεταξύ των Μελών του Ομίλου και των φίλων τους και γενικότερα η ψυχαγωγία τους.

Ο Α.Ο.Θ. με τις διοργανώσεις του συνέβαλλε στην διάδοση του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε όλη την Βόρειο Ελλάδα, στηρίζοντας και βοηθώντας μικρότερα Σωματεία να αναπτυχθούν.

Τα Μέλη του Α.Ο.Θ. αυξάνονταν συνεχώς από αγωνιζόμενους, αλλά και φίλους του αυτοκινήτου, της μοτοσυκλέτας και του κάρτ.

Ο Α.Ο.Θ. υπήρξε ο Οργανωτής που κάλυπτε όλα τα είδη των αγώνων και με τις διοργανώσεις του κατάφερε να αναβαθμίσει και να δημιουργήσει θεσμούς, παράλληλα να αναδεικνύει Πρωταθλητές Μέλη του σε όλους τους τομείς όπως:

Αυτοκίνητο : "ΒΟΡΕΙΟΣ" Σταύρος Γεωργιάδης, Γάκης Καλεμτζάκης, Κώστας Χαμπής κ.λ.π.

Μοτοσυκλέτα : Ανέστης Μερεμετσάκης, Χρήστος Αραμπατζής, Αφοι Τερζή, Σπύρος Σιταρίδης, Χρόνης Τοξίδης κ.λ.π

Κάρτ : Κώστας Κυρίτσης, Νίκος Μοσκώφ, Νίκος Πολυανίδης κ.λ.π.

Έφερε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και διοργάνωσε αγώνες Auto Cross καθώς επίσης και πρώτοι στην Θεσσαλονίκη διοργανώσαμε το Super Cross Show.

Κορωνίδα όλων των διοργανώσεων του Α.Ο.Θ., το Ράλλυ ΔΕΘ που διοργανώνεται επι 41 χρόνια κατά την διάρκεια λειτουργίας της Γενικής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, και τα υπόλοιπα Ράλλυ που στόχο έχουν την ανάδειξη της περιοχής μας, Ράλλυ Μακεδονίας και Ράλλυ Θερμαικού.

Στα χρόνια λειτουργίας του ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης αναδείχθηκε σαν ένας φορέας της πόλης που εκτός της αγωνιστικής δραστηριότητος, είχε στόχο την κοινωνική προσφορά συμμετέχοντας σε οποιαδήποτε προσπάθεια γινόταν από την Πολιτεία προς συνανθρώπους μας. Είτε αυτό λεγόταν βοήθεια προς χώρες που είχαν ανάγκη, είτε αυτά ήταν συλλαλητήρια για εθνικά θέματα, είτε αυτά ήταν συμμετοχές σε επιτροπές κυκλοφοριακού, και εκδηλώσεις ασφαλούς οδήγησης για τον καθημερινό οδηγό.

Στην υποστήριξη της προσπάθειας του Α.Ο.Θ. συμμετείχαν πάντοτε ενεργά εκτός των Μελών του, όλη η Β.Ελλάδα ένθερμοι οπαδοί του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όλες οι Αρχές της πόλης αλλά και της Περιφέρειας μαζί με πολύ μεγάλες εταιρίες και φορείς που κάλυπταν τις ανάγκες προώθησης όλων των παραπάνω.

Είναι ο μοναδικός Όμιλος στην Ελλάδα που έχει τόσο πολλά χρόνια τους ίδιους Χορηγούς συμπαραστάτες.

Συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook Δείτε τα video μας στο YouTube Δείτε το κανάλι μας στο Livestream Τελευταία νέα σε RSS

Cook at Home

Moto Market

maxxis tyres

Top Mag

Σπιτική Πίτα

Ποιος είναι Online

Έχουμε 53 επισκέπτες σε σύνδεση

Αριθμός επισκέψεων από 16.8.2010

Επισκέπτες: 8550526